|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupię Lancera 2.0 Sport kombi (CS0) w cenie do ~18 000 PLN |
Autor |
Wiadomość |
Weelkoo
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2011, 00:04 Kupię Lancera 2.0 Sport kombi (CS0) w cenie do ~18 000 PLN
|
|
|
Jak w temacie, jestem zdecydowany na kupno Lancera kombi w wersji z silnikiem 2.0 - bez gazu. Może ktoś z mitsumaniaków ma w planach sprzedaż swojego lub też zna jakąś pewną sztukę, którą warto się zainteresować?
Budżet do ok. 18 tysięcy, wymagania oczywiste - chciałbym perełkę ale samochód ma być przede wszystkim zadbany i pewny, bezwypadkowy. Idealnie w kolorze czarnym ale wiadomo, jak się trafi dobry egzemplarz w innym kolorze to nie będę wybrzydzał (chyba, że małżonka wyrazi stanowczy przeciw). Sedan niechętnie ale również rozważę.
W okolicy mojej najbliższej (śląsk/małopolska) jest tylko jeden egzemplarz, który oglądałem - jako samochód bardzo mi przypadł do gustu (to pierwszy bliższy kontakt z Lancerem był, więc oceniałem jak bagażnik, plastiki, ilość miejsca w środku itp), egzemplarz zdecydowanie mniej ze względu na liczne zastrzeżenia od strony wizualnej (sfatygowane felgi, wybrakowany zderzak, spora część samochodu malowana). Oczywiście po pewny egzemplarz mogę wyruszyć w dalszą drogę, ze względu na brak samochodu (poprzedni, Hyundaia Lantrę 2.0 w wersji kombi, straciłem w wypadku) jeżdżenie do każdego ciekawszego egzemplarza jaki pojawi się wśród ogłoszeń jest niestety utrudnione.
Z góry dziękuję za ew. podpowiedzi i propozycje,
Weelkoo
[ Dodano: 20-10-2011, 21:25 ]
czy ktoś z mitsumaniaków kojarzy może tego Lancera?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20797631.html
przebieg bardzo niski ale patrząc po silniku to może być i realny - pytanie tylko czy nie ze względu na jakiś poważny wypadek, bo rzuca mi się np. brak oryginalnych felg... |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 21-10-2011, 14:26
|
|
|
podbijam na prośbę autora |
|
|
|
 |
Weelkoo
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 21-10-2011, 15:20
|
|
|
czy ktoś z mitsumaniaków kojarzy może tego Lancera? albo może rzucić okiem chociażby na zdjęcia (raczej słabej jakości) czy coś się rzuca w oczy?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20797631.html
Wiem, że przebieg wygląda na wyssany z palca (choć z drugiej strony silnik nie wygląda na myty a osłona termiczna jest w bardzo dobrym stanie), nie przeszkadza mi to jednak o ile stan techniczny będzie OK.
z komisem się kontaktowałem, i teraz z zapewnień sprzedającego - samochód nie jest wstawiony w komis a należy do żony właściciela (jest używany nadal dlatego nie stoi na placu). Samochód sprowadzony ponad 2 lata temu z przerysowanym bokiem, zweryfikowany w ASO w Krakowie i po pozytywnej ocenie naprawiony. Szyby oryginalne, nie były wymieniane. Felgi wymienił sam sprzedając Enkei ze względu na niski profil i wysoką cenę opon, kupił 15" i stosowne opony. Nie dawno przeszedł przegląd, po przeglądzie wymienione klocki z przodu i jedną końcówkę drążka kierowniczego. Teoretyczny powód sprzedaży - malutkie przebiegi poniżej 500km miesięcznie dla których nie warto trzymać drugi samochód z 2l benzyną.
Czy coś Wam się rzuca w oczy? Wiem, że czarne zegary w tym roczniku występowały, nie jestem pewien jak z lampami przednimi (czy w tym roczniku występowały z jasnym wnętrzem lamp czy ciemnym). Jeśli nie ma większych zastrzeżeń to jakie sugestie co dokładnie sprawdzić? Pomijając takie rzeczy jak ew. wycieki, szyby, tylne zawieszenie czy np. miskę olejową.
Z góry dziękuję za każdą opinię i sugestię! |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 17-11-2011, 18:27
|
|
|
Przy takim przebiegu na pewno nie powinno być nic jeszcze wymieniane w zawieszeniu - nawet na naszych drogach. Wobec powyższego licznik raczej cofany. |
|
 |
|
|