|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] światła pozycyjne lewe i podświetlenie zegarów ca |
Autor |
Wiadomość |
marcin92r
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8sohc
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-11-2011, 14:04 [Cari 1.8] światła pozycyjne lewe i podświetlenie zegarów ca
|
|
|
Witam wszystkich, jestem nowy na forum i mam problem z moją cari...
kilka miesięcy po zakupie spalił się bezpiecznik od świateł pozycyjnych lewych i zniknęło oświetlenie zegarów. wymieniony bezpiecznik od razu się spalił :/
wczoraj ponownie go wymieniłem i niby wszystko w porządku, bo przy włączaniu świateł pozycyjnych na wyłączonym silniku światła i podświetlenie działają ale nie da się odpalić auta... ;/ jakby akumulatora nie było, a plastikowa część bezpiecznika została nadtopiona...
wiem że temat był już na forum ale wtedy cari jednego z użytkownika forum była oddana do elektryka i nie wiele wiem co i jak zostało w tamtej naprawione.
zastanawiam się czy to coś pod deską rozdzielczą czy tylko przełącznik świateł/ przełącznik scalony, czy to i to....
pozdrawiam, i proszę o pomoc
marcin92r |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-11-2011, 15:54
|
|
|
Miałem podobnie. Zaczęło się od tego że nie było podświetlenia zegarów i pozycji z lewej strony zdaje się. Jak zaczęliśmy ze znajomym elektrykiem poszukiwac przyczyny okazało się że jednak wiązka kabli pod deską rozdzielcza jest całkiem popalona i gdzieś robiło zwarcie. Wiązka została całkowicie wymieniona, ale przyczyny źródłowej nie udało się tak naprawde znaleźć. Jedyne co zauważyliśmy to popalona część przy włączniku od przednich świateł przeciwmgielnych. Mam nadzieję że u Ciebie przyczyna leży gdzie indziej... |
|
|
 |
|
|