Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[4G 05-xx] Ocena sprzedawcy
Autor Wiadomość
Lesnik 
Nowy Forumowicz

Auto: Toyota Corolla
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2011, 18:06   [4G 05-xx] Ocena sprzedawcy

Witam!
Znacie może tego sprzedawce ? link:http://www.usimport.pl/
Przymierzam sie do zakupu Eclipsa (2,4 biały w ogłoszeniu na stronie sprzedającego)
Proszę o info, bo chyba zakup Eclipsa nie należy do prostych :?

http://otomoto.pl/mitsubi...-C19430036.html

Dzieki, pozdrawiam

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 23-11-2011, 00:17   

sprzedawcy nie znam ale 2.4 bym nie kupił... to auto nie jedzie

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 23-11-2011, 09:23   

Mati, już nie przesadzajmy...Oczywiście o jakiś wielkich wrażeniach sportowych nie może być mowy ale do dynamicznego codziennego przemieszczania się powinno wystarczyć mocy. 0-100 w granicach 9s to nie rewelacja ale też nie zawalidroga. Zależy na co się nastawiamy, jeśli potraktujemy to auto jako ładniejszą alternatywę dla dupowozu to powinien dawać radę. Jeśli jednak lubimy poczuć wgniatanie w fotel to trzeba kupić wersję z V6 albo inne auto.

Lesnik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-11-2011, 16:34   

Właśnie na tym mi zależy aby ten samochód był "ładniejszą alternatywą dla dupowozu"
A V6 jak dla mnie do codziennej jazdy to lekka przesada. Może jak 165 KM nie będzie mnie zadowalało, to kto wie może kolejny będzie V6 :mrgreen:
Jeśli macie jeszcze jakąś wiedzę na temat 4G to piszcie. Strasznie mało w necie info o tm modelu :?

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-11-2011, 08:36   

Ale dlaczego uważasz, że V6 to przesada do codziennej jazdy? Może pojemność wydaje się wysoka ale spalanie wcale nie jest wysokie, Marcin4G z Warszawy odnotowuje spalania w mieście w granicach 11-13l/100km. Silnik 2.4 dużo mniej nie spali (jeśli w ogóle) a przyjemności z jazdy mniej.

Lesnik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2011, 17:41   

Viader sądzę, że więcej pali po przeczytaniu rankingu spalania. Tam średnia w trasie wynosi ok 12l/100, a to już sporo. Dla 2,4 w trasie spalanie podobno ok 8-10l. Jak bym w trasie mieścił się w 10l/100 to bym bez zastanawiania kupił v6 :)

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 24-11-2011, 17:57   

Moje średnie w trasie autem z automatem, kombi, 4x4, z 2 turbinami oscylują w okolicach 10 l w zależności od nastroju..... nie twierdzę, że nie umiałbym spalić w trasie 20l/100 km, ale na upartego do 8 zejdę....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Lesnik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2011, 18:01   

Dzięki Bartek. Tylko mi nie chodzi żeby mieć V6 i zaciskać zęby żeby zjechać poniżej 10l/100. Chodzi o normalna jazdę. Ja jak sie zawezmę to moją Carollinką spalę niecałe 5l/100 :)

viader 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-11-2011, 20:37   

W trasie spokojnie zejdziesz do 9l bez zamulania, gorzej w mieście. Ale te silniki są naprawdę ekonomiczne.

Lesnik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2011, 20:52   

No to mi pomieszaliście plany :) Oczywiście 2,4l w manualu, a V6 w automacie?

marcin4g 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse & Galant
Wysłany: 24-11-2011, 23:24   

Lesnik napisał/a:
a V6 w automacie?

Jest w manualu i w automacie :twisted: - tak naprawdę wszystko zależy czego oczekujesz od samochodu.

Co do Eclipsa z ogłoszenia zadzwoń i poproś o vin potem go sprawdź na carfax-e,
( wówczas już coś będziesz wiedział ) , jeśli przymieszasz się do kupna 4G proponuje poczytać forum amerykańskie tam masz kopalnie wiedzy ...

> ZASADNICZE PYTANIE <
Jakim budżetem dysponujesz + - ? bo za ta cenie co pokazujesz raczej nie znajdziesz nic ciekawego związku z tym proponuje 3G lub inne auto.

Jeśli chodzi o spalanie to mój w mieście 12 l na 100 km ( jazda bez szaleństw )
Przy emeryckiej jeździe może i można być bliżej 11 l niż 12 l ale mi się to nie udaje
:oops:

jeśli chodzi o trasę : 2.4 automat

| Śląsk - > Chorwacja i powrót |

2 osoby na okładzie + bagaże ( nie przekraczając 120-130 km/h pali 10-11l l )

Jeśli chodzi o przyspieszenie to po wywaleniu katów jest zdecydowane szybszy :twisted:

Ja kupiłem 2.4 i jestem zadowolony, jak na polskie warunki to wystarcza :roll:

Uważam ze spalane rzędu 8 l w trasie jest przesadzone !!! chyba ze w trasie poruszasz się do 80 km/h :badgrin: :axe:

Reasumując pali tyle ile mu wlejesz jeśli poszukujesz samochodu co pali 8l to zmień model,

Eclipse wszystkie nie znoszą oszczędności.

Wszystkie zadbane egzemplarze trzymają swoja cenę wiedz naprawdę jeśli szukasz oszczędności to bardzo ryzykowne jest szukane 4G.

A teraz to co najlepsze ! Jeśli poszukujesz samochodu do jazdy na co dzień o
PONADCZASOWEJ SYLWETCE - JEDNA Z LEPSZYCH NA RYNKU
( jak dla mnie w tym segmencie cenowym), a stać cie na utrzymanie to auto jest dla Ciebie. Ale tak jak psiałem wczesnej poczytaj amerykańskie forum a dowiesz się dużo dużo więcej.

Lesnik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-11-2011, 20:29   

Wielkie dzięki marcin4g. Poczytam jak mówiłeś amerykańskie forum, pewnie tam jest zdecydowanie więcej info. Nie poszukuje samochodu, który spali 8l/100 ale też nie chcę samochodu, który przy normalnej jeździe będzie łykał 15l/100 :shock: , chyba zrozumiałe. Nawet jak się ma budżet to przy takich cenach paliw łatwo można go zatracić :twisted: . Pozdrawiam

[ Dodano: 25-11-2011, 20:33 ]
A co do gotówki jaką chcę poświęcić to ok 33 tyś, mam nadzieję, że to wystarczy. Do tego trzeba doliczyć nowe gumy, wymianę rozrządu, płynów eksploatacyjnych no i koniecznie AC :)

suchysusz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer X
Wysłany: 28-11-2011, 20:30   

brałem z tej firmy jedno auto (nie mitsu). Niezły stan za przystępną kasę. Specjalizują się ostatnio właśnie w Eclipse, koleś ma sporą wiedzę na ten temat. Warto zadzwonić i pogadać. Z tego co pamiętam miał też jakieś 3.8 na stanie.

Lesnik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-11-2011, 22:36   

Dostałem od sprzedawcy tego Miska zdjęcia. Miał lekką kolizję ale dwie poduchy wywaliło. Zderzak przedni jest popękany, lewy próg i tylni błotnik. Ogólnie nie wyglądał źle. Zobaczymy może w sobotę pojadę go obejrzeć.

krzynio108 
Nowy Forumowicz

Auto: eclipse 4g
Wysłany: 08-04-2012, 11:36   

No i jak panie kolego ?? Oglądałeś autko :D Mam nadzieję, że wyjazd był owocny :D

Odpowiedz do tematu