|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
brak ssania ... accent 95r - 1,5 sedan |
Autor |
Wiadomość |
tomaszdrag
Nowy Forumowicz

Auto: hyundai accent 1,5 - 95r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-02-2010, 17:43 brak ssania ... accent 95r - 1,5 sedan
|
|
|
witam wszystkich !!!
mam problem ze swoim accencikiem ... Problem polega na tym , że :
uruchamiam auto rano ( zimny silnik) - bez dodania i trzymania pedału gazu uruchomienie silnika jest niemożliwe ... oznacza to że ssanie się nie włancza ... Dodam też że świeci sie cały czas napis CHECK ENGINE oraz gdy w trakcie jazdy wcisne sprzęgło lub wrzucę na "luz" auto gwałtownie traci obroty i gaśnie ...(nawet gdy ciepły silnik) jeżeli możecie to zapodajcie jakieś konkretne wypowiedzi ... ponadto wymieniłem czujnik temp , przepływomierz , zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa ... czy możliwe jest to że silniczek krokowy jest na skraju upadłości lub sonda lambda i czy to któraś z tych dwóch rzeczy jest przyczyną tej drobnej a zarazem wkurzającej usterki za wszystkie podpowiedzi wielki dzięki .... |
|
|
|
 |
kleryk-3kgt
Forumowicz

Auto: 3000GT VR-4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Paź 2011 Posty: 231 Skąd: Pyrzyce
|
Wysłany: 01-11-2011, 10:22
|
|
|
Sprawdź kompresję. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 26-11-2011, 03:48
|
|
|
To nie lambda - raczej krokowy nie działa. sprawdź kody błędów, dlaczego CE się świeci. |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
|
|