Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Outek z "nieznanymi" akcesoriami
Autor Wiadomość
tropis 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-11-2011, 10:57   Nowy Outek z "nieznanymi" akcesoriami

Witam
Stałem się posiadaczem salonowego Outka. Oczywiście nie obyło się bez problemów i niedomówień ale dwie kwestie wciąż nie dają mi spokoju.

Wynegocjowałem sobie zimówki. Miały być SAVy Eskimo SUV, później Dunlopy SP Winter Sport 3D, następnie jakieś Nokiany. Niestety diler nie był w stanie zorganizować żadnych z nich i dostałem Goodyeary Wrangler Ultra Grip M+S. I tu jest problem ponieważ próżno szukać w necie jakichkolwiek konkretnych danych o tych kapciach. Nawet na stronie producenta takowe nie widnieją. Są inne modele z Wranglera i Ultra Grip ale nie ma tych konkretnych.
Zastanawiam się teraz czy to nie jest jakiś kiepski tani model, gorszy od tych na które się wcześniej godziłem.
Czy ktoś z Was ma jakieś info na ich temat ????

Druga sprawa: stacja multimedialna. Miał być Phantom a zainstalowany został NewGen. Sytuacja jak z kapciami - szczątkowe informacje w necie.
Co to za NewGen, lepszy od Phantoma, gorszy, droższy, tańszy (bo zapłaciłem za Phantoma)???

Będę wdzięczny za wszelkie info i rady.
Pozdro

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 25-11-2011, 19:29   

tropis napisał/a:
Wynegocjowałem sobie zimówki.
tropis napisał/a:
Czy ktoś z Was ma jakieś info na ich temat ????

Właśnie w informacjach na TVN24 przekazali informacje, że na polskim rynku wyczyściło praktycznie wszystkie opony zimowe. Sprzedawcom bardziej opłaca się sprzedawać za zachodnią granicę - wszystko ma związek z kursem Euro.
Tam po prostu zarabiają nawet kilkadziesiąt procent więcej.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 25-11-2011, 19:44   

tropis napisał/a:
Druga sprawa: stacja multimedialna. Miał być Phantom a zainstalowany został NewGen. Sytuacja jak z kapciami - szczątkowe informacje w necie.
Co to za NewGen, lepszy od Phantoma, gorszy, droższy, tańszy (bo zapłaciłem za Phantoma)???
Oba to jakis chinski siajs no name....

Dominik

andrzejGb 
Forumowicz

Auto: www
Wysłany: 26-11-2011, 17:43   

MITSU00
A TY JAKI UZYWAŁEŚ CZY ABY NIE ROF MADE IN CHINA I GO BARDZO CHWALIŁEŚ:) :) :)
MOŻNA SPRAWDZIĆ
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45184

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-11-2011, 18:25   

andrzejGb napisał/a:
MITSU00
A TY JAKI UZYWAŁEŚ CZY ABY NIE ROF MADE IN CHINA I GO BARDZO CHWALIŁEŚ:) :) :)
MOŻNA SPRAWDZIĆ
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45184
Kazdy uczy sie na wlasnych bledach..... :wink:

P.S Wylacz CapsLocka......

Dominik

xylen 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Wysłany: 27-11-2011, 00:30   

Czesc Tropis,
primo sorki za milczenie na pm ale jestem na statku i rzadko mam dostep do internetu..
co do Twojego pytania...gdzie go zamowiles? olej ich, co innego mialo byc a wsadzili Ci co innego, umowa to umowa, wal do kierownika i nawet sie nie zastanawiaj,
phantom kosztuje ponad 6000 a to cos co Ci zamontowali jest tansze, zimowki dali Ci takie bo innych nie ma na rynku ale to ich problem nie Twoj !, Kupiles auto za gruba kasa nie ma sie co zastanawiac.
Szkoda ze przyjemnosc z jazdy psuja Ci na poczatku ale coz pozniej bedzie lepiej :)

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 27-11-2011, 12:20   

Czytając lekturę forum to jednak na początku jest fajnie potem już niekoniecznie.

tropis 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Wysłany: 27-11-2011, 12:30   

Opony to był gratis i na umowie miałem tylko "opony zima + alu" a to że miały być SAVy to później mailowo ustaliliśmy. W każdym razie zanim zacznę się awanturować to fajnie byłoby się czego o nich dowiedzieć - a może są lepsze od SAVow :) Tylko niestety testów i info brak.

W tym NewGen'ie jakość wyświetlacza jest, muszę przyznać, całkiem niezła, ale bardziej zależy mi na jakość, trwałości całego urządzenia a tak jak mówiłem w necie na jego temat cisza. O Phantomie jest dużo informacji więc jakieś zdanie można sobie wyrobić.

Trochę mnie denerwują kable od USB biegnące z panelu do schowka ale w Phantomie też chyba tak jest. No i radio które zawsze przy przełączaniu biegów się wyłącza na chwilę (przy przejściu przez R).

Skąd wiesz, że NewGen jest tańszy od Phantoma ?? Znalazłeś jakieś info w necie ??

[ Dodano: 27-11-2011, 12:36 ]
W necie Good Yeary są niewiele droższe od SAV co nie znaczy jednak że są lepszę.

joachim69 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Wysłany: 27-11-2011, 20:00   

http://www.autocentrum.pl...rda-1999930873/

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-11-2011, 20:42   

joachim69 napisał/a:
http://www.autocentrum.pl/forum/ford-focus-klub/omijajcie-z-daleka-radio-z-nawigacja-phantom-dvm-8400-i-dvm-8500-dedykowane-do-forda-1999930873/
Hehehehehe....... i co ja wczesniej pisalem nt tego cuda? :butthead:

[ Dodano: 27-11-2011, 20:45 ]
xylen napisał/a:
phantom kosztuje ponad 6000
Za niecale 4 tys masz stacje Pioneera z navi, dvd, bt, DVB-T i innymi wynalazkami. 7'' wyswietlacz, pelny config pod OII ze 100% wykorzystaniem sterowania z kiery i obsluga systemu RF.

Dominik

xylen 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Wysłany: 28-11-2011, 05:28   

[ Dodano: 27-11-2011, 20:45 ]
xylen napisał/a:
phantom kosztuje ponad 6000
Za niecale 4 tys masz stacje Pioneera z navi, dvd, bt, DVB-T i innymi wynalazkami. 7'' wyswietlacz, pelny config pod OII ze 100% wykorzystaniem sterowania z kiery i obsluga systemu RF.[/quote]

Hej, Phantom tez to wszystko ma i jest full config pod OII, ja mam i mnie sie podoba i chyba o to chodzi. A jak sie przestanie podobac to sobie zmienie.o :)

[ Dodano: 28-11-2011, 05:39 ]
tropis napisał/a:
Opony to był gratis i na umowie miałem tylko "opony zima + alu" a to że miały być SAVy to później mailowo ustaliliśmy. W każdym razie zanim zacznę się awanturować to fajnie byłoby się czego o nich dowiedzieć - a może są lepsze od SAVow :) Tylko niestety testów i info brak.

no to tu wielkiego wyboru nie masz, dali Ci to co mieli, z tego co widac ciezko teraz dostac jakiekolwiek,

W tym NewGen'ie jakość wyświetlacza jest, muszę przyznać, całkiem niezła, ale bardziej zależy mi na jakość, trwałości całego urządzenia a tak jak mówiłem w necie na jego temat cisza. O Phantomie jest dużo informacji więc jakieś zdanie można sobie wyrobić.

Zdanie najlepiej sobie wyrobic samemu, opieranie sie na opinii innych nie zawsze wychodzi na zdrowie.

Trochę mnie denerwują kable od USB biegnące z panelu do schowka ale w Phantomie też chyba tak jest. No i radio które zawsze przy przełączaniu biegów się wyłącza na chwilę (przy przejściu przez R).
wszystkie tak maja, to normalne

Skąd wiesz, że NewGen jest tańszy od Phantoma ?? Znalazłeś jakieś info w necie ??
nie wiem , nie pisalem ze jest tanaszy

[ Dodano: 27-11-2011, 12:36 ]
W necie Good Yeary są niewiele droższe od SAV co nie znaczy jednak że są lepszę.

Przyjemnej jazdy i szerokiej drogi.

Odpowiedz do tematu