Nowy Outek z "nieznanymi" akcesoriami |
Autor |
Wiadomość |
tropis
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-11-2011, 10:57 Nowy Outek z "nieznanymi" akcesoriami
|
|
|
Witam
Stałem się posiadaczem salonowego Outka. Oczywiście nie obyło się bez problemów i niedomówień ale dwie kwestie wciąż nie dają mi spokoju.
Wynegocjowałem sobie zimówki. Miały być SAVy Eskimo SUV, później Dunlopy SP Winter Sport 3D, następnie jakieś Nokiany. Niestety diler nie był w stanie zorganizować żadnych z nich i dostałem Goodyeary Wrangler Ultra Grip M+S. I tu jest problem ponieważ próżno szukać w necie jakichkolwiek konkretnych danych o tych kapciach. Nawet na stronie producenta takowe nie widnieją. Są inne modele z Wranglera i Ultra Grip ale nie ma tych konkretnych.
Zastanawiam się teraz czy to nie jest jakiś kiepski tani model, gorszy od tych na które się wcześniej godziłem.
Czy ktoś z Was ma jakieś info na ich temat ????
Druga sprawa: stacja multimedialna. Miał być Phantom a zainstalowany został NewGen. Sytuacja jak z kapciami - szczątkowe informacje w necie.
Co to za NewGen, lepszy od Phantoma, gorszy, droższy, tańszy (bo zapłaciłem za Phantoma)???
Będę wdzięczny za wszelkie info i rady.
Pozdro |
|
|
|
 |
skaut
Mitsumaniak per aspera ad astra
Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
|
Wysłany: 25-11-2011, 19:29
|
|
|
tropis napisał/a: | Wynegocjowałem sobie zimówki. |
tropis napisał/a: | Czy ktoś z Was ma jakieś info na ich temat ???? |
Właśnie w informacjach na TVN24 przekazali informacje, że na polskim rynku wyczyściło praktycznie wszystkie opony zimowe. Sprzedawcom bardziej opłaca się sprzedawać za zachodnią granicę - wszystko ma związek z kursem Euro.
Tam po prostu zarabiają nawet kilkadziesiąt procent więcej. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 25-11-2011, 19:44
|
|
|
tropis napisał/a: | Druga sprawa: stacja multimedialna. Miał być Phantom a zainstalowany został NewGen. Sytuacja jak z kapciami - szczątkowe informacje w necie.
Co to za NewGen, lepszy od Phantoma, gorszy, droższy, tańszy (bo zapłaciłem za Phantoma)??? | Oba to jakis chinski siajs no name.... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
andrzejGb
Forumowicz
Auto: www
|
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-11-2011, 18:25
|
|
|
Kazdy uczy sie na wlasnych bledach.....
P.S Wylacz CapsLocka...... |
Dominik |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 27-11-2011, 00:30
|
|
|
Czesc Tropis,
primo sorki za milczenie na pm ale jestem na statku i rzadko mam dostep do internetu..
co do Twojego pytania...gdzie go zamowiles? olej ich, co innego mialo byc a wsadzili Ci co innego, umowa to umowa, wal do kierownika i nawet sie nie zastanawiaj,
phantom kosztuje ponad 6000 a to cos co Ci zamontowali jest tansze, zimowki dali Ci takie bo innych nie ma na rynku ale to ich problem nie Twoj !, Kupiles auto za gruba kasa nie ma sie co zastanawiac.
Szkoda ze przyjemnosc z jazdy psuja Ci na poczatku ale coz pozniej bedzie lepiej |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 27-11-2011, 12:20
|
|
|
Czytając lekturę forum to jednak na początku jest fajnie potem już niekoniecznie. |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
tropis
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
|
Wysłany: 27-11-2011, 12:30
|
|
|
Opony to był gratis i na umowie miałem tylko "opony zima + alu" a to że miały być SAVy to później mailowo ustaliliśmy. W każdym razie zanim zacznę się awanturować to fajnie byłoby się czego o nich dowiedzieć - a może są lepsze od SAVow Tylko niestety testów i info brak.
W tym NewGen'ie jakość wyświetlacza jest, muszę przyznać, całkiem niezła, ale bardziej zależy mi na jakość, trwałości całego urządzenia a tak jak mówiłem w necie na jego temat cisza. O Phantomie jest dużo informacji więc jakieś zdanie można sobie wyrobić.
Trochę mnie denerwują kable od USB biegnące z panelu do schowka ale w Phantomie też chyba tak jest. No i radio które zawsze przy przełączaniu biegów się wyłącza na chwilę (przy przejściu przez R).
Skąd wiesz, że NewGen jest tańszy od Phantoma ?? Znalazłeś jakieś info w necie ??
[ Dodano: 27-11-2011, 12:36 ]
W necie Good Yeary są niewiele droższe od SAV co nie znaczy jednak że są lepszę. |
|
|
|
 |
joachim69
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2, M3 E36 Estoril
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sty 2011 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-11-2011, 20:42
|
|
|
joachim69 napisał/a: | http://www.autocentrum.pl/forum/ford-focus-klub/omijajcie-z-daleka-radio-z-nawigacja-phantom-dvm-8400-i-dvm-8500-dedykowane-do-forda-1999930873/ | Hehehehehe....... i co ja wczesniej pisalem nt tego cuda?
[ Dodano: 27-11-2011, 20:45 ]
xylen napisał/a: | phantom kosztuje ponad 6000 | Za niecale 4 tys masz stacje Pioneera z navi, dvd, bt, DVB-T i innymi wynalazkami. 7'' wyswietlacz, pelny config pod OII ze 100% wykorzystaniem sterowania z kiery i obsluga systemu RF. |
Dominik |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 28-11-2011, 05:28
|
|
|
[ Dodano: 27-11-2011, 20:45 ]
xylen napisał/a: | phantom kosztuje ponad 6000 | Za niecale 4 tys masz stacje Pioneera z navi, dvd, bt, DVB-T i innymi wynalazkami. 7'' wyswietlacz, pelny config pod OII ze 100% wykorzystaniem sterowania z kiery i obsluga systemu RF.[/quote]
Hej, Phantom tez to wszystko ma i jest full config pod OII, ja mam i mnie sie podoba i chyba o to chodzi. A jak sie przestanie podobac to sobie zmienie.o
[ Dodano: 28-11-2011, 05:39 ]
tropis napisał/a: | Opony to był gratis i na umowie miałem tylko "opony zima + alu" a to że miały być SAVy to później mailowo ustaliliśmy. W każdym razie zanim zacznę się awanturować to fajnie byłoby się czego o nich dowiedzieć - a może są lepsze od SAVow Tylko niestety testów i info brak.
no to tu wielkiego wyboru nie masz, dali Ci to co mieli, z tego co widac ciezko teraz dostac jakiekolwiek,
W tym NewGen'ie jakość wyświetlacza jest, muszę przyznać, całkiem niezła, ale bardziej zależy mi na jakość, trwałości całego urządzenia a tak jak mówiłem w necie na jego temat cisza. O Phantomie jest dużo informacji więc jakieś zdanie można sobie wyrobić.
Zdanie najlepiej sobie wyrobic samemu, opieranie sie na opinii innych nie zawsze wychodzi na zdrowie.
Trochę mnie denerwują kable od USB biegnące z panelu do schowka ale w Phantomie też chyba tak jest. No i radio które zawsze przy przełączaniu biegów się wyłącza na chwilę (przy przejściu przez R).
wszystkie tak maja, to normalne
Skąd wiesz, że NewGen jest tańszy od Phantoma ?? Znalazłeś jakieś info w necie ??
nie wiem , nie pisalem ze jest tanaszy
[ Dodano: 27-11-2011, 12:36 ]
W necie Good Yeary są niewiele droższe od SAV co nie znaczy jednak że są lepszę. |
Przyjemnej jazdy i szerokiej drogi. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
|