[1G 90-94] Pojawiasz się i znikasz |
Autor |
Wiadomość |
malymotorek
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G '92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2011, 14:54 [1G 90-94] Pojawiasz się i znikasz
|
|
|
Witam, taki mam przypadek, może ktoś miał coś podobnego, otóż czasami załącza mi się w czasie jazdy check engine a po dodaniu gazu gaśnie, nie widać żadnych zmian w pracy silnika, może wystarczy zresetować, ale myślę zapytam się na forum może ktoś udzieli dobrej rady , pozdro,
konrad. |
_________________ Żeby życie miało smaczek, raz hondzina (vt 700 Shadow '89) raz misiaczek (Eclipse 1G '92) |
|
|
|
 |
Damian_Eclipse
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse GST (1g)
|
Wysłany: 29-11-2011, 15:41
|
|
|
hmm no to chyba normalne ze po dodaniu gazu CE gasnie. Przynajmniej u mnie tak bylo. Odczytaj bledy i bedziesz wiedzial co jest grane |
|
 |
malymotorek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-11-2011, 16:11
|
|
|
Damian_Eclipse napisał/a: | hmm no to chyba normalne ze po dodaniu gazu CE gasnie. Przynajmniej u mnie tak bylo. Odczytaj bledy i bedziesz wiedzial co jest grane |
moim zdaniem normalne to jest kiedy CE gaśnie po zapaleniu silnika a nie dodaniu gazu , znaczy się nie powinno zapalać w ogóle jak wszystko jest OK. |
_________________ Żeby życie miało smaczek, raz hondzina (vt 700 Shadow '89) raz misiaczek (Eclipse 1G '92) |
|
|
|
 |
Damian_Eclipse
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse GST (1g)
|
Wysłany: 29-11-2011, 20:18
|
|
|
Jezeli wszystko jest ok no to oczywiscie CE pownien zgasnac po zapaleniu silnika. U mnie to wygladalo tak ze jak auto chodzilo na niskich obrotach to kontrolka sie swiecila, ale jak dodalem gazu to gasla i zapalala sie znowu jak obroty spadly. Poza tym nawet jak nie zauwazasz zadnej zmiany w pracy silnika to wcale nie oznacza ze wszystko gra. Jesli CE sie swieci to znaczy ze trzeba podlaczyc diode i sprawdzic co boli Miska. Potem jak wymienisz co trzeba to nalezy zresetowac kompa zeby bład przestal byc wyswietlany, chociaz zazwyczaj i bez resetowania znika. |
|
 |
malymotorek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2011, 13:49
|
|
|
Ok, dzięki. |
|
|
|
 |
|