|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
cewki przebicia a instalacja gazowa |
Autor |
Wiadomość |
mudzibur [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2006, 21:01 cewki przebicia a instalacja gazowa
|
|
|
mam problem z szarpaniem na drugim biegu przy jego redukcji np. z 3 na 2 , na paliwie jeździ bez zarzutu, na gazie są problemy. Gazownik mówi że przebicie na cewkach, elektryk że brak dobrej regulacji gazowej. Kogo słuchać ?
[ Dodano: 11-12-2006, 21:02 ]
.... |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 11-12-2006, 21:19 cewki przebicia
|
|
|
Witam. Elektryka. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 11-12-2006, 21:31
|
|
|
No to zastosuj się do wskazówek specjalistów: najpierw wyeliminuj przebicie (to ważne przy LPG), a potem udaj się na regulację. |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
danioo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 20:26
|
|
|
Ja miałem tak samo okazalo sie ze miałem przebicie na cewkach tylko nie wiem jaka masz wersje ja mam 2cewko-fajki i od nich odchodza 2 przewody z fajkami jak masz przebicie to mozesz to sprawdzic ja zrobilem tak zapalilem auto zgasilem swiatlo w garazu a patrzylem na cewki i na przewody bylo widac cos w stylu przeskoku iskry ogulnie to swiecily lekko dzisiaj wykrecilem je i umylem w benzynie ekstrakcyjnej i przedmuchalem kompresorem zalozylem i przebicia juz nie ma a autko chodzi jak powinno nic nie szarpie zrob tak moze tez pomoze. |
|
|
|
 |
pablo8011 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 21:40
|
|
|
Słuchaj ja miałem taki sam problem!
Jedni mówili ze gaz gazownicy ze elektryka i tak w kółko!
Dopiero w serwisie powiedzieli mi ze cewka jest do bani miała przebicie. Wymieniłem i inny samochód!Nowa cewka do mojej Carismy 1,6 16v 97 kosztuje 800!Kupiłem na alegro za 250 urzywaną! Jak chcesz moge dać ci namiar do gościa!Nie wiem jaka masz fure ale na pewno coś zanjdzie!
U mnie jak samochód był na niskich obrotach załóżmy 1500obr min jak szybko dawałem gazu strzelał!jak samochód miał już 2200obr min szybkie dodanie gazu nic nie powodowało!
Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz pawel-a@wp.pl
ale moim zdaniem cewka.
Nie pierwszy raz sie spotkałem z takim problelme!Cewki słąbe robili do tych carismy!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|