Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzęgło
Autor Wiadomość
maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2011, 13:55   Sprzęgło

Witam.

Jakie sprzęgło mam założyć do lancera ? chodzi mi o firmę, a może pasuje od jakiegoś innego mocniejszego auta? To wtedy wytrzyma może. Moje sprzęgło ma ok 25tys i pada ;/ a gumy nie pale, nie ruszam z piskiem, nie dusze sprzęgła przy ruszaniu.. dbam o auto jak o kobietę! włożyłem w niego tyle serca, wszystko wymieniane na nowe, zawiasy, osprzęt silnika, łożyska w skrzyni itd bo długo by wymieniać. Pierwsze sprzęgło z którym auto kupiłem- pękło coś w tarczy i sprężyna wyleciała, 2 sprzęgło - po przejechaniu równo 400km wyleciał metalowy środek tarczy! nity popękały firma sachs... gwarancji nie uznali, 3 sprzęgło - kupiłem firmy LUK no i ok 25 tys i pada;/ Proszę powiedzcie co mam wymienić ? ? całe sprzęgło to wiem że do wymiany ale coś jeszcze ? wysprzęglik ? pompkę?

Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Wysłany: 02-12-2011, 17:24   

Jak chcesz, to mam nowe sprzęgło kompletne Valeo, bo zmieniam silnik na 2.0 i nie będzie mi potrzebne. Dałem za nie 300 zł, za 220 + przesyłka odstąpię ;)

Na pewno coś jest nie tak, jak zmieniałem uszczelniacze w skrzyni 25 tyś km temu, to sprzęgło było już takie sobie, dlatego kupiłem nowe, a to na złość cały czas spełnia swoje zadanie.

maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Wysłany: 03-12-2011, 22:24   

12 grudnia wracam z pracy, wtedy pogadam z mechanikiem swoim i dam Ci znać czy biorę to sprzęgło. Wysyłka potrzebna nie będzie bo będę w Legionowie... a do Wawy to podjadę;]

Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Wysłany: 04-12-2011, 00:03   

Ok, to na razie nie wrzucam sprzęgła na allegro, pozostaje jednak w temacie na naszym forum.

Odpowiedz do tematu