|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwna praca silnika Carisma 1.9 TD |
Autor |
Wiadomość |
Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2006, 19:49
|
|
|
Gdzie jest ten zawor umieszczony. Jak go zlokalizowac?
Dzieki za dotychczasowe informacje. |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2006, 20:13 gdzie ten zawór?
|
|
|
Nie obraź się ale podjedź do serwisu i niech Ci wymienia ten zawór, nazywa się on: timing control po polsku zawór korekcji wtrysku i będzie OK
Powodzenia |
|
|
|
 |
Berni [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2006, 10:52
|
|
|
czytajac Wasze wypowiedzi i opis sytuacji jestem w podobnej...
a wiec tak:
auto na zimnym odpala i zaraz gasnie musze dwa razy zakrecic zeby odpalilo... jak juz chodzi to przez 10-15 sek obroty faluja i pojdzie dym z rury...
kupilem juz swiece i filtr paliwa.
jesli chodzi o ssanie to po odpaleniu linka jest luzna i dopiero wlaczenie klimy powoduje jej naciagniecie.
Oprocz tego ze wymienie swiece i filtr co mam zrobic z tym ssaniem? |
|
|
|
 |
misiekg [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2006, 09:13
|
|
|
Berni napisał/a: |
auto na zimnym odpala i zaraz gasnie musze dwa razy zakrecic zeby odpalilo... jak juz chodzi to przez 10-15 sek obroty faluja i pojdzie dym z rury...
kupilem juz swiece i filtr paliwa. |
Kupiłem carisme w poprzednim tygodniu. U mnie jest to samo tyle że nie dymi. po 10 sek silnik pracuje równo. wygląda to tak jakby nie palił we wszystkich cylindrach. Do tego b.głośny przy odpalaniu
Napisz czy pomogła wymiana świec i filtra. Jeśli nie pomogła to napisz jak inaczej rozwiązałeś ten problem |
|
|
|
 |
yaro71 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 15:51
|
|
|
A jesli przy zimnym silniku ( 1,9 TD ) linka podbicia obrotow nie działa ,tylko przy załaczonej klimie,co moze byc przyczyną. Dodam że u mnie obroty na poczatku ok 700, 800 a jak sie silnik rozgrzeje jest pod 1000 . |
|
|
|
 |
|
|