|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
świecą się 2wie kontrolki |
Autor |
Wiadomość |
tomrogo87
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2011, 10:58 świecą się 2wie kontrolki
|
|
|
Witam problem z moim autem (2.0D, 1995) polega na tym, że na trasie z Gdańska do Torunia nagle zaczęły mi migać dwie kontrolki; akumulatora i ta oto:
światła zaczęły świecić raz jaśniej, raz ciemniej. Jadąc pod górę i mimo wciśniętego do dechy gazu, auto zwalniało. Teraz kontrolki ciągle się świecą. Zmieniłem filtr paliwa, przy czym odkryłem, że manualna pompka filtra paliwa nie działa
Coś jeszcze? ach, miałem wcześniej trochę luzu na pasku od alternatora i zwykł rano piszczeć przy obrotach 1300+, zanim się rozgrzał, teraz tego nie robi.
Sugestie? Co oznacza ta kontrolka? Ściągnąłem manuale z działu dwnld, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Widziałem, że jest podobny temat, ale nie ma w nim konkretów, a ktoś kto go założył nie rozpisał się co to za kontrolki się świecą i został usunięty.
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-12-2011, 18:12
|
|
|
Ta kontrolka oznacza obecnośc wody w filtrze paliwa |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tomrogo87
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 14-12-2011, 23:38
|
|
|
bez sensu, zaczęła mi się świecić na starym filtrze paliwa i dalej świeci się na nowym filtrze ;/
btw; dzięki za info. |
|
|
|
 |
|
|