[1G 90-94] Uszczelka pokrywy zaworów. |
Autor |
Wiadomość |
rooski
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 13 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 12-12-2011, 22:38 [1G 90-94] Uszczelka pokrywy zaworów.
|
|
|
Witam Panowie po raz kolejny z nowym problemem. Otóż potrzebuję jak najszybciej zestaw uszczelek pokrywy zaworów do eclipsa 1g 4g63 2.0 16v. Sprawa wygląda tak że samą uszczelkę dostać nie trudno i taką już nabyłem. Gorzej jeżeli chodzi o uszczelki pod świece i ten mały księżyc. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Tzn nigdzie w rozsądnej cenie a do weekendu muszę zdobyć chociaż komplet nowych uszczelek pod świece bo mechanik powiedział że z tym księżycem jakoś sobie poradzimy. W sklepie sprzedawca mi powiedział że to ze 130zł i muszę czekać z tydzień... Pomóżcie proszę jeszcze raz.... Jeżeli nie można kupić samych uszczelek pod świecę to pokuszę się o cały komplet... Tylko kasy trochę przed świętami brak więc szukam czegoś w rozsądnej cenie. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Kct
Mitsumaniak 02743/KMM
Auto: Colt CA0 4g93
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 107 Skąd: Myszków
|
Wysłany: 13-12-2011, 15:59
|
|
|
pod wieczor Ci wysle oznaczenia uszczelki jak spojrze na fakture, od hultaja ktora ma caly zestaw za 50zl kupilem
REINZ-15-52469-01
dokładnie 46zł za uszczelke, polksiezyc i kanalow swiec, jeszcze co prawda tego nie zalozylem ale musi pasowac |
|
|
|
 |
Futrzakowaty
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse'92 2.0 DOHC 16V
|
Wysłany: 13-12-2011, 23:35
|
|
|
pasuje jak najbardziej. wiem coś o tym bo mam 1g z silnikiem hultaja sonaty 2.0 |
|
|
|
 |
rooski
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 13 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-12-2011, 13:50
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi! Uszczelki zamówione i teraz tylko czekać na przesyłkę. Panowie ale mam jeszcze jedno pytanie... Byłem właśnie na przeglądzie i cieknie mi olej z uszczelniacza na wale... Tak Pan mechanik to ładnie nazwał... I teraz moje pytanie podobne jak to u góry... Szukałem na allegro i nie mogę znaleźć... Co to za cholerstwo i gdzie to dostanę? To jest to samo co uszczelniacz wału korbowego? Czy uszczelniacz wałka rozrządu? Czy jeszcze coś innego? To było na łączeniu silnika z skrzynią biegów... podobno żeby to wymienić trzeba ściągnąć skrzynię... |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 17-12-2011, 18:54
|
|
|
Uszczelniacz wału korbowego ale ten wiekszy od strony skrzyni własnie bo jest tez uszczelniacz na wale od rozrzadu. Uszczelniacze wałków sa na górze.
Popros w motoryzacyjnym; uszczelniacz wału od strony skrzyni. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
|