|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd 22 czujnik połozenia wału |
Autor |
Wiadomość |
alpaga
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2011, 19:23 Błąd 22 czujnik połozenia wału
|
|
|
Witam
Juz jestem głupi komp wymrugał mi błąd 22 i 31 .Czytając forum dowiedzxiałem sie ze czujnk połozenia wału jest w aparacie zapłocowym a w innym miejscu dowiedziałem się ze jest gdzieś pod kolektorem dolotowym.Samochód to Lancer 93 1.6 16 V 113 KM.
Drugi błąd czujnik spalania stukowego czy moze on miec wpływ na brak iskry? i gdzie sie znajduje tem czujnik?. |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 18-12-2011, 09:27
|
|
|
Czujnik położenia wału jest w aparacie zapłonowym. U mnie po tym kodzie musiałem naprawiać aparat - misiek nie odpalał. I tu pewnie jest przyczyna braku iskry u Ciebie.
Gdzieś w Polsce naprawiają nasze aparaty - poszukaj info na forum, temat przewijał się kilka razy.
PS Jak będziesz ściągał aparat to pamiętaj aby porobić oznaczniki, aby aparat wrócił w takiej samej pozycji, np. poprzez narysowanie dwóch kresek pomiędzy obudową aparatu a silnikiem. |
|
|
|
 |
|
|