Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki - pierwszy bieg (przerywany)
Autor Wiadomość
Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 12:25   Wycieraczki - pierwszy bieg (przerywany)

Witam jestem od niedawna na forum jak i od niedawna posiadaczem Carismy 1,6 GL z 1998 roku.

Mam pytanie odnośnie wycieraczek przednich - po włączeniu pierwszego biegu (praca przerywana) zamiast pracy przerywanej jest słychać dziwne brzęczenie. Czy ktoś może wie co jest skopane.

Pytam bo nie wiem na co się przygotować po rozebraniu podszybia a nie mam całego dnia na zabawę z wycieraczkami. Jeśli ktoś już robił coś w tym temacie to zaoszczędzę trochę czasu.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 13:31   

Jeśli praca ciągła jest OK, a tylko przerywana szwankuje, to pachnie mi to elektronicznym sterowaniem przerwy, a nie napędem. Ale gdzie znajduje się ten "przerywacz", to już ktoś inny będzie Ci musiał podpowiedzieć.

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-12-2006, 13:44   

u mnie czasmi nie chcą ruszyć przy pracy przerywanej lub na pierwszej prędkości. Trzeba wtedy lekko ruszyć tym przełączniekiem, coś przy nim nie styka, a nie mam czasu tego rozebrać i obejrzeć. Może u Ciebie jest to samo...

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 14-12-2006, 14:39   

Są dwa miejsca gdzie umieszczone są przekaźniki, pod maska i w kabinie przy lewej nodze pod deska , dostęp poprzez wyjęcie małego schowka lup poprzez położenia sie na przedniej wycieraczce.
Nie wiem gdzie jest przekaźnik od wycieraczek albo starownik od pracy przerywanej ale szukał bym w kabinie, jak namierzysz ogółnie gdzie to jest to trzeba dotknąć ręko po kolei wszystkich przekaźników ten który przerywa napewno będzie wyczuwalny.

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 14-12-2006, 16:52   

O ile dobrze pamiętam to przejaźnik wycieraczek jest w kabinie po lewej stronie na wysokości kolana. Jest on zasłoniety oczywiście plastikami. TUTAJ masz dokładny opis przekaźników i bezpieczników. Pozostałe część elektroniki są zintegrowane z przełącznikiem i raczej wydają się być nierozbieralne. Brzęczenie może dochodzić rzeczywiście z przekaźnika. Być może się zawiesił... albo przyszedł na niego czas... :?

wolgaster 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 14-12-2006, 22:57   

A co to może być jak tylna wycieraczka w położeniu pracy przerywanej pracuje nie wykonując całego cyklu tylko cały cykl wykonuje na trzy ruchy- ruszy kawałek i się zatrzymuje potem znowu kawałek i tak cały czas w położęniu pracy przerywanej. Tylko raz przez chwilkę udało mi się że wykonała dwa pełne cykle a potem już tak jak opisałem. Przerwy są równe tylko wycieraczka wykonuję ruch na raty. Gdzie szukać przyczyny. W przekaźniku czy przerywaczu ??? I gdzie jest przerywacz od wycieraczki tylnej i czy można to regulować ???

[ Dodano: 14-12-2006, 22:58 ]
W położeniu pracy ciągłej pracuje normalnie.

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 23:13   

sprawdz czy mase(-) masz dobra w doprowadzeniu kabli do silniczka

michajli
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2007, 18:49   Re: Wycieraczki - pierwszy bieg (przerywany)

Amadeus napisał/a:
Witam jestem od niedawna na forum jak i od niedawna posiadaczem Carismy 1,6 GL z 1998 roku.

Mam pytanie odnośnie wycieraczek przednich - po włączeniu pierwszego biegu (praca przerywana) zamiast pracy przerywanej jest słychać dziwne brzęczenie. Czy ktoś może wie co jest skopane.

Pytam bo nie wiem na co się przygotować po rozebraniu podszybia a nie mam całego dnia na zabawę z wycieraczkami. Jeśli ktoś już robił coś w tym temacie to zaoszczędzę trochę czasu.

Witam :] miałem ten sam problem i dobrałem się do przełącznika wycieraczek w kierownicy. można go całego rozebrać i element sterujący pracą pierwszego biegu jest właśnie tam jednak do samej elektryki nie udało mi się dostać i narazie jeżdżę bez pierwszego biegu wycieraczek. Jak ci się to uda rozebrać daj znać pozdrawiam

Amadeus
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2007, 07:46   

Witam

Problem mam rozwiązanym, sam nie rozbierałem tego przełącznika. Zawiozłem autko do elektryka a ten za 2 godziny i 50,00 złociszy naprawił. Mówił że nie musiał ściągać kierownicy tylko coś tam czyścił.

michajli
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 19:50   

Amadeus napisał/a:
tylko coś tam czyścił.

Tak daleko to ja też dotarłem. Wyczyściłem styki ale mi to nie pomogło. Jak będę miał natchnienie to dobiorę się do tego :lol: . Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu