|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opel Corsa zdobywa tytuł Autobest 2007! |
Autor |
Wiadomość |
skaja [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2006, 16:33 Opel Corsa zdobywa tytuł Autobest 2007!
|
|
|
Opel Corsa zdobył tytuł AUTOBEST 2007, przyznany w drodze głosowania przez jury złożone z dziennikarzy, reprezentujących 13 krajów Europy Środkowej i Wschodniej. Wynikiem 780 punktów pokonał drugie auto w rankingu, Fiata Grande Punto, o zaledwie 5 punktów.
Trzecie miejsce przypadło Peugeotowi 207, z wynikiem 704 pkt. Hyundai Accent był czwarty, zaś piąte miejsce w finale zajęła Skoda Roomster. Jak powiedział Dan Vardie, przewodniczący jury AUTOBEST, „Konkurencja była silna. Nowa Corsa zwyciężyła, gdyż oferuje najwięcej za porównywalną cenę i dobrze wypada w wielu obszarach, podlegających ocenie jury. Zwycięstwo nad Fiatem Grande Punto i Peugeotem 207 nastąpiło niewielką różnicą punktów – wszystkie trzy auta znakomicie odpowiadają potrzebom społeczeństw, zamieszkujących kraje należące do AUTOBEST – ale zwycięzca może być tylko jeden. Nowa Corsa to rewolucja w porównaniu do Corsy poprzedniej generacji, zupełnie nowa filozofia konstruowania samochodu. Ryzyko się opłaciło.” Przy ocenie finalistów każdy z jurorów brał pod uwagę 13 kryteriów oceny – do każdego z nich przypisana jest określona maksymalna liczba punktów, przy czym cena auta i koszty eksploatacji mają duże znaczenie.
Jurorzy zagłosowali na Fiat Auto jako COMPANYBEST 2006 – firmę samochodową, którą sprawne i odważne kierownictwo wydobyło z poważnego kryzysu. Teraz przedsiębiorstwo ma klarowną wizję przyszłości i interesujące produkty, które mają szansę na sukces na tle zmieniającego się świata motoryzacji.
Tytuł MANBEST 2006 otrzymuje wiceprezes Kia Motors Europe, Jean-Charles Lievens, który odgrywa decydującą rolę w sukcesie koreańskiej marki na rynku europejskim. Zdobywca nagrody jest także odpowiedzialny za ideę 7-letniej gwarancji, miał także znaczący udział w budowie tudzież uruchomieniu fabryki Kia Motors w słowackiej Żilinie.
Do jury AUTOBEST, drugiego pod względem wielkości motoryzacyjnego jury Europy, należą znani dziennikarze motoryzacyjni, reprezentujący kraje o łącznym zaludnieniu przekraczającym 250 milionów ludzi: Bułgarię, Czechy, Chorwację, Cypr, Byłą Jugosłowiańską Republikę Macedonii, Polskę, Rosję, Rumunię, Serbię, Słowację, Słowenię, Turcję i Ukrainę. Od 2007 roku do grona jurorów dołączy przedstawiciel Węgier, Boriszov Boros Jenő. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24310 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2006, 16:51
|
|
|
Jak mają takie auta jak strona internetowa, to współczuję
Wejście na www.opel.com.pl a potem wybranie cennika:
1. w IE nie działa (blokada okienek), ale po wejsciu przez mape strony i potem Corsa - pobieranie IE sie zwalil i zamknal z bledem
2. Firefox nie pokazuje nic - obiecanego PDFa nie ma...
a dziennikarze pisza artykuly takie, jak im sie zaplaci - wiem, bo kiedys probowalem zarobic na grach komputerowych... |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2006, 19:34
|
|
|
To jakaś kpina - Opel Corsa??!! |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2006, 20:21
|
|
|
slo_mo napisał/a: | To jakaś kpina - Opel Corsa??!! |
heh wyglada na to ze tak |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2006, 20:35
|
|
|
nowa corsa jest dla mnie zaje...., a reklama poprostu wymiata
C'MON |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 15-12-2006, 19:21
|
|
|
Corsa o rany....
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 19:33
|
|
|
nie wiem co wy chcecie od corsy
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 15-12-2006, 19:58
|
|
|
No właśnie - Corsa bardzo wdzięczne autko i nigdy mnie nie zawiodła. Proszę się odstosunkować od Corsy |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 15-12-2006, 20:44
|
|
|
arturro napisał/a: | nie wiem co wy chcecie od corsy |
....ja powiem, ze nawet nic do niej nie mam, ale...nie lubie po prostu niemieckich samochodow. bez obrazy...
Pozdrawiamm |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 16-12-2006, 03:21
|
|
|
saphire, mówisz o Corsie B. I mam o niej takie samo zdanie. Ale już C nie była tak dobra... |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 16-12-2006, 13:03
|
|
|
Zgadza się B jest OK ale C to już kompletne ,,de mode'' natomiast ta nowa D to całkiem całkiem mi się podoba a jeśli jeszcze mieć w niej ze setkę kucyków by się sympatycznie zwijała to się ma całkiem miłe miejskie autko z możliwością wakacyjnych wypadów. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|