Drugi przegląd - gdzie, co i za ile! |
Autor |
Wiadomość |
Digger
Nowy Forumowicz
Auto: lcr sb 1.8, 09
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2011, 19:43
|
|
|
To i ja dorzucę informacji jestem dziś po przeglądzie 40 tys / 2 lata w Japan Motors WWA:
przegląd - 489,29 (nie tanio jak widzę inne ceny spoza wawy)
filtr pyłków - 105,04
filtr oleju Mitsu - 26,14
płyn hamulcowy DOT-4 0,5 l - 18,82
przegląd stanu nadwozia - 49,40
bateria - 5,76
uszczelka korka miski olej - 4,01
w SUMIE - 689,46
byłoby więcej ale po podliczeniu pokazałem kartę MM i dostałem 15% rabatu (na części i robociznę wyłączając przegląd lakieru i wymianę opon)
+ swój olej Shell Helix Ultra 5W40 - 159
Dodatkowo jak pisałem wymieniałem u nich opony na zimowe bo "przy okazji' - 99 zeta mnie to kosztowało.
W trakcie przeglądu info telefoniczne że trochę zabrudzony jest filtr powietrza i "przydałoby się wymienić" ale jak sprawdziłem że w standardzie jest przy 60 tys przeglądzie to stwierdziłem że wymienię już na wiosnę oraz że klocki ok 70% zużyte to też akurat za 5000 wymienię bo auto jest delikatnie eksploatowane i jeszcze dadzą radę.
Trwało 3 h , czekałem, więc w miłym geście dostałem talona na obiad w bufecie pracowników ...no i zjadłem
Zgłosiłem : lekkie ściąganie na prawo - nic nie znaleźli zaprosili na wiosnę po wyminie opon na geometrię i powiedzieli zeby sprawdzić teraz jak po wymianie na zimowe będzie się zachowywał / blokowanie się w sensie nie wciąganie prawego pasa tył - na 10 prób zawsze się "zebrał" / brak zapalenia auta - 45 min kręcenia z wezwaniem assistance pod dom ale jak dojechali ....zapalił nie wiem o co chodzi - sprawdzenie alternatora , akumulatora, rozrusznika i błędów silnika wynik negatywny czyli niby wszystko OK / fiksowanie radia - radio zamówione mam się zgłosić po tygodniu na wymianę gwarancyjną + zrobili akcję wymiany czujników poduszek oczywiście bezpłatnie
OVER |
_________________ my soul is in my smile |
|
|
|
 |
jaceksu79
Forumowicz

Auto: actyon sports
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 29-11-2011, 23:04
|
|
|
O cenie nie dyskutuję, ale z tego co opisałeś to zrobili mistrzowsko/wszystko zgodnie ze standardami obsługi klienta ( szacunek). Niedługo możesz od nich spodziewać się telefonu z pytaniami A później może kolejnego z ankietą
Tak czy owak widać po tym co napisałeś, że bardzo się starają. |
|
|
|
 |
SkyLuke
Forumowicz
Auto: Lancer SB 1.8 Invite '09
|
Wysłany: 23-12-2011, 10:22
|
|
|
Przegląd po 2 roku (przebieg 23000) w nieautoryzowanym serwisie w Warszawie. Cena - 230 (w tym filtr powietrza). Mój olej Shell Helix Ultra 5w30 4l + filtr Filtron - łącznie 131.Wymiana filtra kabinowego we własnym zakresie.
Wymiana klocków będzie potrzebna przy następnym przeglądzie, również tarcze z tyłu będzie trzeba wymienić. |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-12-2011, 10:35
|
|
|
SkyLuke napisał/a: | również tarcze z tyłu będzie trzeba wymienić. |
Z tyłu??? A dlaczego?
[ Dodano: 23-12-2011, 10:37 ]
SkyLuke napisał/a: | Przegląd po 2 roku (przebieg 23000) w nieautoryzowanym serwisie w Warszawie. Cena - 230 (w tym filtr powietrza) |
Ale rzeczywiście przegląd, czy tylko wymiana filtrów i oleju? |
|
|
|
 |
SkyLuke
Forumowicz
|
Wysłany: 23-12-2011, 14:00
|
|
|
Luk napisał/a: | Z tyłu??? A dlaczego? |
Nie wiem, sam się zdziwiłem. Pan coś mówił, ale zarejestrowałem tylko że do następnego przeglądu będzie ok i dalej nie wnikałem.
Luk napisał/a: | Ale rzeczywiście przegląd, czy tylko wymiana filtrów i oleju? |
Przegląd zgodnie z pozycjami w książce serwisowej. Pieczątka w książce wbita, w razie W być może będę zmuszony do toczenia sporów prawnych z gwarantem. |
|
|
|
 |
jaceksu79
Forumowicz

Auto: actyon sports
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 23-12-2011, 17:03
|
|
|
SkyLuke napisał/a: | Przegląd zgodnie z pozycjami w książce serwisowej. Pieczątka w książce wbita, w razie W być może będę zmuszony do toczenia sporów prawnych z gwarantem. |
aha... MUTA też mieli?
wydruk z akku testerem mitsubishi też zrobili?
i wg. książki czy wg tego http://www.mitsubishi.pl/...nzynowy_89A.pdf
|
|
|
|
 |
berladi
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB;Colt 1.1
|
Wysłany: 18-01-2012, 15:48
|
|
|
Witam.
Przegląd 420 zł,olej i filtr kabinowy własny.Propozycja auta zastępczego na czas przeglądu,z której skorzystałem.
Poziom obsługi wysoki.
To nie ten dział,ale przy okazji szczerze polecam Moto Katowice. |
|
 |
maniax86
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2011 Posty: 811 Skąd: okolice rybnika
|
Wysłany: 18-01-2012, 22:53
|
|
|
sam jestem ciekaw ile mnie wyjdzie 1 przegląd po roku.... pytałem od razu przy zakupie lancera... to mi powiedzieli 600 maks 700 zł za komplet.... |
|
|
|
 |
SkyLuke
Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2012, 10:10
|
|
|
O MUT nie pytałem. Akku tester nie wiem co to jest, w każdym razie żadnego wydruku nie dostałem (ale przy poprzednim przeglądzie w ASO też nie dostałem). Wg książki, są jakieś istotne różnice pomiędzy tymi listami (ja nie widzę)? |
|
|
|
 |
Zbigi
Mitsumaniak

Auto: Renault Talisman TCE 1.6 150KM
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 210 Skąd: Milanówek
|
Wysłany: 22-01-2012, 13:33
|
|
|
SkyLuke napisał/a: |
O MUT nie pytałem. Akku tester nie wiem co to jest, w każdym razie żadnego wydruku nie dostałem (ale przy poprzednim przeglądzie w ASO też nie dostałem). Wg książki, są jakieś istotne różnice pomiędzy tymi listami (ja nie widzę)? |
Chodzi o to, że jak coś się stanie a auto jest na gwarancji i naprawa powinna być wykonana jako gwarancyjna to Musisz udowodnić ASO, iż nieautoryzowany warsztat zrobił wszystko zgodnie z zaleceniami producenta auta. Mogą więc złośliwie żądać udowodnienia, że warsztat ten miał muta, właściwe narzędzia, wydruki itp....... Jak miał to być może się uda, ale mogą i będą próbować posłać Cię na bambus. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 22-01-2012, 14:21
|
|
|
SkyLuke napisał/a: | + filtr Filtron | Boszeeeee...... Toc to najgorsza marka z najgorszych. A jakosc filtra oleju powinna byc jak ori zeby moc spac spokojnie. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
SkyLuke
Forumowicz
|
Wysłany: 23-01-2012, 13:26
|
|
|
Zbigi napisał/a: | Chodzi o to, że jak coś się stanie a auto jest na gwarancji i naprawa powinna być wykonana jako gwarancyjna to Musisz udowodnić ASO, iż nieautoryzowany warsztat zrobił wszystko zgodnie z zaleceniami producenta auta. Mogą więc złośliwie żądać udowodnienia, że warsztat ten miał muta, właściwe narzędzia, wydruki itp....... Jak miał to być może się uda, ale mogą i będą próbować posłać Cię na bambus. |
Liczę się z takim ryzykiem, ale myślę że żeby się obronić przed roszczeniami z gwarancji musieliby jeszcze wykazać, że usterka powstała lub ewentualnie pogłębiła się w wyniku przeprowadzenia przeglądu niezgodnie z zaleceniami producenta (czyli np. bez MUTa).
mitsu00 napisał/a: | Boszeeeee...... Toc to najgorsza marka z najgorszych. A jakosc filtra oleju powinna byc jak ori zeby moc spac spokojnie. |
Mam nadzieję że twoja opinia na temat wyrobów firmy Filtron nie potwierdzi się akurat na moim przykładzie. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 23-01-2012, 17:20
|
|
|
SkyLuke napisał/a: | Filtron nie potwierdzi się akurat na moim przykładzie. |
Na twoim może nie. Ale już w jakimś temacie na forum filtr przerdzewiał na wylot po chyba 9 miesiącach i na domiar złego producent się na "problemik" Nie ma co końbinować trzeba brać orginał lub Knecht. Nawet jeśli kosztuje 40pln (bez rabatu dla MM) to i tak jest to pryszcz w porównaniu z resztą kosztów. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
pete82
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 SB Invite
|
Wysłany: 24-01-2012, 09:34 II przegląd w JapanMotors
|
|
|
To i ja dorzucę kilka informacji. II przegląd w JapanMotors Warszawa-Toruńska dnia 20.01.2012.
Koszt 709 zł. Bez wymiany oleju.
Nie zaproponowali zmiany filtra powietrza. Wymienili filtr kabinowy i baterię w pilocie. W gratisie umyli samochód.
Zgłosiłem problemy ze wstecznym (tzn. że często nie wchodzi za pierwszym razem). Ponoć coś nasmarowali i chyba jest lepiej tzn. do tej pory wchodzi bez problemu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
yksnimak
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 28-01-2012, 15:37
|