bas obok auta. |
Autor |
Wiadomość |
Arson88
Forumowicz Arson88
Auto: Mitsubishi Galant EA2A 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2011, 11:23 bas obok auta.
|
|
|
Witam mam pytanie. Czy jest to normą w Galantach(EA2A sedan) że mimo skrzyni w bagażniku i mocnym brzmieniem basu wewnątrz poza autem słychać tylko terkot rejstracji i zero basu? czym to jest spwodowane? |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 23-12-2011, 13:49
|
|
|
Z tego co wyczytałem to Mitsubishi celowo wygłuszyło Galanty, aby nie znalazły się w kręgu zainteresowań osób, którym bardziej zależy na tym by muzykę było bardziej słychać na zewnątrz niż wewnątrz.
Jeśli zależy Ci na tym aby wjeżdżając do małej wioski słyszeli Cię na drugim końcu wsi, to niestety musiałbyś pomyśleć np nad Golfem. Ewentualnie można przemyśleć rozwiązanie z dziurą w tylnej klapie. Wtedy rzęsisty bas bez przeszkód będzie wydostawał się na zewnątrz, racząc swym soczystym brzmieniem przechodniów dookoła, budząc podziw dziuń pod gimnazjum i respekt lokalnej gangsterki. Inne rozwiązanie, to odkręcenie metalowej zaślepki w bagażniku, tak by bas bez przeszkód wydostawał się do kabiny pasażerskiej. Wtedy jedyną przeszkodą będą szyby, które można łatwo opuścić i wystawiając zimny łokieć delektować się muzyką, racząc ją inne, raczej nie zainteresowane osoby
[ Dodano: 23-12-2011, 13:52 ]
Zapomniałbym...
Arson88 napisał/a: | że mimo skrzyni w bagażniku |
Też mam skrzynkę narzędziową, ale nie wzmacnia mi brzmienia basu |
|
|
|
 |
Arson88
Forumowicz Arson88
|
Wysłany: 23-12-2011, 14:08
|
|
|
W ramach ścisłości nie mówię że mi to przeszkadza wręcz przeciwnie odpowiada mi taki stan rzeczy poprostu zapytałem czemu tak jest. Nie chodziło mi tu jak to napisałeś żeby mnie było słychac na drugim końcu wsi więc trochę szacunku proszę.:P Przeszkadza mi jedynie to terkotanie rejestracji. jak się go pozbyć? Bo nie jest top miłe dla ucha.
edit: faktycznie skleiłem post w taki sposób że mogło to zabrzmieć nieco dziwnie:D |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 23-12-2011, 14:27
|
|
|
Uff, bo już się bałem
Ja dałem pod tablicę taką gąbeczkę, ale to nie jest najlepsze rozwiązanie ze względu na wilgoć. Można pokusić się o przykręcenie gumy pod tablicą, a do niej przykleić tablicę taśmą dwustronną 3M. Masz w ramkach? |
|
|
|
 |
Arson88
Forumowicz Arson88
|
Wysłany: 23-12-2011, 14:36
|
|
|
Tak ramki mam. wcześniej podłożyłem kawałek jakiejś szmatki ale nie dało to za dużego rezultatu niestety;/ |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 23-12-2011, 15:47
|
|
|
Proponuję zakupić silikonową uszczelkę do drzwi/okien (w praktikerach i podobnych na metry) i przykleić do ramki i tablicy (ma tasiemkę i łatwo później odkleić) |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
Arson88
Forumowicz Arson88
|
Wysłany: 23-12-2011, 23:15
|
|
|
Myslisz ze to rozwiaze problem? probowal to ktos? |
|
|
|
 |
Kamil_Ziomek
Mitsumaniak
Auto: EA2A 1998
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 648 Skąd: Żyraków
|
Wysłany: 28-12-2011, 21:24
|
|
|
Na pewno odizolowanie ramki od klapy da rezultat. Musisz jeszcze zadbać o to żeby rejestracja nie tłukła się w ramce. |
_________________ Nie sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika.
 |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 28-12-2011, 22:36
|
|
|
Takie uszczelki miałem bezpośrednio pod tablicą by mi klapy nie rysowała (amerykańce zrobili zbyt małą dziurę pod tablicę kwadratową i musiałem założyć pod skosem) i nie parciała a tablica nie dawała żadnych odgłosów lecz ja nie wożę żadnych tub, subów, basów i ręki obciąć nie daję. A uszczelkę możesz wyżulić od monterów drzwi spotkanych na jakimś blokowisku |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 08-01-2012, 01:35
|
|
|
niewiele pomoze montowanie czegokolwiek pod tablica - mam dwa subwoofery 30cm w bagazniku i normalnie telepie blacha nawet jak tablice zdejmie sie calkiem... i nawet jesli nie chce sie szpanowac dudnieniem to jednak prawda ze robi sie z tego lekki obciach na zewnatrz bo rzeczywiscie nie slychac basu tylko cos jak furkotanie papieru na wietrze mimo ze w srodku watroba zamienia sie miejscem z plucami...
troche lepiej jest w hb niz sedanie ale ogolnie subwoofer slychac tylko z przodu auta a z tylu tylko furkotanie... ewentualnie mozna wyjac uszczelke z bagaznika calkiem wtedy jest lepiej ale takie rozwiazania pasuja najwyzej do calibry... |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|