Mitsubishi Galant 4g63 91' US |
Autor |
Wiadomość |
Hawking
Nowy Forumowicz Galantobójca
Auto: Mitsubishi Galant 91 US
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-12-2011, 20:46 Mitsubishi Galant 4g63 91' US
|
|
|
Witam bardzo serdecznie wszystkich Mitsumaniaków : )
Jestem Artur , mam lat 16. Jak wiadomo , nie mam prawojazd i samochód nie jest w pełni mój , lecz naprawę i jakimiś modyfikacjami mogę w pełni się zajmować.
Samochód to Mitsubishi Galant Rocznik 1991. Pod maską 4g63 bez doładowania , 2.0 dohc 136km. Samochód posiada Automatyczną skrzynię biegów oraz wspomaganie kierownicy. Samochód został przywieziony jako nowy z za Oceanu jako w pełni Amerykański. Wszystkie obrysówki itp. akcenty zostały zachowane : )
Poniżej kilka zdjęć przedstawiające auto : )
Reszta zdjęć tutaj:http://imageshack.us/g/155/edit64dsc01483000.jpg/
Ogólny stan auto , jest nie najgorszy. Jest kilka ognisk rdzy , lecz postaram się w miedzy czasie im zapobiec.
Pierwsze co teraz muszę zrobić to wyjąć silnik i wymienić uszczelkę silnika ze skrzynią. I tutaj własnie chciałbym sie zwrócić do użytkowników z wrocławia o jakomkolwiek pomoc.
Modyfikację jakie chciałbym wprowadzić:
-Kwas 3'
-Jakieś alusy pożądne w końcu
-sticker bomb na prawym błotniku oraz we wnętrzu ( to jeszcze do przemyślenia )
-dokładka
-Kierownica
-Modyfikacje silnik
PS Proszę o nie tak surową krytykę. Postaram się w pełni tego słowa znaczeniu dostosowac się do regulaminu panujące na forum oraz do samych forumowiczów mimo 16lat : )
Pozdrawiam serdecznie : ) |
_________________ Project.... 4g63 coming soon... |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:12
|
|
|
Hawking napisał/a: | 2.0 dohc 136km |
Wyglad mi to na 4G63 SOHC 80 KW
Gratuluje nabytku |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11136 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:21
|
|
|
deejay napisał/a: | Wyglad mi to na 4G63 SOHC 80 KW |
Bo to jest właśnie to
mimo to,i tak fajnie jedzie
gratki,i więcej fotek poprosimy |
|
 |
Hawking
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:22
|
|
|
deejay napisał/a: | Hawking napisał/a: | 2.0 dohc 136km |
Wyglad mi to na 4G63 SOHC 80 KW
Gratuluje nabytku |
ups....
Przepraszam bardzo za gapę.
Dzięki Wielkie : )
PS Pogoda narazie nie sprzyja zdjęciom , ale postaram się niedługo coś lepszego pstryknąć.
Mam jeszcze kilka starszych zdjęć wnętrza jak i całej karoserii .Jeśli ktoś by był chętny to mogę wrzucić. |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:32
|
|
|
jacek11 napisał/a: | Bo to jest właśnie to
mimo to,i tak fajnie jedzie |
Wiem , bo mam takiego jednego w swoim garażu |
|
|
|
 |
Hawking
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:43
|
|
|
Jeśli ktoś byłby chętny , mam jeden film przedstawiający malutkiego v-maxa jakim to dysponuje : ) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:52
|
|
|
Hawking napisał/a: | Pierwsze co teraz muszę zrobić to wyjąć silnik i wymienić uszczelkę silnika ze skrzynią. | Nie ma tam żadnej uszczelki. Cieknie albo z automatu albo z silnika. Tak czy inaczej skrzynię (nie silnik) musisz wyjąć. Hawking napisał/a: | -Kwas 3' | Bez sensu - ryk z wydechu uniemozliwi przejście przeglądu a moc spadnie. Hawking napisał/a: | -Modyfikacje silnik | jakie? Hawking napisał/a: | Mam jeszcze kilka starszych zdjęć wnętrza jak i całej karoserii | dawaj Hawking napisał/a: | mam jeden film przedstawiający malutkiego v-maxa jakim to dysponuje : ) | Przeczytaj Zasady Forum |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 25-12-2011, 21:59
|
|
|
Hawking napisał/a: | -sticker bomb na prawym błotniku oraz we wnętrzu ( to jeszcze do przemyślenia ) |
nie psuj Galanta ! Masz wersję rzadką w Polsce, więc trzymaj w serii . Stickerbomb już traci na atrakcyjności i szczerze mówiąc wygląda okropnie. |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:13
|
|
|
galant fajny. auta z USA maja klimat. W sprawach technicznych pytaj na tym forum, znajdziesz odpowiedzi, bo jak widac dopiero zaczynasz zabawe i masz prawo gadac głupoty, sprostujemy je.
Jesli cieknie olej to prawdopodobnie uszczelniacz wału ten od strony skrzyni.
Jesli masz ambicje na wstepie przejrzyj manuala, mozna sie sporo nauczyc.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3447
[quote="Kaucz"]nie psuj Galanta ! Masz wersję rzadką w Polsce, więc trzymaj w serii [/quot]
jeszcze za młoda sprawa, a 90kM w automacie jest zapewne nudne. Osobiscie myslałbym nad swapem glowicy DOHC i manulana skrzynia boegów...
Co do V-max ,my sie tym nie jaramy, lepszy jest sprint i przyspieszenie, o wiele lepsze frajda i bezpieczniej potem wyhamowac. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hawking
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:25
|
|
|
1.Ale , aby wyciągnąć skrzynię , muszę i tak wyciągnąć silnik.
2.Większy tłumik wyniesie z silnika większą ilość spalin , co za tym idzie moc auta , praktycznie powinna wzrosnąć. Lecz mogę się mylić
3.Myślałem o : Kwas 3' zakończony zgrabnym mugenem, stożek , ecu , IC i na tym zrobić około 200km
4. Zdjęcia wrzucę jutro , poważ dziś internet nie da rady temu podołać
5. Przepraszam , moja nieuwaga : )
PS okej , dzięki za rade. Sticker bomb wypada z planów.
Chodziło mi o przyspieszenie a nie v-max ... ehh..
Okej , z góry bardzo dziękuje wszystkim za wyrozumiałość w moją stronę : )
Pozdrawiam serdecznie , no i wesolutkich : ) |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11136 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:31
|
|
|
Hawking napisał/a: | 1.Ale , aby wyciągnąć skrzynię , muszę i tak wyciągnąć silnik. |
niekoniecznie
Hawking napisał/a: | Okej , z góry bardzo dziękuje wszystkim za wyrozumiałość w moją stronę : )
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:33
|
|
|
Hawking napisał/a: | 1.Ale , aby wyciągnąć skrzynię , muszę i tak wyciągnąć silnik. | Nie. Hawking napisał/a: | 2.Większy tłumik wyniesie z silnika większą ilość spalin , co za tym idzie moc auta , praktycznie powinna wzrosnąć. Lecz mogę się mylić | 2 cale z katalizatorem o dużym przepływie i przelotowym poprzecznym końcowym tłumikiem da fajny pomruk i lekki wzrost Hawking napisał/a: | 3.Myślałem o : Kwas 3' zakończony zgrabnym mugenem, stożek , ecu , IC i na tym zrobić około 200km | 200 kilometrów może, 200KM nigdy chyba, że wsadzisz turbo, ale tego nie przeżyje skrzynia. Droga dla Ciebie to konwersja na 4663 DOHC 16V i manual. 144KM da Ci wrażenie fruwania, ale zapamiętaj, że moc jest niczym jeżeli jej nie kontrolujesz - hamulce i zawias muszą iść razem z silnikiem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hawking
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:39
|
|
|
W takim razie , w jaka najlepiej iść stronę , ceny do wzrostu mocy ?
Dziękuję Hubeeercie i Jackowi 11 za rozwianie moich poglądów co do silnika-skrzyni. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:51
|
|
|
Hawking napisał/a: | 2.Większy tłumik wyniesie z silnika większą ilość spalin , co za tym idzie moc auta , praktycznie powinna wzrosnąć. Lecz mogę się mylić
3.Myślałem o : Kwas 3' zakończony zgrabnym mugenem, stożek , ecu , IC i na tym zrobić około 200km |
Sprawa wyglada tak, w silnikach turbo mozna załadowac 3'' bo jak turbo dmuchnie to nie ma wacława we wsi . Natomiast w NA (naturaly aspired=silnik bez turba) w pewnej chwili zjawiska falowe w ukł. wydechowym powoduja zassanie wiekszej ilosci powietrza do komory. Jesli je zaburzysz (nieodpowiednia srednica ito wydechu) moc zamiast wzrosnac spadnie... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Hawking
|
Wysłany: 25-12-2011, 22:54
|
|
|
Czyli w takim razie , tak jak wcześniej wspomniali 2' spokojnie starczą.
Ale czy od tego można zacząć modyfikacje silnika ? |
|
|
|
 |
|