Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Projekt: "MITSUBISHI ZERO EVOLUTION"
Autor Wiadomość
mgalant
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 18:55   Projekt: "MITSUBISHI ZERO EVOLUTION"

Witam!
Jestem nowym członkiem naszego forum, więc na początku chciałbym Was serdecznie powitać!
Tak jak Wy jestem użytkownikiem Mitsubishi i jestem bez wątpienia fanem tej marki... Do tego stopnia, że jakis czas temu wpadłem na następujacy pomysł: Mam Lancera z 1990 roku, (darze go naprawde ogromnym sentymentem, może ze względu na to, że na nim uczyłem się jeździć.), chciałbym go przebudować na wersję Evolution, wiadomo takiej nie było, ale ja właśnie taką chce stworzyć. Przyznam szczerze, że jeśli chodzi o sprawy mechaniki, to orłem nie jestem, więc dlatego szukam odpowiednich do tego osób. Myslę, że trafiłem pod dobry adres. Oczywiście w gre wchodzi silnik 4G63, napęd 4x4 itd. Nie znam zakresu przeróbek jakim trzeba poddać ten samochód, ale zdaję sobie sprawę, że wymaga to dużo poświęcenia i przede wszystkim wiedzy! Znawców i nie tylko zapraszam do współpracy... oczywiście nie za darmo, a jeśli mowa o pieniądzach, a raczej o kwocie potrzebnej do realizacji projektu, to zdaje sobie sprawe, że bedzie ona dosc wysoka! Ale spoko suma nie gra roli!

Pozdrawiam!!!

artbiker
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 21:13   

Pomysł bardzo fajny. Popieram, szczególnie jeśli dysponujesz odpowiednimi środkami finansowymi i planujesz podejść do tego profesjonalnie. Szkoda, że mieszkam tak daleko od Poznania, ale jeśli jakoś będę mógł pomóc, to.... jestem.

Myślałeś o znalezieniu sponsorów, którzy zafundują wizytę w profesjonalnym zakładzie? Oczywiście nie ma nic za darmo, samochód musiałby posłużyć jako reklama (moim zdaniem m^2 naklejek nie dają najlepszego efektu, ale czego się nie robi dla naszych kochanych Mitsu :wink: ).

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 23:36   

Lepiej kup sobie jakies evo a tego zostaw do jazdy na codzien. Przynajmniej taniej wyjdzie. Ale jezeli juz postanowiles ze tak zrobisz to kup najlepiej jakies evo, ktore posluzy za "dawce".

michu_872 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2006, 23:13   

Ciekawy pomysł. jeżeli nie chcesz stosować Półśrodków to raczej tani nie będzie.
Z tego co się orientuje (w sumie wiem niewiele, ale swoje 0,03 PLN. wtrące) to na początek wymiana płyty podłogowej (pod 4 WD) skrzynia, wał napędowy most) wg mnie o silniku można myśleć na końcu. Z tego co gdzieś wyczytałem to evo było następcą GALANTA VR4. Może się myle ale w tym gdzieś znalazłem info że evo 1-4 jeśli chodzi o mechanike to był praktycznie GAL VR4.
Jeżeli śię myle to proszę mnie poprawić.
Silnik, skrzynka + dyfer może dało by przypasować od ECLIPSE GSX. Motor tam siedzi 4G63 turbo. Coś koło 200 KM. w serii (ma potecjał na znacznie więcej). Nie wiem jak zawias ale też by trza zmienić nie mówiąc o hamulcach i paru rzeczach.
Zyczę Powodzenia w realizacji pomysłu.

zajcev
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2006, 14:27   

Proponuje porozmawiac z wlascicielem tego "cuda" :

http://moto.allegro.pl/it...en_edition.html

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2006, 14:36   

zajcev napisał/a:
Proponuje porozmawiac z wlascicielem tego "cuda" :

http://moto.allegro.pl/it...en_edition.html

Niezły :shock: - ciekawe ile trzebaby było dać?

Jak postępy prac?

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 12-12-2006, 08:38   

Ktos juz to robil...polecam przeczytac

stare prawie evo
Outlander 2.0 PHEV 5HS

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 11:23   

jesli chodzi o ten wczesniejszy link z allegro.. to koles niezle to zrobil :) kasa tez zreszta niezla:P tyle tylko ze dla mnie samochod tak wygladajacy z takim silnikiem.. eh mi by nie pasowalo;P

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 13:34   

Przepraszam za OT, ale ja w kwestii formalnej: Mitsubishi Zero EVO to świetna nazwa dla pojazdu latającego, a nie dla samochodu.

gg66
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 20:31   

Alek napisał/a:
Mitsubishi Zero EVO to świetna nazwa dla pojazdu latającego, a nie dla samochodu.

popieram...

MITSUBISHI ZERO :mrgreen:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-12-2006, 02:48   

lilevo - polecam lekturę.

Co do Mitsu Evo Zero - było EVO VI Zero Fighter.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 10:43   

Mitsubishi Evo ma prawo być oznaczone numerem porządkowym, także "0", stąd Mitsubishi Evo Zero byłoby nazwą jak najbardziej na miejscu. Ale "Mitsubishi Zero Evo" oznacza wersję rajdową Mitsubishi Zero, a to przecież bez sensu - w każdym razie jeśli ma chodzić o samochód.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 14:31   

I widzisz Stary - zbudować jak zbudować, ale nazwać... :mrgreen:

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 14-12-2006, 19:22   

mitsubishi evolution 0 był bardzo często nazywany galant vr4 jako prechistoryczny dawca technicznej idei dla serii evolution
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 09:25   

I już wiadomo: żeby zrobić Lancera Evo trzeba startować od Galanta. Za to z Lancera można uzyskać Carismę GT. Ktoś wie w co można przekształcić Cantera? W Pajero Evo?

Odpowiedz do tematu