|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 1997r, sedan, biały, Łęknica |
Autor |
Wiadomość |
arvent
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2,5-24
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-12-2011, 08:35 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6, 1997r, sedan, biały, Łęknica
|
|
|
Witam wszystkich galant-specjalistów ;D
W związku z dokonywaniem jedynego słusznego wyboru auta jakim jest Mitsubishi Galant potrzebuję zapytać się o wstępne odczucia z oferty sprzedaży białego Galanta 2,5 V6 z rocznika 1997
zamieszczam link:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22204234.html

...niestety pewnie będzie działał tylko do dziś, więc dokładam zdjęcia i opis:
Kod: |
Cena (brutto): 11 500 PLN / 2 604 EUR
Typ: Sedan / Limuzyna
Wersja: VI
Rok produkcji: 1997
Przebieg w km: 167 000 km
Skrzynia biegów: manualna
Moc: 163 KM (120 kW)
Pojemność skokowa: 2500 cm³
Rodzaj paliwa: benzyna
Kolor: biały
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia: Niemcy
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, tempomat, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje: bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Witam. Na wstępie zaznaczam iż moje ogłoszenie nie jest okazją cenową,lecz okazją pod względem stanu i wyglądu!
Mogłoby się wydawac,że Galant z tego rocznika powinien kosztowac mniej,ale to tylko osobom,które chciałyby w tej cenie Auto z gazem i zarejestrowane,niestety nie uda się!
Dobry Galant z rocznika 1997 czy tez 1999 ma swoją cene,nie kosztuje 5999zł tak jak w wielu ogłoszeniach z dopiskiem "stan idealny"...
Mitsubishi Galanty w szczególności 2.5 V6 z manualną skrzynią biegów są porządane w Niemczech tak samo jak i w Polsce,nie każdy Niemiec ma pieniądze na Nową AUDI.
Mój Galant został wyprodukowany w 1997roku choc swoim wyglądem mógłby zawstydzic wiele aut produkowanych 10 lat później.
Zakupiony od prywatnego właściciela z domu,świeżo wymeldowany co świadczy o tym,że do końca używany,a nie że stał 2 lata pod chmurką w tureckim komisie.
Auto wyjątkowo zadbane,spotkac Galanta z tego rocznika w stanie takim lub podobnym,to prawdziwy problem.
Większosc aut sprzedawanych w Polsce,to "zużyte" ,obszpachlowane okazje po 8000zł do których wg opisu ogłoszenia trzeba dołożyc ok 1000zł,po krótkim czasie od zakupu okazuje się,że auto to ruina i trzeba dołożyc minimum 5000zł.
Ja oferuje państwu pewny i konkretny samochód świeżo sprowadzony z Niemiec,nie wymagający żadnego wkładu finansowego. Silnik chodzi cichutko od pierwszej chwili po odpaleniu, kiedy stoimy koło auta nie wiadomo czy jest odpalone czy zgaszone-chodzi tak chicho!
Skrzynia biegów nie sprawia żadnych problemów,nic nie szumi,nie terkocze, z redukcją biegów nie ma żadnego problemu, sprzęgło bierze idealnie,nie ślizga się.
W zawieszeniu nie ma najmniejszych hałasów,po prostu nic,czy to przy prędkości 30km/h po kostce czy 120km/h po lepszej drodze-nie ma żadnych stuków,ściągań,nie ma żadnych problemów!
Wnętrze samochodu... to tak jak widac,nie ma co się rozpisywac,stan idealny! Pamiętajmy,że auto zostało wyprodukowane w 1997roku-przez tyle lat używane,a kierownica,fotele,wszystkie plastiki wyglądają jak używane miesiąc...
Stan lakieru również widac na zdjęciach,jest idealny,nie ma żadnych odprysków,rdzawek,wgniecen czy rys! Samochód był sprawdzany profesjonalnym czujnikiem lakieru-jest w 100% bezwypadkowy! Wszystkie spasowania,szczeliny,szyby ORGINALNE!!
Wyposażenie auta poniżej :
- 4 poduszki powietrzne
- 4 elektryczne szyby
- elektryczna regulacja świateł
- skórzana kierownica-stan idealny
- skórzana galka zmiany biegów
- Tempomat-świetna sprawa szczególnie w trasie
- Manualna skrzynia 5cio biegowa-stan wzorowy
- Wspomaganie kierownicy
- System ABS
- składane,podgrzewane i elektrycznie sterowane lusterka
- Klimatyzacja typu Klimatronik
- Lampy tył po "Face Liftingu" ,czyli z nowszego modelu,właściciel wymienił sobie dla lepszego wyglądu
- 2 podłokietniki
- welurowa tapicerka w idealnym stanie
- Centralny zamek
- 2 kluczyki od auta
- 17 calowe Czarne Alufelgi z całkowicie nowymi oponami, wszystkie 4 sztuki mają zaledwie miesiąc!
- ELEKTRYCZNIE OTWIERANY SZYBERDACH
- zagłówki
- okleina drewnopodobna( możliwosc zakupu z inna,np. Carbon, Chrom)
.
Osoby,które nie wierzą w tak dobry stan samochodu zapraszam na oględziny na żywo,nie będzie rozczarowań,auto nie ma wad!!
Samochodu obecnie używam ja,kiedy przejeżdżam przez miasto widzę jak ludzie pokazują w moim kierunku palcami,ogląda się każdy! A przecież to tylko "stary" Galant...
Auto ubezpieczone w Polsce,można się nim poruszac na kołach.
Od Niemca otrzymałem również Komplet kół na zimę 15 calowe Felgi z oponami zimowymi-nowemu właścicielowi również oddam je w cenie auta.
Proszę nie sugerowac się tanszymi okazjami z allegro. Jeżeli szukasz auta na lata,to warto dopłacic parę zł i kupic auto do którego po zakupie nie dołożysz nic! |
Później postaram się dodać obrazki, jak już zniknie oferta z OTOMOTO
Pozdrawiam
Andrzej |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 02-01-2012, 09:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 31-12-2011, 08:52
|
|
|
Na zdjęciach wygląda ładnie, myślę że wart jest oględzin na żywo. Nie zmienia to jednak faktu, że drogo!!! Z opłatami wyjdzie ze 14, a to już jest sporo...naprawdę sporo jak za auto z97r.
Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz za tą cenę model poliftowy i również w ładnym stanie |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 31-12-2011, 12:42
|
|
|
Model wyjątkowy jednak cena spora jak za ten rocznik.
Lampy z tyłu pochodzą z młodszego rocznika.
Tylne nadkola były już robione. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
carbon11
Mitsumaniak

Auto: Avance 02 / IS250 /Acc Type S
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 234 Skąd: Zduńska Wola
|
Wysłany: 31-12-2011, 12:49
|
|
|
Cena może i spora ale rocznikiem się nie jeździ
Moim zdaniem wart obejrzenia |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
carbon11
Mitsumaniak

Auto: Avance 02 / IS250 /Acc Type S
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 234 Skąd: Zduńska Wola
|
Wysłany: 31-12-2011, 16:35
|
|
|
tomek84 napisał/a: | handlarz ma niezły bajer, więc trzeba mocno uważać |
to fakt przemowę ma nie najgorszą
ale trudno się czegoś złego dopatrzeć na tych zdjęciach |
|
|
|
 |
arvent
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2,5-24
|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 01-01-2012, 22:03
|
|
|
arvent, miniatury fot wrzuć do pierwszego postu (możesz edytować).
arvent napisał/a: | W jakim sensie tylne nadkola były robione? |
Tylne nadkola w Galach rdzewieją. Ten już ma naprawione. W sumie to dobrze jeżeli zostało zrobione ...dobrze. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
marcin152
Nowy Forumowicz

Auto: EA5A Avance 2.5 V6 00'
|
Wysłany: 03-01-2012, 16:22
|
|
|
fj_mike napisał/a: | arvent, miniatury fot wrzuć do pierwszego postu (możesz edytować).
arvent napisał/a: | W jakim sensie tylne nadkola były robione? |
Tylne nadkola w Galach rdzewieją. Ten już ma naprawione. W sumie to dobrze jeżeli zostało zrobione ...dobrze. |
To jest gal z czapli jak byłem po swojego to tez mi go chłopak pokazywał. Nadkola wspawane nowe i zabezpieczone gumą (nie wiem jak to nazwać pewnie ma to jakaś fachowa nazwę ) zarówno na rancie jak i od środka. Całość ładnie pomalowana i raczej nie wyczujesz ze były wspawywane. Tak więc uważam że nadkola są dobrze zrobione. |
|
|
|
 |
|
|