Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Eclipsa 2g 2.0 automat dziwne problemy
Autor Wiadomość
baton546 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 2g 2.0 automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2011, 23:10   [2G 95-99] Eclipsa 2g 2.0 automat dziwne problemy

Witam.mam problem z automatem w eclipse 2g 2.0 .Auto odpalam wrzucam na d wszystko ok jedzie zmieni bieg i raz jest tak że od razu po 2 jest mocny stuk/szarpnięcie i potem nie zmienia biegów tylko jedzie na jednym ,lub zmienia biegi normalnie i podczas redukcji znowu jest szarpnięcie/stuk i zaczyna jechać na tym biegu, na postoju wtedy po przełączeniu z np R na D następuje szarpnięcie ,zgaszę auto odpalę i to znika aż do pewnego czasu kiedy znowu podczas jazdy jej coś odbije , dodam że wtedy auto muli,Zdarza sie ze auto działa normalnie(dodam że pali mi sie check engine).Pozdrawiam

yorgoo 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 sport eedition '98
Wysłany: 06-12-2011, 18:57   

Zaczac mozesz od najprostszego czyli sprawdzenie poziomu oleju w skrzyni automatycznej (jest do tego specjalny bagnet) musisz pamietac ze robi sie to na zalaczonym silniku i najlepiej dobrze rozgrzanym. Jezeli poziom jest niewlasciwy to moze byc przyczyna twoich problemow.

baton546 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-12-2011, 21:50   

Poziom jest ok , olej czerwony nie czuć spalenizny ,Dzisiaj np ruszając autem to zauwazyłem że 1.5obr i on pięknie zmienia dwa pierwsze biegi bez problemów potem to normalnie chodzi ,ale tak jak pisałem muszę wolno ruszyć bo jak ruszę szybciej to od razu przestaje działać w sensie jedzie na jednym biegu

yorgoo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-12-2011, 21:42   

A masz wlaczony czy wylaczony overdrive ?jesli wlaczony to moga byc problemy ze skrzynia, moze sprzeglo w skrzyni automat sie konczy nie wiem az takim fachowcem nie jestem, sprobuj znalezc u siebie serwis skrzyn automatycznych i niech sprawdza Ci te skrzynie.

baton546 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-12-2011, 19:48   

Nie nic sie nie pali ,dzisiaj jechałem to normalnie ale mówie z początku musze ruszyc 1,5tys obr zeby płynnie zmienił bieg potem już normalnie wszystko chodzi ,tylko przy starcie jak mocniej depne jest takie szarpnięcie stuk i nie zmienia potem biegów jedzie na jednym max 120km chyba a jak wolno rusze 1.5obr to zmieni;)Pozdrawiam

yorgoo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-01-2012, 18:21   

na jednym biegu w zyciu nie osiagniesz predkosci 120 km/h, byc moze przechodzi w tryb awaryjny (ale slyszalem ze w nich nie ma awaryjnego) lub cos schrzanione i jedzie maxna drugim lub trzecim biegu wyrzej nie wrzuca . Musisz to specjalistom dac oblukac inaczej ni huhu.

Odpowiedz do tematu