[II 3.0 V6] bt outlander |
Autor |
Wiadomość |
ilko
Nowy Forumowicz
Auto: pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2012, 12:12 [II 3.0 V6] bt outlander
|
|
|
Witam wszystkich. stalem sie posiadaczem outka 3,0 USA mam pytanie odnosnie zestawu glosnomówiacego ,auto jest przystosowane do zestawu-guziki na kierownicy(działaja-podswietlenie) ale sprawdzalem czy jast zamontowany moduł bt pod radiem-nie ma go,wtyczka jest przyklejona do instalacji na tasme.chcialem sie dowiedzies czy po zamontowaniu modułu zestaw głosnomówiacy bedzie działał????? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 08-01-2012, 13:33 Re: bt outlander
|
|
|
ilko napisał/a: | Witam wszystkich. stalem sie posiadaczem outka 3,0 USA mam pytanie odnosnie zestawu glosnomówiacego ,auto jest przystosowane do zestawu-guziki na kierownicy(działaja-podswietlenie) ale sprawdzalem czy jast zamontowany moduł bt pod radiem-nie ma go,wtyczka jest przyklejona do instalacji na tasme.chcialem sie dowiedzies czy po zamontowaniu modułu zestaw głosnomówiacy bedzie działał????? | Powinien dzialac po:
1. Wlaczeniu BT poprzez MUT
2. Pociagnieciu kabli od mikrofonu i zainstalowanie tego ostatniego w obudowie lampki przy lusterku (wiem ze mikrofonu nie ma bo sprawdzalem w 1 amerykancu bez fabrycznego BT).
Pytanie tylko czy w takim aucie jest zainstalowany glosnik do zestawu? Tego niestety na 100% nie wiem. IMO prostszym rozwiazaniem byloby zainstalowanie zestawu Parrot gdzie komunikacja pomiedzy wyswietlaczem a modulem sterujacym odbywa sie bezprzewodowo. Potrzebna jest tylko dodatkowa wiazka pod radio z/lub bez systemu RF. Zainstalowalem takowy w bylym OII i dzialalo wysmienicie. Sterowanie odbywalo sie za pomoca bezprzewodowego pilota. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 08-01-2012, 18:33
|
|
|
ilko napisał/a: | sprawdzalem czy jast zamontowany moduł bt pod radiem-nie ma go, |
O ile pamiętam orginalny modół powinnien być za dolnym schowkiem pasażera (białe pozderko na lewo od filtra kabinowego) a nie za radiem. Mikrofon siedzi w lampce nad lusterkiem wstecznym. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-01-2012, 18:47
|
|
|
Trik napisał/a: | O ile pamiętam orginalny modół powinnien być za dolnym schowkiem pasażera (białe pozderko na lewo od filtra kabinowego) a nie za radiem. Mikrofon siedzi w lampce nad lusterkiem wstecznym. | Modul BT jest pod radiem za panelem klimy. Pudelko wielkosci paczki papierosow. |
Dominik |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 08-01-2012, 22:58
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Modul BT jest pod radiem za panelem klimy | Na pewno? Bo wydawało mi się ze widziałem gdzieś schemat O2 z BT za schowkiem. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-01-2012, 23:22
|
|
|
Trik napisał/a: | Na pewno? Bo wydawało mi się ze widziałem gdzieś schemat O2 z BT za schowkiem. | Na pewno. Osobiscie demontowalem zeby zrobic miejsce dla modulu Parrota. To co widziales na schemacie to chyba centralka czujnikow cofania. Gdzies tam jest zamontowana. |
Dominik |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|