CO GDZIE KIEDY - czyli ciekawe imprezy i miejsca w pomorskim |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-03-2011, 22:21
|
|
|
tam juz wszystko pozajmowane, bede na przeciwko:) miejsce: 8 i 9, rzad: 13 (Sektor 113) |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 11-05-2011, 12:14
|
|
|
Czy ktos z Was wybiera sie na Noc Muzeow? Ktore warto odwiedzic, a ktore zdecydowanie odradzacie?
[ Dodano: 13-05-2011, 10:06 ]
Chcecie mi powiedziec, ze nikt z Was nie chodzi po muzeach, nie wiecie gdzie warto sie wybrac, a gdzie nie ma sensu?
ps. jaka knajpke polecacie na niefastfoodowy obiad? W gre wchodzi Gdansk i Sopot. Poprosze o namiar z dokladnym adresem lub/i strone www |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-05-2011, 08:44
|
|
|
Thx Akbi, mam jakiegos pecha do Waszych okolic. Co sie pojawie, to przepedza mnie (niedzielny) deszcz
A tak poza tym to weekend spedzilem milo (prywatnie) i owocnie (biznesowo). Do zobaczenia na pomorskich drogach w ciagu najblizszych kilku tygodni, jeszcze tam wroce
ps. Akbi jesli bede wiedzial, ze trakcie pobytu znajdzie sie godzinka na jakies spotkanie to zadzwonie i sie jakos ustawimy. Tym razem wiedzialem, ze bedzie to malo realne i sie nie pomylilem. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 19-05-2011, 10:07
|
|
|
arekp napisał/a: | Akbi jesli bede wiedzial, ze trakcie pobytu znajdzie sie godzinka na jakies spotkanie to zadzwonie i sie jakos ustawimy. Tym razem wiedzialem, ze bedzie to malo realne i sie nie pomylilem. |
oki ...czekam na sygnał, aczkolwiek mnie ostatnio też każdego dnia brakuje paru godzin |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-05-2011, 10:39
|
|
|
mi też brakuje, ale w sopocie jestem służbowo, więc pewnie bym wyskoczył... |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-05-2011, 14:24
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | mi też brakuje, ale w sopocie jestem służbowo, więc pewnie bym wyskoczył... |
Z pewnoscia dam znac, do Gdanska na pewno wybieram sie w lipcu i mysle, ze wtedy bedzie tez czas zeby sie z Wami spotkac prywatnie. Moze sie tez okazac, ze sprawy potocza sie szybciej i bede musial pojawic sie tam jeszcze w czerwcu przed wyjazdem na urlop. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

|
Wysłany: 26-06-2011, 00:00
|
|
|
XX Międzynarodowy Konny Turniej Rycerski w Gniewie
25 i 26 czerwiec
Cytat: | Zamek w Gniewie jeden z najprężniejszych w Polsce ośrodków krzewienia tradycji i propagowania historii gościć będzie najsławniejszych zawodników-rycerzy Europejskiej Ligii Joustingowej, organizacji skupiającej ponad 100 przedstawicieli 16 krajów z Europy oraz USA, Kanady, Nowej Zelandii i Australii. Zawodnicy uczestniczą w gonitwach turniejowych, opartych o wzorce historycznych turniejów średniowiecznych i nowożytnych. Główną konkurencją jest "gonitwa na ostre" (ang. Joust) polegająca na ataku kopią celem jej skruszenia bądź wysadzenia z siodła najeżdżającego wzdłuż bariery przeciwnika, zakutego w pełną zbroję płytową. Ponadto zawodnicy uczestniczą w gonitwie turniejowej zespołowej zwanej "buhurt" z użyciem maczug turniejowych, której celem jest strącenie jak największej liczbie przeciwników osadzonych na ich hełmach klejnotów , a także w gonitwach sprawnościowych. W turnieju uczestniczą również rycerze piesi zmagający się w potyczkach zbiorowych i parami bojowo.
Turniej gniewski, pośród innych turniejów i festynów historycznych najbardziej zbliżony jest do znanych z literatury wyobrażeń o prawdziwym turnieju rycerskim .
|
program na niedziele:
Cytat: | 12.00 GONITWY TURNIEJOWE - JOUST - starcie rycerzy na kopie, których celem jest ich skruszenie i wysadzenie przeciwnika z siodła
13.00 TURNIEJ BOJOWY PIESZY – FINAŁ pojedynki parami rycerzy pieszych
13.00 NOWE PRZYGODY SMOKA WAWELSKIEGO – spektakl dla dzieci - dziedziniec zamkowy
14.00 GONITWY TURNIEJOWE - JOUST - starcie rycerzy na kopie, których celem jest ich skruszenie i wysadzenie przeciwnika z siodła
16.00 WRĘCZENIE NAGRÓD ZWYCIĘZCOM ZMAGAŃ TURNIEJOWYCH
16.30 MSZA ŚWIĘTA W KAPLICY ZAMKOWEJ z udziałem chóru SCHOLA CANTORUM GYMEVENSIS |
... a tu kilka moich fotek z dnia dzisiejszego:
...więcej fotek TUTAJ |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
|
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 08-01-2012, 20:30
|
|
|
ciotka wybierać się będzie do sopotu w lipcu z Maretzkym Zawitamy pewnie na kilka dni |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
|
Wysłany: 09-01-2012, 13:41
|
|
|
koszmarek, spróbuj się nie przypomnieć w lipcu |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 09-01-2012, 14:01
|
|
|
fj_mike, chyba muszę listę zrobić Dobrze, że pojedziemy na kilka dni XD |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-07-2012, 06:45
|
|
|
wczoraj dużym wydarzeniem był mecz - byłem na spacerze na Długiej i powiem, że sporo turystów + sporo zaproszeń na oglądanie meczu
pogoda sprzyjała, bo wieczór ciepły
obowiązkowo lody u Misia (kto nie wie, niech żałuje - najlepsze na świecie) oraz wysłuchanie Ogińskiego w wykonaniu 2 Ukraińców (skrzypce + akordeon) - miazga! |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

|
|
|
|