jak odkłócić ??? |
Autor |
Wiadomość |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 22:52 jak odkłócić ???
|
|
|
mam właśnie takie pytanie - jak odkłócaliście swoje miśki- chodzi mi głównie o aparat zapłonowy z kopułką- bo sieje mi jak ...... no właśnie ? |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 23:28
|
|
|
tom65 napisał/a: | chodzi mi głównie o aparat zapłonowy z kopułką- bo sieje mi jak |
tzn co konkretnie się dzieje....? |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 16-12-2006, 18:17
|
|
|
Przy aparacie zapłonowym standardowo jest kondensator p. zakłóceniowy - u Ciebie w 12V może gdzieś schowany bardziej ale też na pewno jest. Ja z zakłóceniami żadnych problemów nie mam |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2006, 19:47
|
|
|
dokładnie to w radiu słychać jak iskierka zapitala ( trzaski idące w rytm zmiany obrotów) chyba ze któryś przewód WN padł (mają około 35 tyś . najechane) i było pięknie cicho
ale zachciało mi się wymiany kopułki i palca i efekt dodatkowy sam wylazł
przy okazji : Jaka jest wartość tego kondensatora ?( malunki ząb czasu zmył napisy)
Zmiany - tzn. wyczyszczenie kondensatora styku nic nie pomogły |
|
|
|
 |
Sauron [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:31
|
|
|
O ile sie nie myle 22m/16V
Pytanie jeszcze czy masz wzmacniacz,poniewaz uszkodzenie ekranu w kablach RCA objawia sie takim gwizdem z czestotliwościa zależna od obrotów silnika |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:45
|
|
|
Miałem identyczny problem i nic nie skutkowało. Problem został usunięty bardzo przypadkowo przez odpowiednie ustawienie zapłonu. Bartek świadkiem, bo sam ustawiał. |
|
|
|
 |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2007, 23:15
|
|
|
u mnie była podobna sytuacja i okazało się że kondensator szumów przy alternatorze był uszkodzony. |
|
|
|
 |
|