Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] pulsująca kontrolka świec żarowych
Autor Wiadomość
gomezlodz 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-01-2012, 19:14   

Lexus

dzięki za wskazówkę odnośnie włącznika stopu. Co prawda Miśkiem jeździ głównie żona a ja powiem szczerzenie nie zwracałem uwagi na lampy stopu (wszak są LED-owe), skoro tak to sprawdzę.
Miałem podejrzenia że to może być coś z układem hamulcowym bo czasem przy dojeździe do skrzyżowania po delikanym hamowaniu zaczynała migać ta kontrolka świec. No i ten ASC, bo co mają świece żarowe do kontroli trakcji.

Mam więc dzięki Tobie punkt zaczepienia.

Zdjagnozuję przy okazji i dam znać co dalej.

A wiesz gdzie jest ten włącznik?

jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Wysłany: 11-01-2012, 21:09   

gomezlodz napisał/a:
A wiesz gdzie jest ten włącznik?

przy pedale hamulca,biało zielony kolor - kompania bezpieczeństwa... nie spotkałem nigdy aby to miało wpływ na migającą lampkę świec żarowych...usterka polegała na tym, że po prostu nie zawsze włącznik załączał światło stopu przy wciskaniu pedału... po prostu mógł nie łączyć....
wcześniej pytałem o nieoryginalną wiązkę haka holowniczego, bo wiele razy spotkałem się z tym jak to robiło właśnie taki kogel mogel na tablicy po zamoknięciu...

[ Dodano: 11-01-2012, 21:23 ]
gomezlodz, w każdym razie, pierwsze co to podłączył bym mut-a, a nie uniwersalny... może być błaha sprawa jak niełączeni jakiegoś pinu na sterniku silnika,etacs-ie, module ABS... przegryzienie wiązki elektrycznej przez gryzonie...itp... no i sprawdził świece żarowe
Ostatnio zmieniony przez jaceksu79 11-01-2012, 21:23, w całości zmieniany 1 raz  

gomezlodz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-01-2012, 21:23   

Więc może dlatego że czasami nie działa ten włącznik, generuje błąd i w ten sposób (migająca kontrolka świec) sygnalizuje usterkę

Nie obejdzie się więc bez specjalistycznej diagnozy. Czekam nazastrzyk gotówki i się tym zajmę.
Ostatnio zmieniony przez gomezlodz 11-01-2012, 21:29, w całości zmieniany 1 raz  

jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Wysłany: 11-01-2012, 21:29   

gomezlodz, wygląda na jakiś spadek napięcia na instalacji....na module abs...
no ale daj to fachowcom z ASO , niech najpierw wyrocznia MUT się wypowie :mrgreen:

[ Dodano: 11-01-2012, 21:30 ]
wymianę wyłącznika masz za free jeżeli podlega akcji

gomezlodz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-01-2012, 21:30   

Autko sprowadzałem i nie mam do niego dokumentacji serwisowej niestety.

Dzięki za podpowiedzi

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 12-01-2012, 11:56   

Cytat:

Autko sprowadzałem i nie mam do niego dokumentacji serwisowej niestety.
.To nie ma znaczenia ja też mam sprowadzone ,ale akcja to akcja ,ja napisałem do MMC i kazali zgłosić się do ASO.Jeżeli chodzi o auta VW to typowa usterka kiedy mryga świeca żarowa duże prawdopodobieństwo że to stop-Sprawdzone :idea: Jak dzwoniłem do MMC to kazali przyjechać bo nie mogą wykluczyć że to od stopu

Odpowiedz do tematu