|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomarańczowa kontrolka |
Autor |
Wiadomość |
michdru
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 GLS 93r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2012, 20:26 Pomarańczowa kontrolka
|
|
|
Witam,
Mam dwa pytania.
1.Przy obrotach silnika na poziomie 1,5tys po dodaniu gazu jakby kabina wpadała w jakies wibracje przez pewną chwile.Nie jest to nic niepokojącego ale może wystarczy wymienić jakąś gume i te drżenia nie beda docierały.
2.Na tablicy kontrolek zapala mi sie pomarańczowa kontrolka od oleju.Gaśnie po ruszeniu.Zapala sie jak silnik pracuje na wolnych obrotach.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-01-2012, 21:05 Re: Pomarańczowa kontrolka
|
|
|
michdru napisał/a: | Witam,
Mam dwa pytania.
1.Przy obrotach silnika na poziomie 1,5tys po dodaniu gazu jakby kabina wpadała w jakies wibracje przez pewną chwile.Nie jest to nic niepokojącego ale może wystarczy wymienić jakąś gume i te drżenia nie beda docierały.
2.Na tablicy kontrolek zapala mi sie pomarańczowa kontrolka od oleju.Gaśnie po ruszeniu.Zapala sie jak silnik pracuje na wolnych obrotach.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam |
ad 1. wymień poduchę reduktora i pod skrzynią biegów.
ad 2. dolej do silnika -0,5 l oleju ( to kontrolka od poziomu oleju wody w silniku) |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
michdru
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 GLS 93r.
|
Wysłany: 14-01-2012, 20:37
|
|
|
Kurcze...sprawdzalem olej i wydawało mi sie, że był stan oleju.Ale jutro jeszcze sprawdzę. |
|
|
|
 |
|
|