|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] problem z prądem |
Autor |
Wiadomość |
Reba
Mitsumaniak

Auto: Colt 1,3 1996r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2006, 17:30 [CA1A 1.3] problem z prądem
|
|
|
Witam,
Pewnego dnia, jak co dzień rano wsiadłem do swojego colcika i przy próbie odpalenia go okazało się, że nawet kontrolki się nie palą. Pierwsza diagnoza była oczywista. Padł akumulator i tyle. Podłączyłem się do akumulatorka siostry i odjechałem. Podładowałem swój akumulator przez noc i następnego dnia z naładowanym akumulatorem ruszyłem do odpalenia autka. Autko odpaliło bez problemu. Chwilę potem przy próbie ponownego odpalenia powtórzyła się historia z poprzedniego dnia. Pomyślałem, że to znowu wina akumulatora. Jeszcze raz przekręciłem kluczyk, coś popukało w przekaźnikach i kontrolki zapaliły się. Nie było też problemu z odpaleniem samochodu. To było jakieś 3 dni temu i od tego czasu samochód odpala bez problemu. Niestety, gdy hamuje na światłach i zdarza się, że światła przygasają i wygląda tak jakby auto miało zgasnąć. Jeśli ktoś miał podobny problem albo wie, co to może być, to proszę o pomoc, bo sam już nie wiem czy to akumulator czy cos innego.
Pozdrawiam,
Reba |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 14-10-2007, 23:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grayson76 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2006, 18:10
|
|
|
Na poczatku radzilbym sprawdzic klemy,nastepnie przewody akumulatorowe.Moze tak byc ze tracisz mase. |
|
|
|
 |
|
|