|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Centralny? Alarm? |
Autor |
Wiadomość |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 15-01-2012, 23:22 [Cari 1.6] Centralny? Alarm?
|
|
|
Witam,
Od dwóch dni mam pewien problem z zamkiem centralnym. Mianowicie po otwarciu drzwi kierowcy wszystkie zamki się zamykają i otwierają (na zmianę) do czasu uruchomienia silnika - wówczas jak jetem w środku to drzwi pozostają zamknięte i tak do momentu wyjścia z samochodu. Jak pociągnę za klamkę od kierowcy to wszystkie drzwi się otwierają, potem rygle w dół i w górę - i tak do czasu wyjścia z samochodu i zamknięcia drzwi.
Przejrzałem wszystkie tematy o centralnym, ale nie znalazłem nikogo z podobnym problemem. Jak się spodziewam może być gdzieś zwarcie do masy, tylko w którym miejscu tego szukać? |
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 16-01-2012, 23:36
|
|
|
W zeszłym roku miałem to samo, rozebrałem WSZYSTKIE zamki, które sterują centralnym i nic tam nie widziałem, co mogło powodować takie zachowanie.
Musiałem wypiąć przekaźnik od centralnego, bo później to już nawet zamki się same otwierały
(Myślałem, że to właśnie przekaźnik jest winny.)
Po zimie chciałem się tym zająć. Dla pewności zamontowałem stary przekaźnik... I o dziwo wszystko działało...
Moim zdaniem powodem było jakieś zwarcie ale jakie nie mam pojęcia... |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-01-2012, 18:14
|
|
|
A możesz podpowiedzieć o który dokładnie przekaźnik chodzi? Gdzie go szukać? |
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 17-01-2012, 20:23
|
|
|
Znajduje się on nad nogami kierowcy ( nieopodal skrzynki z bezpiecznikami ).
Jeżeli dobrze pamiętam to jest to przekaźnik w górnym rzędzie, chyba ten środkowy.
Ja miałem go podpisanego w języku angielskim.
Skrzynka z tymi prekaźnikami wygląda tak:
[ Dodano: 17-01-2012, 20:28 ]
napis na nim to chyba " DOOR LOCK " |
|
|
|
 |
|
|