zagubiony dowód rejestracyjny |
Autor |
Wiadomość |
NaczelnyWR
Mitsumaniak Naczelny

Auto: Galant 2.0 GLS '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-01-2012, 22:21 zagubiony dowód rejestracyjny
|
|
|
Jakby jakimś cudem ktoś odnalazł niemiecki dowód rejestracyjny niemiecki od galanta to proszę o kontakt... dziś odebrałem ostatni papier w urzędzie skarbowym, lecę cały hepi do wydziału komunikacji zarejestrować auto i okazuje się że dowodu rejestracyjnego nie ma...:/
Może ma ktoś pomysł co zrobić z tym fantem? bo nie uśmiecha mi się lecieć do niemiec...
Z ksero kopią tego dowodu chyba za wiele w urzędzie nie zdziałam?:/ |
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 03-01-2012, 17:16
|
|
|
Przeszukaj na spokojnie auto,mieszkanie,a potem do wszystkich urzędów gdzie go pokazywałeś.na pewno gdzieś jest |
|
 |
matunio20
Forumowicz

Auto: Hyundai Lantra 1.8 GT
|
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
|
Wysłany: 03-01-2012, 17:34
|
|
|
no tak...ale ten był niemiecki... |
|
 |
NaczelnyWR
Mitsumaniak Naczelny

|
Wysłany: 03-01-2012, 18:26
|
|
|
w aucie nic, dom wywróciłem do góry nogami;p w US miałem jeszcze komplet dokumentów a potem byłem od razu w WK. potem poszukiwania, odwiedziny w urzędzie ale dowodu nikt nie widział. Dziś rano poszedłem do wydziału komunikacji z kserówką tego dowodu którą wcześniej w razie czego zrobiłem. Wypisałem papierki jakieś i zamiast papiery zanieść do okienka to musiałem iść do sekretariatu. zostawiłem tam papiery i numer telefonu i niby w ciągu 2 tygodni mogę się spodziewać zarejestrowania...
dowód zaginął bo w teczce w której nosiłem papiery od auta przetarł się bok:/ mam nadzieje że za te 2 tygodnie będę już miał zarejestrowane auto... |
|
 |
fenix872
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8GDI 125 KM 1998r
|
Wysłany: 04-01-2012, 09:34
|
|
|
a u tłumacza się dowiadywałeś czy nie został?? ewentualnie w urzędzie celnym |
_________________ Szybko jeździsz... wolno Cię niosą... |
|
|
|
 |
NaczelnyWR
Mitsumaniak Naczelny

|
Wysłany: 04-01-2012, 14:00
|
|
|
w urzędzie skarbowym miałem jeszcze cały komplet bo sprawdzali wszystko. urząd celny całatwiałem jako pierwszy, a po nim przegląd i tłumaczenia |
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 04-01-2012, 15:11
|
|
|
NaczelnyWR napisał/a: | dowód zaginął bo w teczce w której nosiłem papiery od auta przetarł się bok |
Miałem podobną sytuację, wysunął się dowód i upadł przed wejściem do windy! Ja akurat miałem szczęście, bo widział to portier w WK i podniósł, ale co ja przeżywałem przy okienku...
Sytuacja nie do pozazdroszczenia, trzymam kciuki, żeby udało się zarejestrować.
NaczelnyWR napisał/a: | w ciągu 2 tygodni mogę się spodziewać zarejestrowania... |
|
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
NaczelnyWR
Mitsumaniak Naczelny

|
Wysłany: 17-01-2012, 12:28
|
|
|
dziś dostałem pismo od nich... zobaczcie jaki cyrk
Uploaded with ImageShack.us
Nie to że specjalnie musiałem iść do sekretariatu i czekać tyle czasu. Ktoś mądry doszedł do czegoś co było oczywiste. Wysyłka też w błyskawicznym tempie od nich. napisane 11 a u mnie 17. Co z tego że specjalnie zostawiłem numer telefonu w sekretariacie. Tragedia |
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 25-01-2012, 15:01
|
|
|
Wykaz dokumentów koniecznych do wydania odpowiednich uprawnień
Dla pojazdów sprowadzanych z zagranicy
..........
Dowód rejestracyjny, jeżeli pojazd był zarejestrowany
- w przypadku gdy dowód rejestracyjny, o którym mowa w ust. 1 pkt 2 i ust. 2 pkt 2, składa się z dwóch części: części I i części II, właściciel pojazdu powinien dołączyć do wniosku o rejestrację obie części dowodu rejestracyjnego. Jeżeli wnioskujący o rejestrację pojazdu nie dołączył części II dowodu rejestracyjnego, w szczególności w przypadku jej utraty, zgubienia lub zniszczenia, organ rejestrujący uznaje część I dowodu rejestracyjnego za wystarczającą do zarejestrowania pojazdu po otrzymaniu, na wniosek tego organu, pisemnego lub elektronicznego potwierdzenia z organu rejestrującego państwa członkowskiego, że pojazd był zarejestrowany w tym państwie i może być ponownie zarejestrowany w innym państwie członkowskim
- w przypadku pojazdu sprowadzanego z terytorium państwa niebędącego państwem członkowskim Unii Europejskiej, Konfederacją Szwajcarską lub państwem członkowskim Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stroną umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym zamiast dowodu rejestracyjnego, o którym mowa w ust. 1 pkt 5, dopuszcza się przedstawienie innego dokumentu stwierdzającego rejestrację pojazdu, wydanego przez organ właściwy do rejestracji pojazdów w tym państwie.
...... |
_________________ ad futuram rei memoriam:
Demokracja - to jednak kupa a świat to może tylko wyobrażenie
http://www.mitsumaniaki.com/
http://www.mmdzieciom.pl/
 |
|
|
|
 |
|