|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Paki sie kontrolka SRS |
Autor |
Wiadomość |
johny09990
Forumowicz 3 diamenty
Auto: carisma 99'-00 1,6 10
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-01-2012, 11:59 [Cari 1.6] Paki sie kontrolka SRS
|
|
|
Witam Wszystkich posiadaczy Miśków! Mam problem. zapaliła mi się kontrolka SRS w Carismie 99`-00` 1.6 . Sygnał klaksonu występuje także taśma powinna być ok.Na kabelku diagnostycznym własnej roboty nie pokazuje błędu.Mam kilka pytań. Może uda Wam się mi je wyjaśnić?
Co mogę wykonać sam?
Czy uda się zdiagnozować bez podłączania do kompa?
Czy da się samemu skasować błąd( musi być jeśli się pali kontrolka)?
Czy jeśli się nie da obyć bez kompa to czy znacie jakiegoś dobrego diagnostę i uczciwego na terenie Warszawy?
Z góry dziękuję |
|
|
|
 |
M@teusz607
Forumowicz M@teusz607
Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 198 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 19-01-2012, 12:52
|
|
|
u mnie świeciła się kontrolka to najlepszy specjalista (czytaj- z najnowszym sprzętem) nawet się nie połączył z kompem :/ inny fachowiec:
-SRS? ok, jaki samochód?
-mitsubishi ca....
-a to nie...
dopiero trzeci połączył się, problem był właśnie z tą poduszką w kierownicy, usunął go i powiedział żebym się przejechał po placu kręcąc sporo kierownicą, jak znów wyskoczy to taśma do wymiany, jak nie to jest ok.
Tylko ja ten problem miałem z nowo kupioną carismą i nie wiem jaki był powód zaświecenia się kontrolki |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19-01-2012, 13:00
|
|
|
klakson nie jest na taśmie od poduchy chyba.. więc on może działać a poducha nie, błąd jedynie kompem możesz skasować |
|
|
|
 |
johny09990
Forumowicz 3 diamenty
Auto: carisma 99'-00 1,6 10
|
Wysłany: 19-01-2012, 19:36
|
|
|
myślałem, że się obejdzie bez kompa ((( A zna ktoś dobrego diagnostę o mechanika( na przyszłość) na terenie Warszawy do Mitsubishi? |
|
|
|
 |
|
|