Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Pomoc przy zakupie pierwszego eclipse
Autor Wiadomość
Cobra84 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2011, 10:43   

MATi1G napisał/a:
Cobra84, jak długo masz ecli?

właśnie dziś mija rok jak mam ecli:P

wuerce 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Wysłany: 24-07-2011, 18:41   

FTOrek napisał/a:
Nie jest ważne do czego auto służy.Ważne do jakiej kategorii zostało zaliczone.
Do colta CJO wstawiłem silnik2,0-200KM może służyc do sportu,ale czy zmienił kategorię na auto( sportowe)?

Ogólnie przyjęte jest, że auta dzielimy na kategorię biorąc pod uwagę rodzaj nadwozia, a Eclipse ma nadwozie typu coupe.

Myślę że wszyscy mamy na myśli to, że auto sportowe nie jest z kilku ważnych względów - za słabe hample, zbyt badziewny zawias, za duża masa etc. Poza tym jak się zagłębić bardziej to nawet 911 nie jest autem sportowym, także myślę że nie ma sensu rozwijać tego wątku i zakończyć na tym, że Ecli to kupetka i tyle.
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92

Vein 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 12V 1991
Wysłany: 20-01-2012, 20:15   

Ok sprawa prosta, ktoś ładnie polecił, żeby brać autko ~2500 ze zdrową budą a resztę "i tak trzeba ”będzie zrobić", ja się tak nad tym zastanawiam, bo będę miał około 5000 na wehikuł, oczywiście na utrzymanie kasa jest też, i mam dylemat, czy szukać czegoś bliżej 5k i zostać "z niczym" czy bliżej 3k i mieć 2k na naprawy. Z mechaniką zrobię wszystko, blacharka mnie odrzuca.

Rafalix 
Nowy Forumowicz
Handlowiec

Auto: Eclipse 1G
Wysłany: 21-01-2012, 13:16   

Ja od siebie Uzupat napisze tak:
swoje G1 Gs euro 6bolt. kupilem w 2006, majace 14 lat bo z 92rok. za 8300zl bezwypadkowe bez rdzy do dzis, od razu powymienialem plyny, filtry amorki, swiece, opony, klocki i tyle, swietnie sie sprawuje do dzis i koszty eksploatacji nie roznia sie dla mnie zbytnio niz np carisma brata takze nie boj sie o to a spalanie od 8,2 trasa (100-120km/h) do 12l miasto. Z czasem robilem male wymiany(pierscienie uszczelki,rozrzad, docieranie zaworow, planowanie glowicy sprzeglo, gumowe elementy zawieszenia) z awarii to szczotki rozrusznika sie skonczyly, uszczelniacz walu (kropla wisi), ssanie i synchro 2 biegu, trzech ostatnich rzeczy jeszcze nie zrobilem bo to nie przeszkadza i wole zostawic to przyszlemu wlascicielowi niech wie na czym stoi, bo przymierzam sie do sprzedazy i chce kupic cos 4x4 w sedanie.

szeskey 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G63
Wysłany: 21-01-2012, 18:41   ....

ciężko znaleźć złoty środek ,zależy co masz zamiar robić?
jak chcesz wsiąść i jeździć to można wyłożyć 6 tyś i masz zadbane ( choć nie zawsze ) auto,jeśli chcesz dołożyć coś od siebie do auta to lpiej kupić za mniej i dłubać otrzymując to czego się oczekiwało
Ja kupiłem kilka lat temu za sporo kasy ,ale auto było "cywilne" więc po czasie zaczynałem systematycznie do niego dokładać ,ale uzyskiwałem efekty takie jakie chciałem :::D
I co ? i teraz go sprzedać nie mogę heheheh choć nie chce dużo , a auto jest zadbane to chyba pozostanie mi wstawienie go do jakiegoś garażu na kilka lat :/

Vein 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2012, 21:27   

Potrzebuję auta do jazdy, a, że lubię mieć czym przyspieszyć, miałem mitsu (i cenię sobie ich niezawodność) i podoba mi się ecli, to szukam czegoś czym mógłbym jeździć "prawie na co dzień" (do roboty dojeżdżać nie potrzebuje bo mam blisko tramwajem :P , więc raczej tylko dlatego że lubię jeździć). Nie jestem z tych "upalaczy" co katują biedne samochody niszcząc komplet za kompletem opon. Odnośnie inwestowania, ktoś mądrze powiedział, najpierw doprowadzić do stanu fabrycznego, a później może coś z usprawniania, nie jeździłem nigdy ecli, pewnie będzie jak w powiedzeniu "apetyt rośnie w miarę jedzenia"

Rafalix 
Nowy Forumowicz
Handlowiec

Auto: Eclipse 1G
Wysłany: 22-01-2012, 11:35   

Eclipse daje duza przyjemnosc z jazdy: latwo sie prowadzi uklad kierowniczy jest precyzyjny, zawieszenie jak sprawne amorki dobrze trzyma i nie czuc ze sie auto wychyla na zakretach, silnik mocna strona GS, trwaly i dynamiczny (8,5sec do 100km/h i 220 v max, to nie malo) i ma sie ta swiadomosc ze jedzie sie ladnym coupe. Do jazdy na co dzien Gs czy Gst sie nadaje bo prawdziwych sportowych, mocnych aut na nasze drogi szkodai nie wykorzystasz ich osiagow.

rooco 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI ECLIPSE G1 2.0
Wysłany: 23-01-2012, 09:33   

Zgadzam sie z kolegomRafalix, ecli pierwszej generacji to naprawde udane autko i godne polecenia no i jak na tamte czasy to niezle wypasione od klimy po tempomat itp i naprawde zdrowy silnik ecli ma potecjal jesli ktos potrafi go wykorzystac to naprawde mozna niezle polatac :D

[ Dodano: 23-01-2012, 09:35 ]
sorki za babola kolega :P Rafalix,

Vein 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2012, 00:23   

http://otomoto.pl/mitsubi...-C21725759.html paczcie jakiego parcha za taką cenę znalazłem, czysta koni to on by miał jak by ktoś mu drugi silnik z tyłu zapodał, filtr powietrza powertapem przyklejony, obity z każdej strony, przód krzywy jak by ze trzy razy dostał...

Kct 
Mitsumaniak
02743/KMM

Auto: Colt CA0 4g93
Wysłany: 07-02-2012, 11:35   

Cytat:
Przyspiesza w 6 s do 100km/h - w ramach tuningu zostało wymienionych wiele elementów.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
szkoda tylko ze nic nie wymienil a wszystko wyglada jak trup
osłona filtra powietrz pro
wisial juz na allegro kiedys, z tym samym opisem

Nikoś 
Mitsumaniak

Auto: 2 razy civic 5G
Wysłany: 15-02-2012, 20:35   

Siemka. Powiem ci tak, swojego miśka sprzedałem w zeszłym roku za 7500zł. Kupiłem go za 4300zł. A to co w niego zainwestowałem nigdy mi się nie zwróci. Koszty kapitalki silnika prawie 5000zł, zawieszenie 1800zł, silniczki krokowe wymieniałem 2 razy, hamulce i tuleje wahaczy nie pamiętam dokładnie, naprawa klimy 300zł, nowy lakier na dach 250zł. Tylko jedno jest pewne im więcej w niego ładujesz tym bardziej go lubisz :D .

Juniooor 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 DOHC
Wysłany: 16-02-2012, 19:05   

Kct napisał/a:
Cytat:
Przyspiesza w 6 s do 100km/h - w ramach tuningu zostało wymienionych wiele elementów.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
szkoda tylko ze nic nie wymienil a wszystko wyglada jak trup
osłona filtra powietrz pro
wisial juz na allegro kiedys, z tym samym opisem

Wejdz na MEKP i poczytaj co wojtas porobił z tym autem to głupot nie będziesz pisać tak jak i kolega nad Tobą ;)

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 16-02-2012, 21:36   

Ten shit to nie jest auto Wojtasa tylko jakiś parch. Nie wiem, czy Wojtas się nie obrazi za Twoje pomówienie ;)

Juniooor 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 DOHC
Wysłany: 16-02-2012, 22:36   

Ale on ma chyba podobnego nie ?
Sorry za pomyłke :P

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 17-02-2012, 07:53   

Podobny jest kolor i przód oraz to, że to GST. Reszta inna. Wojtas nie ma skóry, nadwozie jest w ładnym stanie, tył eclipse a nie talon, felgi 17" też białe.

Odpowiedz do tematu