Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-04-2006, 23:24
Podświetlenie przełączników
Autor Wiadomość
COOLka
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2005, 22:30   Podświetlenie przełączników

Witam!!

Mam pytanko czy ma ktos jakis patent na rozebranie wlacznikow (swiatla przeciwmgielnego i ogrzewania tylniej szyby w C50) poniewaz nie mam podswietlenia tzn jak wlacze swiatlo przeciwmgielne lub ogrzewanie tylnej szyby to podswietla sie na pomaranczowo leczjak sa wylaczone to powinny sie podswetlac na zielono a u mnie sa ciemne. W maualu pokazuja ze niby trzeba je podwazyc nozykiem - probowalem ale latwo nie idzie a boje sie polamac- moze ktos to juz rozbieral i podsunie jakas rade :D
POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez josie 16-09-2006, 15:35, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2005, 22:45   

Zrobić zgodnie z manualem to najlepsza rada na jaką mnie stać. Powinno pójść.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 22-11-2005, 07:56   

Najlepiej wymontuj wszystko zgodnie z opisem Hubeeerta podejrzewam że jak zobaczysz z drugiej strony to łatwiej Ci będzie.

dopisek: nie ma zdjęć, nie wiem czemu... :cry:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-11-2005, 22:31   

Już są

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

COOLka
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2005, 22:47   

Dzieki Chłopaki czyli zabiore sie do tego od du...ki :lol:
Wogole to widze ze to jakas fajna instrukacja moze macie ja cala zeskanowana lub zfotografowana chetnie bym sie nan nia pisal - mam ta niemieska ale ten jezyk mi zabardzo nie lezy i rysunkow malo :mrgreen:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-11-2005, 22:54   

Co do wyciagania - tak jak w instrukcji którą masz. Jak rozbierac to bardzo ostrożnie żeby zaczepów nie połamać. A czy ma byc podświetlone na zielono to nie jestem pewien czy na pewno... dawno nie siedziałem w swoim Misku... dziś go tylko widziałem ale stał pod sniegiem... ehhh...

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 23-11-2005, 01:10   

Rozumiem że szafę wyjąłeś i ramkę z przełącznikami masz w rękach. Z tyłu są 3 śrubki - odkręcasz i masz przełączniki w ręce. Od dołu wkręcane żarówki.
Zresztą co ja będę pisał...
zdjęcia i opis "na żywym" pacjencie

Acha... Żaróweczki kupuje się w elektronicznym - takie z wąsikami tam siedzą. Przepalają się po około 2 miesiącach :wink: . Mi się przepaliły wszystkie które kupiłem. Orginalne jeszcze świecą.
Na żaróweczkach pomarańczowy lub zielony kapturek

piorek
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2005, 11:58   

A gdzie kupic oprawki do tych zaroweczek? Umnie zgubione :?

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 25-11-2005, 07:12   

Oprawek to ty Majster nie kupisz gdzies tak....

1. kupić używaną osłone licznika wraz z przełącznikami lub same przełączniki.. (szriciki te sprawy)
2 zamówić w serwisie ASO lub lepsza rada u Japaneze...

Hmm.... żadnych "drutów" itp... to sie może źle skończyć...

Pozdr.

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

piorek
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2005, 18:10   

he? znaczy sie nie mozna dollutowac sobie zarowek ;)
btw.. znowu rozbieralem od przeciwmglowego i ogrzewania szyby bo zasniedzialy i mialy opor 10Ohm czy 30.. teraz jest prawie 0..

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 25-11-2005, 18:52   

Piotrek - jak nie boisz się oskarżeń o druciarstwo to załóż sobie przy tym przycisku przekaźnik. Ja tak właśnie tydzień temu zrobiłem bo też znowu mi przełącznik padł - to jednak archaiczne rozwiązanie żeby taki prąd przez przełącznik puszczać. A tak u mnie teraz przez przełącznik idzie około 200mA podtrzymujące przekaźnik i szyba zawsze się załączy.

A co do podświetlania to ja sobie chyba diody wstawię, bo te żaróweczki z elektronicznego to już wszystkie popadały w odstępie czasu 2-5miesięcy (cały rok na światłach)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 25-11-2005, 18:59   

josie to nie druciarstwo tylko bardzo dobry pomysł. Myslałem że w Miśku tak to jest zrobione ale nie przeglądałem jeszcze dokładnie ani instalacji anie serwisówki. Jak nie jest to tez tak zrobię.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

piorek
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2005, 20:12   

Hubert nie jest. Zgadzam sie z toba Josie, tam co chwile sie wtapia kulka albo sprezynka, juz nie wspomne o wypalaniu. Ja od kupna nie mam swiatla przeciwmglowego, teraz sprawdze moze bedzie.. Co do szyby to w zeszla zime to kiepsko dzialalo, a teraz nawet nie ma szans bo jakis szmaciarz-elektryk wyrwal mi cale mocowanie bezpiecznika (uwaga na szmaciarzy-elektryko-elektornikow)..
A diody tez dobry pomysl mozna przylutowac na stale (przynajmnije umnie bo nie ma oprawek), i tu pytanie jedna biala a druga jakiego koloru jest w ogrzewaniu szyby (seryjnie)?

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 26-11-2005, 00:46   

W przełącznikach ogrzewania szyby, przeciwmgielnych, wycieraczki tylnej są po 2 żarówki. Jedna z zielonym kapturkiem - podświetla przycisk, druga z pomarańczowym informuje o włączonym przycisku. Jak wsadzisz białą żarówkę przycisk będzie świecił na biało.
W przełączniku awaryjnych jest 1 żarówka biała - a przycisk ma czerwoną szybkę

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 26-11-2005, 09:38   

Przekaźników nigdy nie za dużo. :wink: oby były mądrze podłączone i nie czerpały prądziku na postoju....
Jeżeli chodzi o "drut" o jakim wspomniałem - to wyłącznie o wlutowywanie żaróweczek innym, większych itd... wtedy kończy sie to smrodkiem, podtopieniem, a w skrajnych przypadkach...kto wie...

Popieram JOSIE - dobry pomysł z przekaźnikiem

Pozdrawiam

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Odpowiedz do tematu