Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co z nim jest nie tak?
Autor Wiadomość
carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 07:30   Co z nim jest nie tak?

na allegro jest autko z rzadkim motorkiem 1,8 MPI ciekawe że występuje w dwóch aukcjach
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11018838
oraz http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12483892
autko juz stoi jakiś czas oceńcie co koledzy sądż o tym wynalazku?

jewiurz 
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Wysłany: 25-05-2010, 08:42   

to są dwa rózne samochody.
w drugim bym się przyjrzał tylnym lewym drzwiom, listwa jest inna niż poszostałe
w pierwszym brak zdjec tyłu i ogólnie mało widać :)

drtymf 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2010, 09:00   

Zajewiurz, pierwszy mało widać.
W drugim zapytać o środkowy zagłówek - na zdjęciu nie ma. W ogóle to jakaś plaga brakujących środkowych zagłówków. U mnie też brak był :(

Manuela 
Mitsumaniak
Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 25-05-2010, 09:27   

drtymf napisał/a:
Zajewiurz, pierwszy mało widać.
W drugim zapytać o środkowy zagłówek - na zdjęciu nie ma. W ogóle to jakaś plaga brakujących środkowych zagłówków. U mnie też brak był :(
prawda, jak oglądałam kilka Cari nim kupiłam gwiazdę, to tak w co drugiej brakowało conajmniej jednego. Rekordzistka nie miała żadnego :lol:

lucxxx 
Forumowicz

Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Wysłany: 25-05-2010, 10:21   

Cytat:
w drugim bym się przyjrzał tylnym lewym drzwiom, listwa jest inna niż poszostałe

listwa jest taka sama tylko nie ma chromowanego elementu. Mam niestety to samo i zastanawiam się co z tym zrobić. Nie wiem dlaczego te elementy odpadają.

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 10:32   

dzięki za odzew, jeszcze wczoraj nawet rejestracja na aucie a w drugim w bagażniku była ta sama, teraz podmienili fotki, czyli podmienili równiez auta? wyglada na to, że tak
choć autko w ,,miniaturce" te na sniegu im pozostało- felgi jak w drugim
http://moto.allegro.pl/li...attr=Poka%C5%BC
Ostatnio zmieniony przez carisma1 25-05-2010, 10:54, w całości zmieniany 2 razy  

jewiurz 
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Wysłany: 25-05-2010, 10:41   

lucxxx napisał/a:
Cytat:

listwa jest taka sama tylko nie ma chromowanego elementu. Mam niestety to samo i zastanawiam się co z tym zrobić. Nie wiem dlaczego te elementy odpadają.
nie ma chromowanego bo ma czarny od uboższej wersji, tam nic nie odpadło, jakby odpadło to by nie było górnej krawędzi, a jest tylko czarna plastikowa zamiast chromowanej

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 25-05-2010, 11:21   

Cytat:
Mój jeździ w bagażniku, bo przeszkadza w cofaniu.

carisma1 napisał/a:
jeszcze wczoraj nawet rejestracja na aucie a w drugim w bagażniku była ta sama, teraz podmienili fotki, czyli podmienili równiez auta? wyglada na to, że tak
choć autko w ,,miniaturce" te na sniegu im pozostało- felgi jak w drugim

Te auta mają różny kolor relingów. Pytanie czy to nie jest jakiś wałek z dokumentami.

Felgi w pierwszym są teraz z przedliftowego (chyba że były jeszcze dostepne do wyboru w poliftowych, ale jeszcze takiego nie widziałem).

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 25-05-2010, 12:37   

nie podmienili fotek: fotki z jednej aukcji są prawdopodobnie zrobione wtedy gdy auto przyjechało do polski
na drugiej już po zarejestrowaniu i wstawieniu do komisu

to mogą być dwa różne samochody: inne rele, inne alufelgi

kupujepolskieprodukty.pl

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-05-2010, 12:46   

cns80, wszystko pięknie do momentu kiedy nie ginie z tego bagażnika ;) A tak OT - coś błekitni mogą zrobić za brak zagłówka ?

A w temacie - mogli zjechać z reichu na tych samych tablicach dwoma podobnymi samochodami , robią i takie wałki licząc że kontroli szczegółowej nie będą mieli gdzieś na trasie, i nie zdążyli/zapomnieli zdjąć do sesji ;)
Jednak się trochę różnią właśnie tymi relingami.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 25-05-2010, 13:05   

drtymf napisał/a:
coś błekitni mogą zrobić za brak zagłówka ?
Teoretycznie samochódjest niekompletnie wyposażony do przewozu 5 osób. To tak jak na 8 osobowej łodzi miałbyś tylko 3 kapoki ;)

drtymf napisał/a:
A w temacie - mogli zjechać z reichu na tych samych tablicach dwoma podobnymi samochodami , robią i takie wałki licząc że kontroli szczegółowej nie będą mieli gdzieś na trasie, i nie zdążyli/zapomnieli zdjąć do sesji
Ale on ma krajowe tablice FZI ..... więc zastanawia mnie czy on nie ma klona. Kiedyś kumplowi ukradli Alfę 146 z dokumentami i jak zapłacił okup to mu oddali (ale bez dokumentów - niby zginęły). Wyrobił nowe papiery. A później wielokrotnie przy kontrolach zabierali go na komisariat, bo się okazało że są dwie takie Alfy z tym samym VINem i tym samym właścicielem. Tylko on nic o tej drugiej nie wiedział :(

drtymf 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-05-2010, 13:11   

Chodziło mi o to że często żebyzaoszczędzić na lawecie albo tablicach zjazdowych z niemiec rejestrują samochód w kraju . A za kawałek kiedy mają podobny egzemplarz to odkręcają tablice, jadą na zachód tam przykręcają i wracają. Zawsze te parę ojro w kieszeni zostaje i nie trzeba po urzędach latać :) pomysłowość handlarzy nie zna granic, a że region ten sam ( nie wiem czy miejscowość i właściciel) to taki wałek możliwy.
Klon w takim wypadku chyba by nie wyszedł( za mała odległość chyba) , chociaż prawdopodobny jest - ale to można sprawdzić przed zakupem na komendzie lub w WK.

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2010, 18:21   

jeszcze raz dziękuje wszystkim, podjadę i zobaczę je szkoda, ze to troszke do Łodzi, acha jeszcze jedno: czy ktoś z Was orientuje sie czym ten motor różni sie od tego motoru z Carismy, czy rozrząd itd będzie pasił? sorry za głupawe pytanie ale w ,,benzynkach" to nie siedzę.

lucxxx 
Forumowicz

Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Wysłany: 25-05-2010, 20:35   

Cytat:
szkoda, ze to troszkę do Łodzi,

proponuję ci napisać do jakiegoś mitsumaniaka z Zielonej to może podjedzie i zrobi inspekcję dla ciebie. Ja jak szukałem SSa dla siebie to tez miałem auto do oglądnięcia w Zielonej Górze i dwóch kolegów zgodziło się go oglądnąć dla mnie. Całe szczęście że nie pojechałem sam bo okazał się padliną.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 26-05-2010, 07:40   

carisma1 napisał/a:
czy ktoś z Was orientuje sie czym ten motor różni sie od tego motoru z Carismy, czy rozrząd itd będzie pasił?
Carismy były chyba dwie - 1,8 SOHC i DOHC.

Odpowiedz do tematu