ASX już w Polsce! |
Autor |
Wiadomość |
seir
Mitsumaniak
Auto: Sprzedane
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-07-2010, 20:50 ASX już w Polsce!
|
|
|
Kilka dni temu na facebooku Mitsubishi Motors Polska można było obejrzeć zdjęcia z Gdyni jak ASX'y zjeżdżały z pokładu statku. Już dzisiaj oclone pojazdy trafiły do części salonów Jeszcze kilka dni i ASX'y trafią na drogi
Ja właśnie wróciłem z ASV Lider Wrocław - kilka ASX'ów już czeka |
|
|
|
 |
dziku79
Forumowicz

Auto: Out III 2.2 DID AT Int+ 2018
|
Wysłany: 15-07-2010, 14:12
|
|
|
wczoraj popołudniem w Wawie na ul Jagielońskiej leciał transport z ASXami, wszystkie grafitowe i całkiem przystojne:)
a tak się prezentowała wersja US na MOD 2010
 |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 15-07-2010, 14:45
|
|
|
Dziś widziałem jak dwie sztuki dotarły do Suwałk, chyb takie same wyposażenie ( kolor chyba grafitowy)...
Coś czuje że trzeba się wybrać i zobaczyć je z bliska w weekend |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-07-2010, 14:26
|
|
|
Wygląda super i zastanawiam się czy nie zmienić warunków leasingu i lancera wcześniej spłacić i wymienić na ASX, widziałem na zdjęciach w modelach z kierownicą po prawej stronie, że są dostępne w automacie, w PL na chwile obecną tylko MT, czy ktoś przez jakiś dziwny przypadek posiada informację o AT w PL za jakiś czas? |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-07-2010, 15:45
|
|
|
filippoz napisał/a: | widziałem na zdjęciach w modelach z kierownicą po prawej stronie, że są dostępne w automacie |
Czyżby CVT + diesel? |
|
|
|
 |
SNB SWEDEN
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,8 150H, 6man,Vw Golf CAB
Kraj/Country: Sweden
|
Wysłany: 16-07-2010, 21:02
|
|
|
Ja juz swojego powinienem dostac w nadchodzacym tygodniu 1,8 Diesel paket komfort, jazdy democarem zrobily pozytywne wrazenie mam nadzieje ze ASX bedzie sie spisywal dobrze |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 16-07-2010, 22:47
|
|
|
@SNB SWEDEN napisz co zawiera pakiet komfort - u nas w Polsce takiego pakietu nie ma. Ile takie auto w Szwecji kosztuje ? |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-07-2010, 23:34
|
|
|
krzychu napisał/a: | Czyżby CVT + diesel? |
szczerze nie wiem ale to jest jedyny warunek do kupna bo kolejne auto koniecznie z AT a ASX mi sie bardzo bardzo podoba |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
SNB SWEDEN
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-07-2010, 09:08
|
|
|
jan1994 napisał/a: | @SNB SWEDEN napisz co zawiera pakiet komfort - u nas w Polsce takiego pakietu nie ma. Ile takie auto w Szwecji kosztuje ? |
To chyba odpowiednik Polskiego pakietu Invite jedynie to ze ja wybralem wersje 2WD z silnikiem 1,8 Diesla i 6 biegowa skrzynia kolor Granite Brown cena katalogowa chyba na zlotowki 89,600 poniewaz moja firma od wielu lat obsluguje salon min Mitsu place troszke mniej |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 17-07-2010, 10:28
|
|
|
Cena taka sama jak w Polsce Ciekawym, czy ma światła do jazdy dziennej ? |
|
|
|
 |
SNB SWEDEN
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-07-2010, 16:56
|
|
|
jan1994 napisał/a: | Cena taka sama jak w Polsce Ciekawym, czy ma światła do jazdy dziennej ? |
Jak dobrze doczytalem info swiatla przeciwmgielne zapalaja sie automatycznie po wlaczeniu zaplonu i maja sluzyc do jazdy dziennej |
|
|
|
 |
seir
Mitsumaniak
Auto: Sprzedane
|
Wysłany: 18-07-2010, 13:50
|
|
|
filippoz napisał/a: | Wygląda super i zastanawiam się czy nie zmienić warunków leasingu i lancera wcześniej spłacić i wymienić na ASX, widziałem na zdjęciach w modelach z kierownicą po prawej stronie, że są dostępne w automacie, w PL na chwile obecną tylko MT, czy ktoś przez jakiś dziwny przypadek posiada informację o AT w PL za jakiś czas? |
We wrześniu do Polski trafi druga tura. Zapytaj dealera jakie wersje ASX'a przyjadą - możliwe, że w 2 turze będzie większy wybór. |
|
|
|
 |
soren
Nowy Forumowicz
Auto: Citroen Xsara II
|
Wysłany: 22-07-2010, 14:52
|
|
|
Są pierwsze dane odnośnie zainteresowania ASX-em: http://moto.onet.pl/16199...kul.html?node=2
Cytat: | Dealerzy Mitsubishi zebrali już ponad 900 zamówień na bezpośredniego konkurenta Nissana Qashqai.
Warty podkreślenia jest fakt, że zdecydowana większość klientów zamówiła auto bez jazdy próbnej, a nawet bez możliwości obejrzenia rzeczywistego samochodu. |
Dla porównania, w okresie styczeń-kwiecień 2010 sprzedano 2127 kaszanek. |
|
|
|
 |
marpit
Forumowicz
Auto: berlingo
|
Wysłany: 22-07-2010, 17:05
|
|
|
Czy tylko mi się wydaje czy z onetu nie wiedzą o czym piszą. Czy to aby na pewno jest silnik wysokoprężny? Pisanie w kółko o tym samym jak nudne a cały ten szum wokół tego niby luksusu (do którego dopłacasz nawet za koło) zaczyna mi się nie podobać Dwa dni temu znalazłem info o nowym modelu KIA. Na dzień dobry bagażnik sporo większy. Co do reszty to dokładne oględziny pokażą.
Można prawie zgodzić się z opinią z forum onetu:
Cytat: | Mitsubishi, chyba przestrzeliło z szumem wokół tego samochodu. Najpierw kampania w środkach masowego przekazu, foldery w salonach i przechwałki sprzedawców, a samochodu ani widu ani słychu. Potem większa częśc tych chętnych zrezygnowała z czekania i pokupywała Nissana Kaszkaja, druga część wstrzyma się z zakupem ASX, bo od września wchodzi do sprzedaży KIA Sportage - samochód ładniejszy, o niebo z lepszymi warunkami gwarancyjnymi i wyposażeniem. I tak Mitsubihi na starcie udupiło swój nowy produkt, cóż głupich nie sieją......... |
Choć tak naprawdę na wszystkie bzdury pisane w necie trzeba patrzeć z przymrużeniem oka (łącznie na sztucznym szumem wokół ASX) |
_________________ Coś tu będzie |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-07-2010, 18:01
|
|
|
marpit, Lancer tez nie jest samochodem wybitnym ale w swej klasie i cenie jest konkurencyjny i jak na ta marke sprzedawal sie lepiej niz bardzo dobrze...
ASX tez bedzie sie sprzedawac... najpierw rzuca sie rzadni nowinek, na ktorych dzialaja wlasnie marketing itp. a pozniej wejda promocje... i uwierz lub nie ale 3-4tys rocznie zejdzie ich spokojnie w roznych wersjach silnikowych i wyposazenia...
a co do netu i testow to odnosi sie to do wszystkich testow... i ja przed zakupem musze pojezdzic autami i poporownywac... ale jak widac sa ludzie ktorzy zamawiaja zanim tak naprawde zobacza...
A sztuczny szum = marketing... dzieki temu "sztucznemu szumowi" Mitsu wychodzi z pozycji auta niszowego...
Aha ASX nie widzialem, ale inni wlasciciele Lancerow raczej chwala niz gania.... a ze sam jezdzilem Qashqaiem i Lancerem przed zakupem i widac jak wybralem...
czyli skoro kaszanke kupilo taka masa ludzi... to chyba oznacza ze ASX ma tez szanse na sukces...
Co nie oznacza od razu, ze nie ma aut lepszych w tej cenie... ale ogolnie kompaktowe crossovery nie sa niczym szczegolnym, bo za swoja cene nie oferuja znaczacej poprawy w stosunku do zwyklego kompaktu... no ale jak ludzie chca kupowac...
"klient nasz pan" mowia w MMC i robia "sztuczny szum" gdzie sie tylko da... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
|