Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant, 2.0, kombi 1997rok, Łódź prośba o opinię
Autor Wiadomość
jezozwierz 
Nowy Forumowicz

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2014, 12:17   [EAx 97-04] Galant, 2.0, kombi 1997rok, Łódź prośba o opinię

Dzień dobry, rozglądam się za kupnem samochodu. Znalazłem takiego Galanta - Ogłoszenie
Cena: 5100 PLN (do negocjacji)

Galeria zdjęć

Cytat:

Mam do sprzedania bardzo ładnego Galanta, rocznik 1997 (pierwsza rejestracja 1998). Auto jest w pełni sprawne, codziennie użytkowane.

Cechy zewnętrzne:
hak, alufelgi, szyberdach, światła przeciwmgłowe

Rok produkcji: 1997
Przebieg: 270000 km
Moc: 136 KM
Pojemność skokowa: 2000cm3
Rodzaj paliwa: benzyna+lpg
Skrzynia: manualna
Kolor: srebny-metalik
Typ nadwozia: kombi
Kraj aktualnej rejestracji: Polska

Bezpieczeństwo:
ABS, ASR, autoalarm, poduszki powietrzne, immobiliser

Komfort:
el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, tapicerka welurowa

Z tego co poza opisem udało mi się ustalić to ostatni właściciel ma go od 4 lat. Gaz ma od 2007 (bo butla ważna jest do 2017). Został wymieniony w nim silnik, rozrząd itd. ale nie wiem przy jakim przebiegu, wnioskuję że miało to miejsce w tych 4 latach. Przebieg wydaje mi się wiarygodny. Mój budżet na samo auto to ok. 5000 PLN; oczywiście liczę się z rychłą wymianą płynów, klocków itp. Bardzo zależy mi na kombi.

Rocznie nie będę robił więcej niż 10-12 tyś. km. Jeśli ktoś znajdzie chwilę to wdzięczny będę za wszelkie uwagi, za i przeciw :) Z góry dziękuję za pomoc i ewentualnie sugestie!
Ostatnio zmieniony przez jezozwierz 02-04-2014, 18:18, w całości zmieniany 5 razy  

skobalt 
Forumowicz

Auto: Galant EA5W kombi 2002
Wysłany: 31-03-2014, 21:33   

Witam!

Szczerze mówiąc to z tych zdjęć ciężko jest coś wywnioskować. Z daleka tylne nadkola wyglądają nie najgorzej. Cena jest ok moim zdaniem. Pytanie jak tam zawieszenie i ogólnie stan ogólny auta, rdza, bo nie sztuka kupić sobie skarbonki. Jedz obejrzyj i sam stwierdzisz. Pozdro

DanielBogusz 
Mitsumaniak
Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Wysłany: 01-04-2014, 00:05   

Kierunki z przodu białe, z boków pomarańczowe (właściwe do tego roku). Grill srebrny, a nie szary. Prawa strona maski trochę źle spasowana, tak to wygląda na zdjęciu. Ale za tą cenęz LPG...to co wymagać :)

jezozwierz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-04-2014, 10:16   

Dzięki za odpowiedzi :) W weekend się przejadę go zobaczyć.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 01-04-2014, 12:25   

jezozwierz, dostosuj temat do wymagań:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Wysłany: 01-04-2014, 17:54   

Klamki i listwy na drzwiach w kolorze nadwozia, a progi szare... jakoś nie widziałem jeszcze takiego zestawienia. Potwierdźcie... ? Chyba ktoś tu coś rzeźbił...

jezozwierz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-04-2014, 18:33   

No ja też nie, może jakoś to odświeżał? Bo tych zdjęciach rzeczywiście coś trudno stwierdzić. Ale dobrze, że zwróciłeś na to uwagę (dziękuję). Jak ktoś coś jeszcze podejrzanego zauważy to bardzo proszę, będę wdzięczny. W sobotę wezmę znajomego (fan i właściciel Carismy) i go obejrzymy "na żywo".

carbon11 
Mitsumaniak

Auto: Avance 02 / IS250 /Acc Type S
Wysłany: 01-04-2014, 22:14   

Tomasz87 napisał/a:
Klamki i listwy na drzwiach w kolorze nadwozia, a progi szare... jakoś nie widziałem jeszcze takiego zestawienia. Potwierdźcie... ? Chyba ktoś tu coś rzeźbił...

To pewnie elektrycznych szyb z tyłu też nie widziałeś ?

Przecież to przed lift więc wszystko się zgadza.
Bodajże na Holandię szły takie bidy z czarnymi listwami,klamkami bez halogenów i elektryki z tyłu .

Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Wysłany: 02-04-2014, 09:57   

carbon11 napisał/a:
Tomasz87 napisał/a:

To pewnie elektrycznych szyb z tyłu też nie widziałeś ?

Przecież to przed lift więc wszystko się zgadza.
Bodajże na Holandię szły takie bidy z czarnymi listwami,klamkami bez halogenów i elektryki z tyłu .

Widziałem, jeżdżę taką bidą jak to ładnie określiłeś...
zwróć uwagę, że sztuka o której mówimy ma cechy przedliftu i poliftu...

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 03-04-2014, 17:08   

Tomasz87 napisał/a:

Nic nie było rzeźbione. Mój miał identycznie, a wyposażenie miał full.

jezozwierz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-04-2014, 18:28   

Na tych zdjęciach wydaje mi się, że nieco inny jest odcień/kolor drzwi niż na reszcie. No ale tego chyba bez oglądu na żywca nie da się dokładnie zweryfikować. Dziękuję za wszystkie dotychczasowe opinie.

arxel4 
Mitsumaniak

Auto: była corolla / jest LANCER
Wysłany: 04-04-2014, 10:06   

Daj znac, jak ocena po wizycie:)

jezozwierz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-04-2014, 12:18   

Już po oględzinach. Auta nie kupiłem, za dużo rzeczy było na nie, ale tak pokrótce:

1. Faktycznie źle spasowana maska (z jednej strony ciut większa - od strony kierowcy - szpara niż z drugiej).
2. Przednie nadkola/błotniki niesymetryczne względem siebie.
3. W tylnym błotniku (chyba lewym) było coś rzeźbione i to porządnie.
4. Przód nieco podbity, ale raczej nie wyglądał jakby wjechał na za wysoki krawężnik. Duże prawdopodobieństwo, że lekko w coś kiedyś uderzył przodem.
5. Otarcie na masce, na grzbiecie tłoczenia (ok. 15 cm - ale to nie problem w sumie). Lakier się trzyma, a auto ma swój wiek.
6. Strasznie pokruszone uszczelki i plastikowe osłonki (?) przy szybach. Przód jako taki, ale boczne strasznie, mało co zostało z tych uszczelek więc jest duża szansa, że i drzwi wewnętrznie gniją. To tyle jak na razie z mojej strony. Może komuś na przyszłość się przyda.

elvis512 
Forumowicz

Auto: EA5A, EA2A, E33A
Wysłany: 09-04-2014, 22:40   

jezozwierz napisał/a:
Już po oględzinach. Auta nie kupiłem, za dużo rzeczy było na nie, ale tak pokrótce:

1. Faktycznie źle spasowana maska (z jednej strony ciut większa - od strony kierowcy - szpara niż z drugiej).
2. Przednie nadkola/błotniki niesymetryczne względem siebie.
3. W tylnym błotniku (chyba lewym) było coś rzeźbione i to porządnie.
4. Przód nieco podbity, ale raczej nie wyglądał jakby wjechał na za wysoki krawężnik. Duże prawdopodobieństwo, że lekko w coś kiedyś uderzył przodem.
5. Otarcie na masce, na grzbiecie tłoczenia (ok. 15 cm - ale to nie problem w sumie). Lakier się trzyma, a auto ma swój wiek.
6. Strasznie pokruszone uszczelki i plastikowe osłonki (?) przy szybach. Przód jako taki, ale boczne strasznie, mało co zostało z tych uszczelek więc jest duża szansa, że i drzwi wewnętrznie gniją. To tyle jak na razie z mojej strony. Może komuś na przyszłość się przyda.

Nie wiem czego Wy się spodziewacie od 17 letniego samochodu za 5000..

salonowego stanu ?:)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 09-04-2014, 23:15   

elvis512 napisał/a:
salonowego stanu ?:)

Na pewno nie nieudolnie poskładanego przodu.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Odpowiedz do tematu