Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
Autor Wiadomość
Borysław 
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1,8 GDI 1998r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2015, 22:55   

Odświeżę trochę.Może ktoś zna jakiegoś mechanika, który ogarnął by takie rzeczy jak rozrząd i popychacze?

Pukin 
Nowy Forumowicz

Auto: Mondeo
Wysłany: 03-09-2015, 13:47   Re: Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku

Hiloo napisał/a:
Witam, jestem nowym nabywcą Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z przebiegiem 96 tyś. Z tego co wiem od poprzedniego właściciela to nie był robiony rozrząd. Potrzebny mi jest namiar na jakiegoś dobrego mechanika z Wrocławia i okolic, który mógłby mi wykonać podstawowe rzeczy typu wymiane rozrządu, olejów, filtrów itp.

Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu.

[ Dodano: 03-09-2015, 13:48 ]
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu.

zegro 
Nowy Forumowicz

Auto: VW, Audi, Mitsu
Wysłany: 08-09-2015, 08:29   Re: Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku

Pukin napisał/a:
Hiloo napisał/a:
Witam, jestem nowym nabywcą Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z przebiegiem 96 tyś. Z tego co wiem od poprzedniego właściciela to nie był robiony rozrząd. Potrzebny mi jest namiar na jakiegoś dobrego mechanika z Wrocławia i okolic, który mógłby mi wykonać podstawowe rzeczy typu wymiane rozrządu, olejów, filtrów itp.

[ Dodano: 03-09-2015, 13:48 ]

Potwierdzam, bardzo dobry zakład. W sumie to łatwo tam dojechać, bo to jest dokładnie za stacją Shell.
A jakieś drobiazgi naprawiam sam.

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 08-09-2015, 22:22   

Ile bierzecie za reklamę ? ;)

Boro88 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 05-07-2016, 11:58   

Witam. Na forum jeszcze się nie przedstawiłem więc napiszę tylko, że nazywam się Mateusz, jestem z Wrocławia i od prawie 2 lat jestem właścicielem/sponsorem Galanta '97, 2,5 V6.
Piszę w tym wątku ponieważ życzliwi polecili mi się skontaktować z deejayem. Napisałem PW, otrzymałem błyskawiczną odpowiedź żeby się do niego zgłosić do warsztatu, tyle że kompletnie nie wiem gdzie ów zakład się znajduje ani jak się z nim skontaktować. Przewertowałem różne wątki na forum i nie znalazłem nic (oprócz pozytywnych opinii :) ). Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć jak mógłbym się skontaktować?
Dzięki i pozdrawiam.

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 08-07-2016, 16:12   

Przedmiejska 1, 54-201 Wrocław RM Auto Service SC o ile Bartek się stamtąd nie wyniósł (najlepiej PW z pytaniem o adres)

Mosquito 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.6
Wysłany: 02-10-2016, 03:11   

Siema Panowie - możecie ktoś polecić jakiegoś sensownego lakiernika we Wrocławiu? Mam tylne drzwi do zrobienia - na szczęście tylko wgniotka i przerysowanie (pamiątka spod marketu) :/
Ofcozz lakiernika, który poradzi sobie z tym lancerowym "wspaniałym" akrylem.

trzmielu 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 2003
Wysłany: 30-11-2016, 09:45   Skrzynia biegów

Cześć,

jaki warsztat we Wrocławiu naprawia dobrze skrzynie biegów?
Chodzi o manuala 2.0 w Galancie EA.

raigy66 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 Did
Wysłany: 14-03-2017, 18:36   

Mitusie a jest jakiś zaprawiony mechanik od Carism z wałbrzycha? Bo mam przeciek od dołu i nie wiem co to. a zwykly mechanik mowi ze to przeciek z miski. ech.

kor 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.5v6
Wysłany: 06-08-2017, 16:23   

Zdecydowanie niepolecany warsztat: Wrocław, Szczecińska 17

Jeśli link zadziała to tu jest lektura:
https://pajero.org.pl/index.php?id=forum&tx_mmforum_pi1[action]=list_post&tx_mmforum_pi1[tid]=1270

.. jeśli nie, to w skrócie, dorabia tam chyba polecany mechanik od 4x4 - nie wiem czy jest dobry czy nie, ale tydzień czasu zwlekania z przeglądam co i jak!!?? A autu przybyło 400km przebiegu, klapki w środku i radyjko zamontowane ażeby się przytulniej km robiło cudzym autem :)

dziks 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 28-09-2017, 13:39   

Drogie kolezanki i koledzy.
Niedawno stalem sie wlascicielem ASX'a i jest pare spraw, ktore chcialbym ogarnac w tym aucie. Czy mozecie polecic kogos z okolic Wroclawia kto potrafi pogrzebac w ustawieniach auta? Chodzi mi o:
1. Swiatla przelaczane z dziennych na mijania razem z automatycznymi wycieraczkami (jak w tym watku )
2. Wylaczenie alarmu niezapietych pasow przy uruchamianiu silnika. Alarm może się włączyć, ale z jakimś opóźnieniem, np. po 30s (jak tu ).
3. Deaktywacja alarmu czujnikow cisnienia w kolach - EDIT: z tego co się dowiedziałem, przepisy zabraniają jazdy z błędem TPMS, więc chyba jednak będę musiał dokupić drugi komplet na zimówki. To już mój domysł, ale deaktywacja może być potraktowana jako awaria systemu
4. Ustawienie domyslnie po wlaczeniu silnika systemu AS&GO na OFF.

A przy okazji spytam, czy takie drobne zmiany maja wplyw na 5-cio letnia gwarancje?
Ostatnio zmieniony przez dziks 21-11-2017, 19:21, w całości zmieniany 2 razy  

BernyP 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZC [Z36A]
Wysłany: 16-10-2017, 09:54   

Polecam warsztat LATEX na Krakowskiej.
Tak wiem nazwa itd., ale to jest hurtownia oponiarska oraz sieć warsztatów mechanicznych.
A opony nie są z gumy lecz z latexu :P

Jestem tam już kilkuletnim klientem. Nigdy nie miałem problemów z naprawami i wymianami które robią w moich autach. Mają często fajne promocje na opony :P
ZAWSZE po zrobieniu czegoś w aucie dostaję paragon ze wszystkimi wykonanymi czynnościami :)

Koralina 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin
Wysłany: 28-05-2019, 14:48   

też poszukuję mechanika, byłam już w dwóch miejscach i padaka. Ewentualnie jak skontaktować się z deejayem?? Pisałam dwie wiadomości ale widocznie gdzieś przepadły :/

jasperr 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 2008 3.0 v6 177KM
Wysłany: 01-01-2021, 17:05   

Czesc Wszystkim,
Jestem tutaj nowy, od jakiegos czasu posiadam Pajero 4 3,0 v6 i borykam sie ze znalezieniem konkretnego mechanika we Wroclawiu. Jako ze temat juz malo aktyalny, gdyz jak wiemy i w swiecie serwisow samochodowych sytuacja sie zmienia dynamicznie, prosba o polecenie sprawdzonej osoby\miejca tu we Wrocku.
( chodzi o pelen zakres albo z osobna mechanik, elektryk, elektronik)
Z gory dzieki

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 03-01-2021, 18:50   

Supral Gospodarska 1 mechanika/elektryka
Co do mechanika to pytaj o Bartka Sz. Deejay

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Odpowiedz do tematu