Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku |
Autor |
Wiadomość |
Borysław
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1,8 GDI 1998r.
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Pukin
Nowy Forumowicz
Auto: Mondeo
|
Wysłany: 03-09-2015, 13:47 Re: Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
|
|
|
Hiloo napisał/a: | Witam, jestem nowym nabywcą Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z przebiegiem 96 tyś. Z tego co wiem od poprzedniego właściciela to nie był robiony rozrząd. Potrzebny mi jest namiar na jakiegoś dobrego mechanika z Wrocławia i okolic, który mógłby mi wykonać podstawowe rzeczy typu wymiane rozrządu, olejów, filtrów itp. |
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu.
[ Dodano: 03-09-2015, 13:48 ]
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu. |
|
|
|
 |
zegro
Nowy Forumowicz
Auto: VW, Audi, Mitsu
|
Wysłany: 08-09-2015, 08:29 Re: Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
|
|
|
Pukin napisał/a: | Hiloo napisał/a: | Witam, jestem nowym nabywcą Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z przebiegiem 96 tyś. Z tego co wiem od poprzedniego właściciela to nie był robiony rozrząd. Potrzebny mi jest namiar na jakiegoś dobrego mechanika z Wrocławia i okolic, który mógłby mi wykonać podstawowe rzeczy typu wymiane rozrządu, olejów, filtrów itp. |
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu.
[ Dodano: 03-09-2015, 13:48 ]
Ja mogę polecić Pol Motors. Mają siedzibę na Kamiennej niedaleko zajezdni tramwajowej. Na pewno zrobią wszystko co trzeba, bo mają dużo nowoczesnego sprzętu. |
Potwierdzam, bardzo dobry zakład. W sumie to łatwo tam dojechać, bo to jest dokładnie za stacją Shell.
A jakieś drobiazgi naprawiam sam. |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
|
Wysłany: 08-09-2015, 22:22
|
|
|
Ile bierzecie za reklamę ? |
|
|
|
 |
Boro88
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 05-07-2016, 11:58
|
|
|
Witam. Na forum jeszcze się nie przedstawiłem więc napiszę tylko, że nazywam się Mateusz, jestem z Wrocławia i od prawie 2 lat jestem właścicielem/sponsorem Galanta '97, 2,5 V6.
Piszę w tym wątku ponieważ życzliwi polecili mi się skontaktować z deejayem. Napisałem PW, otrzymałem błyskawiczną odpowiedź żeby się do niego zgłosić do warsztatu, tyle że kompletnie nie wiem gdzie ów zakład się znajduje ani jak się z nim skontaktować. Przewertowałem różne wątki na forum i nie znalazłem nic (oprócz pozytywnych opinii ). Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć jak mógłbym się skontaktować?
Dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
|
Wysłany: 08-07-2016, 16:12
|
|
|
Przedmiejska 1, 54-201 Wrocław RM Auto Service SC o ile Bartek się stamtąd nie wyniósł (najlepiej PW z pytaniem o adres) |
|
|
|
 |
Mosquito
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 02-10-2016, 03:11
|
|
|
Siema Panowie - możecie ktoś polecić jakiegoś sensownego lakiernika we Wrocławiu? Mam tylne drzwi do zrobienia - na szczęście tylko wgniotka i przerysowanie (pamiątka spod marketu) :/
Ofcozz lakiernika, który poradzi sobie z tym lancerowym "wspaniałym" akrylem. |
|
 |
trzmielu
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 2003
|
Wysłany: 30-11-2016, 09:45 Skrzynia biegów
|
|
|
Cześć,
jaki warsztat we Wrocławiu naprawia dobrze skrzynie biegów?
Chodzi o manuala 2.0 w Galancie EA. |
|
|
|
 |
raigy66
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 Did
|
Wysłany: 14-03-2017, 18:36
|
|
|
Mitusie a jest jakiś zaprawiony mechanik od Carism z wałbrzycha? Bo mam przeciek od dołu i nie wiem co to. a zwykly mechanik mowi ze to przeciek z miski. ech. |
|
|
|
 |
kor
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.5v6
|
Wysłany: 06-08-2017, 16:23
|
|
|
Zdecydowanie niepolecany warsztat: Wrocław, Szczecińska 17
Jeśli link zadziała to tu jest lektura:
https://pajero.org.pl/index.php?id=forum&tx_mmforum_pi1[action]=list_post&tx_mmforum_pi1[tid]=1270
.. jeśli nie, to w skrócie, dorabia tam chyba polecany mechanik od 4x4 - nie wiem czy jest dobry czy nie, ale tydzień czasu zwlekania z przeglądam co i jak!!?? A autu przybyło 400km przebiegu, klapki w środku i radyjko zamontowane ażeby się przytulniej km robiło cudzym autem |
|
|
|
 |
dziks
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
|
Wysłany: 28-09-2017, 13:39
|
|
|
Drogie kolezanki i koledzy.
Niedawno stalem sie wlascicielem ASX'a i jest pare spraw, ktore chcialbym ogarnac w tym aucie. Czy mozecie polecic kogos z okolic Wroclawia kto potrafi pogrzebac w ustawieniach auta? Chodzi mi o:
1. Swiatla przelaczane z dziennych na mijania razem z automatycznymi wycieraczkami (jak w tym watku )
2. Wylaczenie alarmu niezapietych pasow przy uruchamianiu silnika. Alarm może się włączyć, ale z jakimś opóźnieniem, np. po 30s (jak tu ).
3. Deaktywacja alarmu czujnikow cisnienia w kolach - EDIT: z tego co się dowiedziałem, przepisy zabraniają jazdy z błędem TPMS, więc chyba jednak będę musiał dokupić drugi komplet na zimówki. To już mój domysł, ale deaktywacja może być potraktowana jako awaria systemu
4. Ustawienie domyslnie po wlaczeniu silnika systemu AS&GO na OFF.
A przy okazji spytam, czy takie drobne zmiany maja wplyw na 5-cio letnia gwarancje? |
Ostatnio zmieniony przez dziks 21-11-2017, 19:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
BernyP
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZC [Z36A]
|
Wysłany: 16-10-2017, 09:54
|
|
|
Polecam warsztat LATEX na Krakowskiej.
Tak wiem nazwa itd., ale to jest hurtownia oponiarska oraz sieć warsztatów mechanicznych.
A opony nie są z gumy lecz z latexu
Jestem tam już kilkuletnim klientem. Nigdy nie miałem problemów z naprawami i wymianami które robią w moich autach. Mają często fajne promocje na opony
ZAWSZE po zrobieniu czegoś w aucie dostaję paragon ze wszystkimi wykonanymi czynnościami |
|
|
|
 |
Koralina
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin
|
Wysłany: 28-05-2019, 14:48
|
|
|
też poszukuję mechanika, byłam już w dwóch miejscach i padaka. Ewentualnie jak skontaktować się z deejayem?? Pisałam dwie wiadomości ale widocznie gdzieś przepadły :/ |
|
|
|
 |
jasperr
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 2008 3.0 v6 177KM
|
Wysłany: 01-01-2021, 17:05
|
|
|
Czesc Wszystkim,
Jestem tutaj nowy, od jakiegos czasu posiadam Pajero 4 3,0 v6 i borykam sie ze znalezieniem konkretnego mechanika we Wroclawiu. Jako ze temat juz malo aktyalny, gdyz jak wiemy i w swiecie serwisow samochodowych sytuacja sie zmienia dynamicznie, prosba o polecenie sprawdzonej osoby\miejca tu we Wrocku.
( chodzi o pelen zakres albo z osobna mechanik, elektryk, elektronik)
Z gory dzieki |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 03-01-2021, 18:50
|
|
|
Supral Gospodarska 1 mechanika/elektryka
Co do mechanika to pytaj o Bartka Sz. Deejay |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
|