|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
JAKI MACIEPRZEBIEG W SWOICH AUTACH I JAKIE USTERKI MIELISCIE |
Autor |
Wiadomość |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-04-2016, 11:53
|
|
|
1,9 DID 102KM, 2003r
przebieg cos ze 350 000 km, kupiony 5lat temu , z przebiegiem ok 220 000 km (tzn tak wskazywał licznik, a być może był kręcony )
z ważniejszych napraw :
- dwumas z tarcza sprzęgła,
- uszczelniacz na wale od str sprzęgła,
- spawanie obudowy katalizatora,
-łożysko górne z mocowaniem w Mcphersonie lewym,
-panel sterowania szybami elekt.
poza tym eksploatacyjne rzeczy (z ważniejszych: akumulator, tarcze/klocki, łączniki stabilizatorów.....) no ale to oczywista sprawa, oraz naprawy z przyczyn losowych : dwa razy zmieniałem pękniętą szybę z przodu
Ogólnie jestem zadowolony z tego auta : jest bardzo oszczędny w trasie, korozji prawie nie widać (robiłem konserwacje ze dwa lata temu ), silnik nie bierze w ogóle oleju |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2016, 22:25
|
|
|
To teraz ja. Rok 2002, comfort, ale przed liftem 1.6 benzyna 139kkm w roku 2015. Teraz mam 149kkm, ale nic nie musiałem naprawiać.
- impulsator prędkościomierza - 250zł
- zimne luty na wyświetlaczu - 200 zł
- odkleiło się szkło w prawym lusterku - 14,5zł
- zapinka do pojemnika na okulary - 1,5 zł
- uszczelka bagażnika przepuszczała wodę (krem nivea załatwił sprawę) - zwędziłem z łazienki
- matowe reflektory (polerowałem je, ale dupy nie urywają) ~50zł
- tuleje wybieraka - 100zł
- widać, że boczek w drzwiach kierowcy był zdejmowany, ale nie wiem co było robione
- wyłącznik w drzwiach kierowcy - 20zł
- przycisk przeciwmgielnych nie kontaktuje za dobrze i wydaje mi się, że więcej diod się tam powinno świecić
- jak go gonię mocno po autostradzie to minimalnie wyciska olej spod pokrywy zaworów
- no i nadal walczę ze świerszczami pod wyświetlaczem, zwalczyłem już te przy airbagu pasażera
Wydaje mi się, że trochę dużo jak na japończyka. Moi rodzice mają dwie renówki 2 lata młodsze i nie ma takich kwiatków. Liczyłem, że japończyki będą trzymać poziom. W sumie to samochód był z zewnątrz wychuchany, ale mechanicznie trochę zaniedbany. Kupiłem 14 letni samochód bez konserwacji i grama rdzy. To jednak jest wyczyn. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-04-2016, 07:51
|
|
|
Ghostman napisał/a: | Liczyłem, że japończyki będą trzymać poziom | Japończyki z tamtych lat pod względem awaryjności trzymają poziom, ale ze Space Stara taki japończyk jak z koziej trąbka
Żeby było śmieszniej to z rzeczy, które naprawiałeś, japoński mógł być jedynie czujnik otwarcia drzwi i zapinka schowka na okulary, więc drobiazgi |
|
|
|
 |
arekk
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 21-04-2016, 01:06
|
|
|
Siemanko
mojego MSS 1.3 Avance (2001) kupilem 2.5roku temu z przebiegiem 125tys (udokumentowanym papierami).
Obecnie ma 233000 na liczniku.
Przez te ponad 100tys ktore nim zrobilem tylko jeden raz musialem wezwac pomoc drogowa. Na autostradzie w CH swieca sie wykrecila Nie zerwany gwint tylko wykrecona !!!
Predkosc przelotowa na autostradzie to 140-150km/h i to z kompletem pasazerow.
Jedynie w gorach zaczyna brakowac mocy jak nachylenie zaczyna przekraczac 15stopni.
Zero rdzy pomimo parkingowych przygod poprzedniego wlasciciela.
Nic tylko polecac.
Jak ten Misiek odejdzie na emeryture to zakupie nastepnego ale mocniejszego. |
|
|
|
 |
art2310
Nowy Forumowicz art2310
Auto: MSS 1,6 Family 2002
|
Wysłany: 05-10-2016, 22:57
|
|
|
Witam. Dwa tygodnie temu kupiłem żonie MMS 1,6 Family Srebrny Metalic rok prod.2002.Samochód z polskiego salonu,najpierw kupiony na firmę albo wzięty w leasing,po niecałym roku zmienił właściciela na osobę prywatną i od niego kupiony.Stan na dzień dzisiejszy uważam za dobry.Na lewym progu jest małe powierzchowne ognisko rdzy do zamalowania-żaden kłopot.Wypolerowałem reflektory,wyczyściłem przepustnicę i wymieniłem jedną opaskę zaciskową na wężu chłodnicy.Do samochodu są 2 komplety kół-alu na lato i stal na zimę.Oponki letnie są lekko wyząbkowane i wymienie je na wiosnę prawdopodobnie na nalewki.Co by można jeszcze zrobic to wygłuszyć bagaznik bo trochę szumu jest przy większych prędkościach. |
_________________ Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
darcun4
Forumowicz
Auto: MSS
Pomógł: 9 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 216 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 06-10-2016, 17:28
|
|
|
art2310 napisał/a: | trochę szumu jest przy większych prędkościach |
To chyba przypadek z tych TTTM.
Wielu posiadaczy walczy(ło) z tym szumem, tylko czy skutecznie? |
|
|
|
 |
amper1
Forumowicz
Auto: MSS DiD
|
Wysłany: 06-10-2016, 19:55
|
|
|
DiD 1,9 2002 rok z lipca, ale jeszcze przed liftem. Mam go od 2009r. Teraz na liczniku 310 000
Usterki jakie miałem to:
- oświetlenie licznika- przepalone żaróweczki
- nie odpalił na mrozie - brudny filtr palowa
- świecąca kontrolka poduszek - syn za mocno zamknął drzwi
i najważniejsza po wymianie zaworu EGR i przejechaniu ok 120 km stracił moc. Okazało się że paproch dostał się do nowego zaworu i był on cały czas otwarty. Po ponownym przeczyszczeniu jest OK.
W przyszłym roku chyba się rozstaniemy |
|
|
|
 |
|
|