Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka konkretnych napraw rozrząd + uszczelka pod głowicą
Autor Wiadomość
More Than Explo 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2017, 14:35   

deejay napisał/a:
More Than Explo napisał/a:
Napisanie PM do deejaya było pierwszą rzeczą jaką zrobiłem :D niestety bez odpowiedzi.

Niestety brak czasu i masa pracy na warsztacie nie pozwalają mi odpisać na każdą wiadomość z osobna .

Jesli potrzebujesz jakieś porady to jestem dostępny na warsztacie od Poniedziałku od 17:00

No tak czułem, że jesteś zalatany :)

Już się z nimi ustawiłem na środę.

Zaczniemy od diagnozy silnika, jeśli uszczelka to jedyny jego problem, to będziemy wymieniać obie.

Jeśli silnik ma więcej problemów (ale nie sądzę) to będzie przekładka.

To są główne bolączki mojego gala, które muszę zrobić na teraz. Jest jeszcze kilka innych rzeczy, które chętnie zrobię u Ciebie Bartku w najbliższej przyszłości :) (o ile czas pozwoli)

Po wizycie w Finco, dam Wam znać jak wypadli i czy warto. Póki co kontakt mailowy i telefoniczny idzie całkiem sprawnie, przybliżyli mniej więcej koszty części i robocizny i zwrócili uwagę na parę rzeczy. Na razie na +

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 10-04-2017, 21:48   

Zaczniemy od diagnozy silnika, jeśli uszczelka to jedyny jego problem, to będziemy wymieniać obie.

Nie chce mi sie w to za bardzo wierzyć :wink: Chłodniczke oleju pod filtrem ktoś spr dokładnie ?

More Than Explo 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Sedan
Wysłany: 10-04-2017, 23:43   

deejay napisał/a:

Nie chce mi sie w to za bardzo wierzyć :wink: Chłodniczke oleju pod filtrem ktoś spr dokładnie ?

Zakładałem jej wężyki bo pękły i nie zauważyłem niczego niepokojącego. Ale jestem laikiem i mogłem coś przeoczyć :)

W sumie mam zapaskudzony układ chłodzenia, oto co wydmuchałem z wężyka prowadzącego do zbiornika wyrównawczego:
https://scr.hu/mKjyX9

Można więc podejrzewać chłodniczkę....

Ale biały dymek z rury (nawet po 100km szybszej jazdy przy 15C) szepce mi do ucha, że to jednak uszczelka pod głowicą :(

Zwrócę im uwagę w środę, żeby zbadali chłodniczkę.

btw uszczelnienia ajusa czy elring?

:EDIT:

Już po naprawie. Całkiem sprawnie poszło, dobry kontakt telefoniczny, cały czas byłem w temacie co robią i jakie części montują.

Generalnie uszczelkę wykluczyli, układ chłodzenia szczelny, kompresja na silniku ok, świece równo zużyte bez śladów nieprawidłowej pracy.

Wymienili rozrząd, świece, paski osprzętu, uszczelnienia rozrządu (ciekło) i przy okazji pogryzione przez kunę przewody od EGR :)

Jak ktoś chce mieć pewność, że zrobią porządnie bez druciarstwa to mogę polecić.
http://www.finco.wroclaw.pl/

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 19-04-2017, 17:16   

Cieszę się, że dobrze poleciłem :biggrin:

Odpowiedz do tematu