|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C61A 1.3] Byl CUDO jest jak Poldek |
Autor |
Wiadomość |
Optic
Mitsumaniak 00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 149 Skąd: bardziej na południe
|
Wysłany: 30-07-2007, 16:57
|
|
|
Zaden tuning.
Wdepnij w podloge i poczekaj chwile...
Niedawno regulowalem zawory. Przed regulacja strasznie przymulal i nie chcial sie rozpedzic pow. 165kmh.
Stan mam tez igla.
Olej Shell Helix Super, wacha BP Ultimate 98, gumki Dayton letnie, temp. pow. 25-30 st. - w takich warunkach powinien pojsc.
Nastepnym razem sprobuje to sfilmowac dla przykladu.
Pozdruwka, |
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 08-08-2007, 16:28
|
|
|
Ja u siebie (4G15 12V) też miałem podobny przypadek (przyznaje się że mam ciężką nogę i jestem nieoszczędny) ale wydaje mi się że to różnica jakie paliwo leję (muszę kiedyś sprawdzić ) Najlepiej- najszybciej mi jeździ na Vervie, najoszczędniej na Supremie 98 a w ogóle nie jeździ jak na Bliskiej zaleje. Co do osiągów podobne: Verva, Suprema... 190 a i poszedł by więcej ale śmierć w oczach (typowa polska droga), Bliska 170. Zaznaczam że na tej samej drodze sprawdzałem. Ale słyszałem też, że w L...... (bez reklamy - sąsiednia miejscowość) na Bliskiej (tam gdzie tankowałem) wodę leją - to się nie dziwię że nie chciał jechać (kolega też miał problemy po zatankowaniu tam). I od tamtej pory z Bliskiej nie korzystam w ogóle. Pozdrawiam. |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
Optic
Mitsumaniak 00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 149 Skąd: bardziej na południe
|
Wysłany: 09-08-2007, 12:27
|
|
|
Taak, ja popytalem tu i tam:
Ogolnie w moim regionie na Lotosie sie nie tankuje. Znajomy zatankowal Lotos i zapchal pompe (!) brudami. Wiele osob poleca w opolskiem Orlen, ale mi nawet na Vervie idzie gorzej niz na "zielonej" BP.
Najgorszy spadek wydajnosci zanotowalem po tankowaniu z Neste.
Najlepsze osiagi (poziom spalania, moc) na waszce BP Ultimate 98.
Najwieksze straty w sprzecie po wlaniu VPower Racing (poszly sie pasc zawory), ale mozna to tlumaczyc wiekiem Miska. To jakby reanimowac adrenalina emeryta - dostanie zawalu.
And the winner is: Lotos - rozleciala sie pompa, ktorej teraz nie moge dostac (bo - jak sie okazalo - musze wymienic caly bak).
Wiecej w zyciu nie wleje niczego innego niz Ultimate. (Tak - to jest niewatpliwie reklama, bo dla mojego Miska to paliwo jest niczym lek na cale zlo. )
To jeszcze dwa slowa nt. oleju:
Przez dlugi czas wymienialem na Shell Helix Super - fajnie na nim pracowal, kulturalnie, tylko co 1000km musialem robic dolewke 1L. Powaznie. Hehe, "substancje czyszczace" wyplukaly mi uszczelnienie. Potem wymienilem na Shell X100 (do silnikow z duzym przebiegiem; uszczelniajacy) i problem z dolewkami sie skonczyl. Calkowicie.
Pozdrufka, |
|
 |
West
Mitsumaniak Mitsubishi forever!

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4, 2005r
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 195 Skąd: Gryfów Śląski
|
Wysłany: 09-08-2007, 18:34
|
|
|
Optic czyli wg tego - tak jak piszesz paliwo robi różnicę. Kondolencje za zawory i pompę . Ja mam od dłuższego czasu chęć zalać V-power, ale słyszałem właśnie tak jak piszesz - potwierdzasz że Misio może mieć potem "niestrawności" . Lotosu i BP a także innych wynalazków jak np:Neste nigdzie koło mnie nie ma. Co do oleju to leje Mobil 1 10w40 i nie narzekam. Tak samo w skrzyni też Mobil. Kusi mnie kiedyś spróbować Castrol Magnatec... ale to jeszcze ho ho . |
_________________ Był Lancer, był Galant jest Grandis
 |
|
|
|
 |
|
|