Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualizacja nawigacji w MGN
Autor Wiadomość
Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2020, 12:41   

Serial ma znaczenie. Jeśli masz starszy, którego nie ma na liście to nie masz już wsparcia. Liczą się ostatnie 3 cyfry tego numeru, które wskazują wersję stacji MGN dla której jest aktualizacja.

tomalik 
Forumowicz
tomalik

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 21-12-2020, 19:32   

Możesz spojrzeć na zdjęcie ?I powiedziec jak to u mnie wyglada. Widzę ,ze tu nie mozna dodac Ałacznika . Mogę na priv wyslac ?

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 22-12-2020, 06:04   

możesz wysłać

irekw38 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander PHEV
Wysłany: 18-01-2021, 15:50   

Cześć Koledzy
Tomalik czy mógłbyś do mnie również wysłać?
Bardzo proszę.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 18-01-2021, 16:26   

Ale on pytał, czy może do mnie wysłać zdjęcie swojej stacji MGN. ;)

A co ty byś chciał, aby Ci wysłać?

irekw38 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander PHEV
Wysłany: 19-01-2021, 13:38   

Nie wiem, jak ustalić wersję stacji dla, której mam ściągnąć aktualizację?

[ Dodano: 19-01-2021, 13:44 ]
Właśnie doczytałem się że w moim Outlanderze jest MMCS.
Czy jesteś w stanie mi pomóc?

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 19-01-2021, 14:54   

nie, ja mam MGN.... musisz szukać na stronie Mitsubishi

https://www.mitsubishi-mo...te_navi/eu.html

[ Dodano: 31-05-2022, 14:49 ]
jest najnowsza aktualizacja map oznaczona numerkiem 1085.11368

najniższy serial stacji MGN dla którego można pobierać mapę to 153 (3 ostatnie cyferki). Miło, że przed samymi wakacjami dali aktualizację.

macmonka 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-06-2022, 08:07   

Hej.

Mam nadzieję że się nie obrazisz ale podczepię się pod temat. Mam ASX z 2017r, radio z ekranem dotykowym ale bez nawigacji. Znalazłem w sieci ofertę na stację MGN (mz360645ex) w stanie uszkodzonym ze względu na "ciągłe aktualizowanie się mapy". Orientuje się ktoś czy to jest jakieś trwałe uszkodzenie firmware czy jednak da się dokończyć taką aktualizacje i radio będzie działać poprawnie?

PS. Czy oprócz samej stacji jeśli nie miałem GPS wcześniej to trzeba jeszcze dokupić jakąś antenę czy ew tylko przekładka panelu i ruszy?

Pozdrawiam.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 06-06-2022, 09:16   

W stacji MGN nie aktualizujesz map. Wgrywasz je na kartę SD i wkładasz do gniazda w stacji. Ale w samej stacji aktualizuje się firmware i może to jest uwalone.

macmonka 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-06-2022, 11:15   

Laknat napisał/a:
W stacji MGN nie aktualizujesz map. Wgrywasz je na kartę SD i wkładasz do gniazda w stacji. Ale w samej stacji aktualizuje się firmware i może to jest uwalone.

Rzeczywiście wygląda to na wywaloną aktualizację firmware. Czy jest zatem możliwość naprawy we własnym zakresie?

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 06-06-2022, 11:54   

Napisz do użytkownika tokyo - to jest najlepszy spec od takich nietypowych spraw w ASX :)

macmonka 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-06-2022, 14:08   

Dzięki za info. Napisałem już PW do @Tokyo z nadzieją że da się przywrócić tę stację do używalności.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 13-12-2022, 11:38   

A jednak ... pojawiły się nowe mapy do ASX. Wersja 1095.11586

[ Dodano: 09-08-2023, 08:18 ]
Ja już jestem przedostatni od końca, więc nie wiem ile jeszcze dostanę tych aktualizacji. Ale póki są, to korzystam ... tym bardziej, że miałem mieć przez dwa lata a już mija 6 rok jak dostaję nowe aktualizacje do MMC.

[ Dodano: 09-08-2023, 08:17 ]
I pojawiła się nowa aktualizacja TomTom dla stacji MGN. Najnowszy numer aktualizacji to v1105.11804

Link do aktualizacji:

https://mitsubishi.navshop.com/downloads/

Tradycyjnie wybieramy kraj i nr odpowiedni dla posiadanej stacji MGN. Najniższy nr stacji MGN dla której jest dostępna to 153

[ Dodano: 27-10-2023, 16:17 ]
Jest nowa aktualizacja map. Nr kompilacji v1115.12048

Link do aktualizacji

https://mitsubishi.navshop.com/#/downloads

Tradycyjnie wybieramy kraj i nr odpowiedni dla posiadanej stacji MGN. Najniższy nr stacji MGN dla której jest dostępna to 153

hyper74 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2024, 22:59   

od wczoraj mam asx a odkupionego od salonu w Dobroniu pod łodzią ( bednarek) auto z 2016 pierwsza rej marzec 2017 wszystkie przeglądy i wymiany płynów itp w aso auto mam nawigacje MGN ale wyświetla R10.2-EU. Karta sd była uwalona i nie dało się do niej dostać . więc mam nową micro sd HC 32. Już drugi dzień siedzę na stronie mitsubishi i pobieram mapę z numerem 161 ( 3 ostatnie cyfry numeru ) i zawsze to samo. co robie jako dziadek nie tak. Ktoś napisał aktualizuj soft ale skąd ? chciałem przez usb ale nie mam micom.bin i update.zip... chyba zostaje mi nadal telefon. czy jest mi ktoś w stanie pomóc... :roll: sam kiedyś bawilem się mocno ale w grupie vaglodz.pl ale to było dawno temu i wiem że nie lubicie takich tematów ale ja już się poddałem...

VanRaziel 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1.6 Intense
Wysłany: 04-02-2024, 09:10   

Hej, miałem podobny problem -> po pierwsze format karty sd musi być taki sam czyli microSD UHS 1 minimum 16GB, chłopaki wyżej się do tego odnosili więc możesz sobie to sprawdzić - bo jeśli używasz nowszego formatu niż ten wymieniony przez producenta stacja nie będzie Ci niczego widziała (sprawdzałem kartę microSD z gopro o oznaczeniu UHS i map mi nie widzial w sensie nawet interfejs Tomtoma się nie odpalał - kupiłem zalecanego SanDiska na uhs1 i nawigacja dalej nie działała ale sam interfejs się pojawił).
Poniżej specyfikacja karty

Typ karty SD SDHC
Klasa prędkości 10
Ultra High Speed (UHS) 1
System plików (typ formatu) FAT32
Producent SanDisk

I polecam ten wątek bo tutaj wszystko opisałem - pliki do ściągnięcia i wrzucenia bezpośrednio na pendrive'a i po tym zabiegu mapy zaczęły być widoczne.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=114837
Pendrive'a wpinasz w port USB w aucie i robisz aktualizacje na włączonym silniku. Jakbyś potrzebował z tym pomocy to daj znać - podeślę ewentualnego pdf jak to zrobić.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu