Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] Cosik stuka pod pokrywą
Autor Wiadomość
aurii
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 19:38   

a czemu ten silnik tak podstakuje??? czasami mi dziwne zadrgania ;) ) Napewno to popychacze przysłuchaj sie ktore ci tak halasuja i te tylko wymien ;) )) U mnie az tak nie słychac czasami jak rano odpale to doslownie 2-3 sekundy popyka i milknie ;)

Ps eclipsy maja ssanie??? bo ja jak rano odpalam to pracuje mi na normalnych obrotach ;)

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2007, 21:34   

Jak by się komuś nudziło to popychacze hydrauliczne da się zregenerować. A dokładniej to oczyścić. Podczas pracy zbiera się w nich taki olejowy nagar przez co po jakimś czasie zaczynają szwankować. Jak stukają na zimnym silniku tylko to nie ma potrzeby ich wymieniać.
Bierze się delikwenta, wkłada na noc do nafty , rano rozbiera na kawałki i wyciąga szmatką rozpuszczony przez naftę syf.

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 23:22   

eee to super ze to mozna regenerowac!!!!! Jak z kumplem opla skladalismy to tez mu popychacze pykaly i rozebralismy i faktycznie bylo tam syfu!!!! Jak je spowrotem poskladalismy i zamontowalismy spowrotem to auto jak nowe pracowalo ;) )))

Myslalem ze w oplach tylko mozna popychacze rozebrac ale skoro i w eclips takie numerki przechodza to chwała za to ;) )))

Cała budowa popychacza to w sumie zawleczka sprezynka i czpien , w zasadzie tam nie ma sie co psuc;)

Odpowiedz do tematu