|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ogólnie o współczesnej motoryzacji |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2021, 13:26
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | kolejne przymiarki były blisko nowej Dacii, wiec zawitałem w salonie, ale zostałem totalnie olany (sobota, 1 sprzedawca...) |
Śmieszne. Najtańsza marka, a obsługa to ma być jak z premium? Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę... Swoją drogą nie wróżę kolorowej przyszłości mercedesowi z tym co robi z klientami.
Krzyzak napisał/a: | chciałbym, żeby następne miało możliwość bezproblemowej instalacji LPG...
także raczej powyżej 2010 niewiele można znaleźć
|
Dacie nówkę dostaniesz z gazem. Śmiało. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
|
Wysłany: 06-10-2021, 21:18
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | nie wiem od kiedy seat stał się biednym krewnym vw |
Do 91 roku był biednym krewnym prawie wszystkich marek. Dzięki vw nie upadł. Ja stary jestem i pamiętam jeszcze Seata w stajni Fiata. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 07-10-2021, 08:49
|
|
|
W sumie to i tak lepiej niż nasza mała motoryzacja (ciężarowych czy autobusów nie liczę) - najpierw licencje Fiata, potem wałęsowe daewoo i końcówka z chevroletem, która doprowadziła do likwidacji wszystkiego (FSO, FSM, Lublin, Tarpan/Honker itd.).
Teraz mamy tylko montownie silników czy skrzyń, trochę vw u nas robi i dawna grupa psa (od niedawna jakoś inaczej się nazywa).
A mogliśmy iść drogą skody czy seata właśnie i mieć trochę więcej niż tylko montownie, które w 48h można przenieść do innego państwa. Globalnie nie mamy know-how - oferujemy tylko tanią siłę roboczą... |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 09-10-2021, 20:41
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Globalnie nie mamy know-how - oferujemy tylko tanią siłę roboczą... |
Niestety tak, ale chyba dotyczy to teraz wszystkiego. Dlatego nie dziwię się ze młodzi, zdolni, z pasją wyjeżdżają z Polski.
krzychu napisał/a: | Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę | W Warszawie jest ok. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
|
Wysłany: 09-10-2021, 21:45
|
|
|
krzychu napisał/a: | Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę... Swoją drogą nie wróżę kolorowej przyszłości mercedesowi z tym co robi z klientami. | W sosnowcu tez bywa różnie, ale dla ogólu to strasznie pojechali po bandzie ze sprawa wadliwej "S" za milion PLN |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-10-2021, 22:26
|
|
|
sla napisał/a: |
krzychu napisał/a: | Mnie tam zirytowało jak w Mercedesie w Katowicach to mają olewkę | W Warszawie jest ok. |
W Bielsku też było OK. Mam przy okazji alergię na skrzynie 2 sprzęgłowe. A takie tematy jak:
robertdg napisał/a: | pojechali po bandzie ze sprawa wadliwej "S" za milion PLN |
Mnie rozwalają po prostu. Bo nadal jadą i to nie są odosobnione przypadki. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 10-10-2021, 09:53
|
|
|
Każdy będzie chronił swój interes, no ale skoro w salonie w niemczech powiedzieli że zachowanie auta jest nieprawidłowe, za wschodnia granica zgłaszaja podobny problem, nie wiem bo nie prowadze wlasnego sledztwa na ile ten broblem dotyczy owego modelu, ale przypomne ze w bodajze 2019, pewien rosjanin zrzucil z helikoptera Mercedesa G63 AMG, no i tu jest pewna spójność.
Ja tego nie oceniam, ale czlowiek choćby nie wiem jakim byl krezusem, wydajac banke na auto wymaga jednak, aby mu to sluzylo adekwatnie do wartosci.
A kołomyje ze Mercedes proponuje rozwiazanie, to ciagle sa rozpowszechniane, tylko ze wlasciciel mówi dlaczego to rozwiaznie nie jest dla niego korzystne. To jedynie pokazuje jaka pazerna jest rzeczywistosc |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 10-10-2021, 10:34
|
|
|
robertdg napisał/a: | Ja tego nie oceniam, ale czlowiek choćby nie wiem jakim byl krezusem, wydajac banke na auto wymaga jednak, aby mu to sluzylo adekwatnie do wartosci | Ja uważam, że nawet jak wydasz 100 zł to możesz oczekiwać, żeby wszystko było ok. z tym co kupiłeś. Epatowanie wysokimi sumami niespecjalnie robi na mnie wrażenie, bo wszystko zależy od poziomu zamożności. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-10-2021, 10:52
|
|
|
Spoko, może prawda jest po środku. Ale co z tym, że ten sam rzeczoznawca został powołany przez sąd co już wcześniej występował w sporze? Dziwny i niebywały zbieg okoliczności i tak się może człowiek zastanawiać jak kupisz auto za cenę mniejszą o 0 to się teraz procesuj z gigantem, który widać ma doświadczenie jak to załatwić na swoją korzyść.
A co z tym, że samochód miał być zabezpieczony na parkingu w celach procesowych? Policja przyszła i stwierdziła, że go nie ma tam gdzie ma być? Znowu triki?
Wada wadą, olanie klienta olaniem, ale to jest jeszcze wyższy poziom. I to dla mnie wbija gwoździe do trumny.
Mnie tam Mazda przy paru roszczeniach gwarancyjnych nie olewa.
Ps. MMC nie ma co kopać po kostkach, oni się sami załatwiają. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 10-10-2021, 12:36
|
|
|
krzychu napisał/a: | jak kupisz auto za cenę mniejszą o 0 to się teraz procesuj z gigantem | Kiedyś był w TVN Turbo program dotyczący takich problemów i o ile pamiętam praktycznie w każdym nowym odcinku dotyczył on innego producenta samochodów. No cóż, jak to bywa w życiu, ktoś musi zostać pechowcem bo świat idealny nie istnieje. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 10-10-2021, 16:52
|
|
|
sla napisał/a: | robertdg napisał/a: | Ja tego nie oceniam, ale czlowiek choćby nie wiem jakim byl krezusem, wydajac banke na auto wymaga jednak, aby mu to sluzylo adekwatnie do wartosci | Ja uważam, że nawet jak wydasz 100 zł to możesz oczekiwać, żeby wszystko było ok. z tym co kupiłeś. Epatowanie wysokimi sumami niespecjalnie robi na mnie wrażenie, bo wszystko zależy od poziomu zamożności. |
Na jedno wychodzi, akurat moja wypowiedz byla odnosnikiem do powyzszej sytuacji, nie umniejszam przy tym w sytuacjach kiedy wartosc jest sporo nizsza |
 |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
|
Wysłany: 10-10-2021, 17:01
|
|
|
Podjedźcie sobie do salonu Cupry i pooglądajcie dokładnie model Formentor , reklamują się , że marka Premium , niestety do Premium to bardzo daleko , miałem zamiar kupic i tak zawiedziony dawno nie byłem , kupiłem KIA i przynajmniej chyba nie przepłaciłem |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-10-2021, 08:29
|
|
|
Fred.X napisał/a: | reklamują się , że marka Premium | nie oglądam TV, bo nie mam, ale serio? - przecież od lat jest to zwykły seat tylko z mocnym silnikiem (i dodatkami jak inne zawieszenie czy hamulce)...
fakt, że kiedyś dodawali nazwę cupra a od jakiegoś czasu zmienili cały brand i wyodrębnili jako osobną markę nic nie zmienił... materiały te same, problemy te same
mercedes to ogólnie miał ogromną ilość wpadek - poczynając od klasy A, która się na zakrętach przewracała (i zamiast to poprawić to wstawili ESP), przez klasę C W203 od 2000 r, która miała ponad 130 udokumentowanych wad fabrycznych i teraz to co piszecie... |
|
|
|
 |
|
|