|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Afera PANDORA GATE na polskim YT |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2023, 12:20
|
|
|
No rewelacja!
tościk napisał/a: | No cóż, Hołek z wiekiem się trochę stoczył |
hehehe
tościk napisał/a: |
I tak i nie. Wszystko zależy od sposobu i momentu przestawienia i dużo tu może pójść nie tak. Pamiętam, jak kiedyś była w wakacje afera na podwórku, bo 5-letni chłopiec wziął w krzaki 4-letnią dziewczynkę, rozebrali się i całował ją po ciele, bo zobaczył, że tata tak robi mamie i jest im dobrze. Dzieci mają trochę inny kontekst wszystkiego i rozmowy trzeba dobrze dobierać. |
Wiesz tutaj by warto oddzielić samą nagość od kontekstu erotycznego/seksualnego. To jednak 2 różne rzeczy. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-10-2023, 13:49
|
|
|
Cytat: | Nie piszę o ksztalceniu ogólnym czy zawodowym, tylko o kształceniu dotyczacym relacji ludzkich | ogromne braki tu są - z przyjemnością zapisałem dzieciaki na etykę, ale z całej szkoły sklecili 4 osoby (w tym 2 moich) - a reszta? reszta przyswaja jakiś syf, że zrobisz źle i spowiedź to resetuje, bozia kocha wszystkich itp.
pomijam zaburzenia interpersonalne, ale uważam, że każde dziecko powinno chodzić na etykę |
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
|
Wysłany: 15-10-2023, 15:43
|
|
|
krzychu napisał/a: | Wiesz tutaj by warto oddzielić samą nagość od kontekstu erotycznego/seksualnego. To jednak 2 różne rzeczy. |
O to mi między innymi chodzi. Małe dzieciaki nie znają i nie ogarniają pojęcia seksualności i zupełnie inaczej do takich tematów podchodzą. Tutaj chłopiec widział pieszczących się rodziców i że sprawia im to przyjemność. Proste rozumienie świata bez seksualnego kontekstu. Nagość w rozumieniu dorosłego ma kontekst seksualno-erotyczny, więc to jest to, czego będziemy te dzieci uczyć. Stąd właśnie warto takie rzeczy tłumaczyć i pokazywać ostrożnie, dobierając jednak sposób nauki do dziecka.
Cytat: | ogromne braki tu są - z przyjemnością zapisałem dzieciaki na etykę |
A są u was porządne zajęcia z etyki? Bo za moich czasów, to siedziałem sobie w bibliotece, bo takie zajęcia nie istniały, a i teraz słyszę od ludzi, że zajęcia z etyki nie są o etyce. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-10-2023, 07:59
|
|
|
Są dobre i ciekawe zajęcia. Zaczęli od starożytności i filozofii, to poprosiłem młodego aby spytał nauczyciela o wywody Seneki Młodszego. |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
|
Wysłany: 16-10-2023, 14:04
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ale uważam, że każde dziecko powinno chodzić na etykę |
A moja córka ani na etyke ani na religie nie chce.. bo prowadzi ta sama pani która dodatkowo uczy muzyki gdzie śpiewają a nie muzykują |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
|
 |
|
|