Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:36
[MSS ALL] W planach Space Star
Autor Wiadomość
martileo 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Wysłany: 10-07-2009, 16:48   Re: space star GDI

red42 napisał/a:
witam ja mam space stara 1999r z silnikiem 1,8 GDI przebieg 155tyś km. Auto jest fajne, na razie nic się nie dzieje. własnie wróciłem z gór z pełnym ładunkiem i kompletem osób, auto bardzo pojemne, bez przesuwania kanapy zmieściliśmy 2 walizy i cały potrzebny ekwipunek, nawet obciążony z tym silnikiem radzi sobe super na górskich drogach, mocy pod dostatkiem. Spalanie na przyzwoitym poziomie na trasie przy jazdach dość szybkich i przy kręceniu się po okolicy wziął średnio 7,4 litra na 100km, jadąc spokojnie na trasie potrafi pokazać na kompie 6,6 litra. Polecam szczerze ja mam kolor błękitny bardzo ładny i wyróżniający się :)

A ja upolowalam w Irlandii SS rocznik 2001, czerwoniutki az milo. Silnik 1.3, ale na mnie taki wystarczy:) Jutro go jade ogladac poz wzgledem technicznym. Ma niski przebieg, 1 wlasciciela i mam nadzieje,ze juz wkrotce nim przyjade do domku:)
Oczywiscie dlatego trafilam na to forum i zamierzam jutro wziac pod uwage Wasze cenne wskazowki.
Serdecznie dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
A

Arconada
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 15:08   

1,3 ma chyba troszkę mało koników. Generalnie uważam, że te 1,6 też powinny mieć więcej, tak powyżej 100. jakby nie patrzeć to MSS troszke waży, i nim sie bójnie przy załadunku to .. troszke musisz zaczekać.
Ale zycze miłej jazdy, zakup MSS to dobry wybór !

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2009, 16:31   

Arconada napisał/a:
1,3 ma chyba troszkę mało koników. Generalnie uważam, że te 1,6 też powinny mieć więcej, tak powyżej 100. jakby nie patrzeć to MSS troszke waży, i nim sie bójnie przy załadunku to .. troszke musisz zaczekać.
Ale zycze miłej jazdy, zakup MSS to dobry wybór !
TYLKO na miasto i sporadyczne wypady gdzies dalej 1.3 starczy, ale jeśli trzeba czasami przycisnąc, to 1.6 bedzie akurat, bo 1.8 jest u nas rzadkie, chyba że mówimy o starszych modelach, to GDI wiadomo, że lepiej pojdzie od 1.6 :) osobiście doświadczyłem różnicy przy samochodzie pustym i załadowanym, a mam 1.6 - wystarczyła różnica 100 kg na pokładzie :) ale jestem z niego zadowolony, 1.3 spaliłby może ciutke mniej, ale i osiągi miałby na pewno gorsze :)

Odpowiedz do tematu