Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:36
[MSS ALL] W planach Space Star
Autor Wiadomość
oskarro
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2005, 14:16   [MSS ALL] W planach Space Star

Mam pytanie do koleżeństwa dotyczące space stara. Zamierzam zmienić mojego galanta na kilkuletniego Space i chciałbym wiedzieć jaka jest opinia o tej konstrukcji. Kojarzę że była zmiana modelu (chyba 2002?) -czy poza oczywistym face liftingiem- coś się zasadniczo zmieniło. Tu i ówdzie słyszalem o jakichś wadach konstrukcyjnych modeli z 99 roku. Czy to się potwierdza? Najprawdopodobniej będę celował na rocznik 00-01 (może 02) i chciałbym poznać opinię z fierwszej linii frontu opartą na doświadczeniu a nie na legendach ( sam fakt że auto jest z Holandii a nie z Japonii nie robi na mnie negatywnego wrażenia ).

P.s
Tak na "oko" to wydaje sie ,że silnik 1,3 będzie słabowaty, zle może się myle ??
Ostatnio zmieniony przez cns80 08-05-2008, 13:42, w całości zmieniany 1 raz  

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2005, 17:01   

Miałem Spejsa 1.6 / 2001 i gdyby nie to, że przestałem się w niego mieścić, to pewnikiem jeździłbym dalej. Super samochodzik. Wygodny, całkiem dynamiczny. Po trzech latach pada sonda lambda (w większości egzemplarzy które znam - właśnie w tym czasie padła). Poza tym pamiętam tylko jakieś nieznaczące duperele. Żadnych poważnych awarii.

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2005, 17:44   

a czy w modelach po face liftingu montowali jeszcze 1,3?
moj ojciec ciagle sie zastanawia nad nowym samochodem.
wszystkie inne porownuje ze space starem.
nie jest to zanowa konstrukjca ale jak narazie w jego rankignu wygrywa.
w gre wchodzi raczej desel, ze wzgledu na to ze jest najdynamiczniejszy z calej gamy i najekonomiczniejszy.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2005, 10:52   

Kofi napisał/a:
a czy w modelach po face liftingu montowali jeszcze 1,3?
moj ojciec ciagle sie zastanawia nad nowym samochodem.
wszystkie inne porownuje ze space starem.
nie jest to zanowa konstrukjca ale jak narazie w jego rankignu wygrywa.
w gre wchodzi raczej desel, ze wzgledu na to ze jest najdynamiczniejszy z calej gamy i najekonomiczniejszy.

Widziałem 1.3 w Danii w salonach w 2003. Więc chyba produkowali. Zastanów się dobrze nad dieslem. Policz sobie różnicę w cenie i Ci wyjdzie, że dopiero zwróci Ci się kiedy przejedziesz 120.000 km. Liczyliśmy to na forum MMC i tak wychodzi.

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 12-05-2005, 18:16   Witam

Jestem posiadaczem Spejsa rocznik 2000. Wprawdzie jezdzimy tym samochodem dopiero od 4 miesiecy (kupiony zreszta od GRAFIX-u), jestesmy nim zachwyceni. Przegladalem ksiazke serwisowa gdzie wszystkie naprawy byly wpisywane i jakis powaznych nie zauwazylem. Mam silniczek 1.3. Byłem wczesniej z niego zadowolony, ale gdy na długi weekend przejechałem trasę Białystok-Drohiczyn (ok. 100 km waskiej drogi) z pełnym obciążeniem (tesciowa z tylu :lol: i mnostwem bagazu na 2 dni :wink: ) stwierdzam ze jednak troche słaby. Ale jak jedziemy we 2 to sprawuje sie bez zarzutu.

JEDNA WADA SPACE STARA: Moja żona nie chce mi go oddać (zakochała się szybciej i mocniej niż kiedyś we mnie :oops: :wink: ) Wiec jak masz zone to nie kupuj tego modelu :lol: :wink: . Mowi ze szybciej mnie sprzeda niz spejsika (tylko kto mnie kupi :twisted: )

oskarro
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2005, 12:23   

No ! to brzmi dośc zachęcająco. Z żoną to bedzie duuuży problem. Najpierw chciała almerę i nic innego. Na moje ciche prośby o kolejnego Galanta tylko się denerwowała. Ale jak zobaczyła niebieskiego Space'a -to zmieniła zdanie. I mi ulżyło -nasi górą :-)

Jedynym problemem Space'ów jest to że jest ich mało na rynku....

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2005, 13:33   

oskar napisał/a:
No ! to brzmi dośc zachęcająco. Z żoną to bedzie duuuży problem. Najpierw chciała almerę i nic innego. Na moje ciche prośby o kolejnego Galanta tylko się denerwowała. Ale jak zobaczyła niebieskiego Space'a -to zmieniła zdanie. I mi ulżyło -nasi górą :-)

Jedynym problemem Space'ów jest to że jest ich mało na rynku....

Niebieskiego powiadasz?? He he to dokładnie takiego jak ja mam (tzn zona :wink: ) To prawda nie jest ich za duzo na rynku. ludzie rzadko sprzedaja dobre rzeczy :D . Zglos sie do jackiego moze uda mu sie znalesc jakiegos (u mnie to trwało troche ale znalazl i jestem bardzo zadowlony)
http://www.komisgrafix.gratka.pl/
komis milosciwie nam panujacego tu Jackiego. Przegladaj czasami moze cos znajdziesz
Pozdrawiam i zycze znalezienia dobrego spejsika (błękitnego maleństwa jak mówi moja zonusia)

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-05-2005, 15:06   

Nie są niebieskie ale luknąć można

Mitsubishi Space Star 1.6 Family rok prod.2001,przebieg 58 000 km2xAirbag,elektryczne szyby,ABS,serwisowany cena 32500 PLN

MITSUBISHI SPACE STAR FAMILY 1.9 DID 2002,- pierwszy właściciel,bezwypadkowy,przebieg 98 tys.km ,serwisowany,minimalne wgniecenie przedniego błotnika,stan idealny, zadbany,cena 43.900 zł,

http://www.mitsubishi-grafix.pl/oferty.php

Pozdrawiam

oskarro
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2005, 09:00   

dzięki za podpowiedź. Będę obserwował. Wciąż nie jestem pewien czy 1,3 czy 1,6...

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2005, 09:53   

oskarro napisał/a:
dzięki za podpowiedź. Będę obserwował. Wciąż nie jestem pewien czy 1,3 czy 1,6...

1.3 słabszy, ale tańszy. 1.6 mocniejszy ale pewnie droższy. Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od auta. Znam wielu gości, którzy jeżdżą 1.3 i uważają, że ten silnik jest zupełnie wystarczający nawet do dość dynamicznej jazdy.

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2005, 13:53   

oskarro napisał/a:

Jeśli przesiadasz się z Galanta to bym sugerował jednak 1.6 :-) Chodzi o Twoje dotychczasowe przyzwyczajenia...
1.3 to fajne wozidło, pozwalające na spokojne toczenie się ale tez dające możliwości wyprzedzania. Ma bardzo miły i dobrze reagujący silnik, ale moment i moc versus masa i pole przekroju czołowego robią swoje...
Natomiast jeśli zdecydowanie nie lubisz być bardzo szybki, możesz trochę poczekać na dłuższą prostą do wyprzedzenia ciężarówki itede, to weź 1.3.

Pzdrw.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2005, 14:06   

Z tego co zrozumiałem, to auto ma być dla żony... Parafrazując pewną reklamę: "Jeśli wygląda tak samo to po co przepłacać" ;-)

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2005, 14:29   

Fido__ napisał/a:
Z tego co zrozumiałem, to auto ma być dla żony... Parafrazując pewną reklamę: "Jeśli wygląda tak samo to po co przepłacać" ;-)

Raczej z textu nie wyglądało, że to żona ma prowadzić... Zresztą, widywałem żony które pomykały takimi AMG 55.... W sumie sporo przepłaciły za te kilka :D koni więcej :-)

Pzdrw.

oskarro
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2005, 09:52   

dzięki za wszystkie uwagi. przystepuję do fazy "poszukiwanie tego jedynego" :P

red42 
Nowy Forumowicz

Auto: space star 18 GDI 1999r
  Wysłany: 01-02-2009, 21:28   space star GDI

witam ja mam space stara 1999r z silnikiem 1,8 GDI przebieg 155tyś km. Auto jest fajne, na razie nic się nie dzieje. własnie wróciłem z gór z pełnym ładunkiem i kompletem osób, auto bardzo pojemne, bez przesuwania kanapy zmieściliśmy 2 walizy i cały potrzebny ekwipunek, nawet obciążony z tym silnikiem radzi sobe super na górskich drogach, mocy pod dostatkiem. Spalanie na przyzwoitym poziomie na trasie przy jazdach dość szybkich i przy kręceniu się po okolicy wziął średnio 7,4 litra na 100km, jadąc spokojnie na trasie potrafi pokazać na kompie 6,6 litra. Polecam szczerze ja mam kolor błękitny bardzo ładny i wyróżniający się :)

Odpowiedz do tematu