|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 05-08-2007, 16:27 |
Pompa wtryskowa Carisma 1,9 td |
Autor |
Wiadomość |
Adam0994 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2007, 23:46
|
|
|
dylson napisał/a: | A w ktorym to jest miejscu? |
To jest przy pompie wtryskowej w kole zębatym na którym znajduje sie pasek rozrządu.I to znajduję sie w środku tego koła.Mi pękło na 3 części! Odpowiada to chyba za kąt wtrysku. |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 10:54
|
|
|
Adam0994 napisał/a: | Czy ma ktoś może na sprzedaż albo wie gdzie mozna kupić taki krążek z 3 ząbkami??Nie wiem jak to sie nazywa.Znajduje sie w kole zębatym przy pompie wtryskowej.Nigdzie tego nie można znaleźć. . Pękniety jest i nikt takiego nie chce dotoczyć.Jeżeli miałby ktoś stara pompę to bardzo chętnie bym odkupił
.trudna sprawa, kompletne koło pompy wtryskowej łącznie z tym pierścieniem kosztuje ( od renault) cos około 400 zeta, zastanawia mnie fakt że sioę rozsypało, nie wiem czy nie będziesz musiał kupić komplet coby kąt wtrysku się nie rozjeżdżał.-statyczny oczywiście.
Obrazek |
|
|
|
|
 |
Adam0994 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 18:22
|
|
|
Dzwoniłem do serwisu Renault i powiedzieli 800zł za komplet bo tego na części nie sprzedają.Nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać.Na allegro cała pompa kosztuje 600 zł.I znalazłem całe kułko za 100zł.tylko musiałem klucz zkombinować bo ten ktoś nie ma. |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2007, 10:27
|
|
|
Adam0994 napisał/a: | Dzwoniłem do serwisu Renault i powiedzieli 800zł za komplet bo tego na części nie sprzedają.Nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać.Na allegro cała pompa kosztuje 600 zł.I znalazłem całe kułko za 100zł.tylko musiałem klucz zkombinować bo ten ktoś nie ma. |
.Tak trzymać, nie płacić póki nie trzeba, zwróć uwage na momenty dokręcania kółek rozrządu, wiekszość pękniętych pasków jest wskutek źle dokręconych( zbyt słabo) kólek.
Pozdro i do dzieła |
|
|
|
 |
Adam0994 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2007, 17:07
|
|
|
No i samochodzik wreszcie śmiga!!!Silniczek pracuje jak pszczółka . A wcześcniej wydawał dźwięki jak stary Transit. Jeżeli ktos potrzebuje części do Carismy 1.9 TD i jest z okolic wawy moge podać namiar!!!Koleś ma naprawde tanie części.Ma całą Carisme tylko że Anglik i blok sie nie nadaje ponieważ pierścień troszke porysował go!!! |
|
|
|
 |
|
|