Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
05-08-2007, 16:27
Pompa wtryskowa Carisma 1,9 td
Autor Wiadomość
Lukas_83
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2007, 12:58   Pompa wtryskowa Carisma 1,9 td

Mam problem z pompą wtryskową a dokładnie z jedną jej częścią taki dziwny zaworek z przewodem i "rurka" nie wiem dokładnie jak się nazywa ktoś mi tylko powiedział że to "końcówka mocy" i że jak padnie to autko traci moc. Cały problem polega na tym że paliwko już cieknie mi z niego, nie wiem jak się nazywa ten zaworek więc nie wiem czego szukam mam zdjęcie pompy z zakreślonym elementem jeżeli ktoś ma ochotę na to looknąć chętnie podeślę. Jeżeli ktoś wie co to jest i gdzie tego szukać proszę o info[/code][/list]

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2007, 13:07   

Dawaj ta fotke :)

Lukas_83
[Usunięty]

Wysłany: 17-07-2007, 13:16   

tu kiepsko widać na m@ila mogę wysłać dokładniejsze

[ Dodano: 17-07-2007, 13:18 ]
zaworek znajduje się zaraz nad czujnikiem położenia nie wiem jak dokładniej to opisać

[ Dodano: 19-07-2007, 10:11 ]
Dzisiaj dowiedziałem się że ten zaworek nazywają zmieniaczem...

Marcin_246
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2007, 14:32   

i co zrobiłes, u mnie podobno padło to samo??? Powiedz jakie rezultaty... jak u mnie to samochód mało pali ale co to za jazda :doubt:
daj znac...

Lukas_83
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2007, 15:49   

tak w sumie to jeszcze nic w serwisie pomp powiedzieli że naprawa kosztuje 800 bo trzeba pompę wyjąć i ustawić na stole, w innym warsztacie powiedzieli mi że to kosztuje w granicach 400 część + 100 montaż, ale znalazłem w radzyminie taką firmę która ma takie zaworki z demobilu jadę tam w przyszłym tygodniu i dowiem się co jak i za ile wtedy napiszę dokładnie

Marcin_246
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2007, 16:18   

Wiesz co ja byłem wczoraj u myśle dobrego mechanika i powiedział ze bedzie musial ustawic elektrozawór korekcji wtrysku i ze da sie to naprawic bez uzycia części zamiennych, tylko ostrzegal mnie zebym juz wiecej sam lap do pompy nie wkładał :-) . czekam, umowilem sie z facetem po 15 sierpnia...

Lukas_83
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2007, 10:12   

problem w tym że u mnie podcieka ropa z tego zaworu, muszę go wymienić (podobno pękła uszczelka i paliwo leje się przez cewkę na zewnątrz wycieka min z tego uszczelnienia koło przewodu...) i to w miarę szybko co by mi nie porozpuszczało innych śmniesznych zabawek. Jak wyciekało paliwko w MISIU mojego kumpla to musiał kupić nowe przewody do klimy a potem ją nabić... :) . jadę w piątek zobaczymy co załatwię a zaworek kupiłem na allegro za 150razem z pompą tylko ze pompa jest rozwalona (taki gratis :) )

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2007, 22:46   

Zaworek do wymiany pod poznaniem za 300pln też mi cieknie i rano żeby odpalić bez problemu to muszę po pompować paliwko ręcznie bo w nocy zbiera mi powietrze do pompy. Ale jak ktoś ma dostęp do tańszych to bardzo proszę bo prubowałem uszczelnić i nic.

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 08:18   .zawór korekcji wtrysku-timing control

.tych zaworów się nie ustawia. Wyustępują w nich dwa typy usterek: 1-zacięcie się trzpienia wskutek zanieczyszczeń, objawia sie to różnymi kolorami poddymiań- wtedy możemy się ratować reanimacją takiego zaworu np :http://allegro.pl/item223536859_pompa_wtryskowa_lucas_zawor_kata_wtrysku.html
ale ja tego nie polecam bo to jest działanie na krótką metę 2- rozszczelnienie zaworu, objawia się to cieknięciem ropy a co się z tym wiąże złym odpalaniem i poddymianiem itd.- wtedy tylko i wyłącznie wymieńmy zawór . na allego widziałem je po 295 zeta ktoś kupował je po 250 zeta ale nie pamiętam kto. Jest sposób na łatwą reanimację( jak tak sobie zrobiłem) dekil zaworu jest zaprasowany, trzeba przerobić to na gwinowaną zaślepkę i po sprawie. ale trzeba mięc dobrego tokarza.........Pozdrawiam

Lukas_83
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 09:26   

Dzięki, pozostaje mi tylko poszukać takiego zaworu znalazłem zamiennik ale... szkoda pisać, chyba kupię nowy podobno kosztuje 450 tylko nie wiem czy netto czy brutto...

[ Dodano: 13-08-2007, 09:47 ]
zapomniałem powiedzieć że zaworek który kupiłem i dostałem do niego rozwaloną pompkę też był rozwalony... (ciekł jeszcze bardziej niż mój)

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 09:51   ....

masz pod nosem, wołaja coś około 280 zeta: http://www.dieselcentrum.pl/

Lukas_83
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2007, 10:14   

Faktycznie pod nosem DZIĘKI!!!

Adam0994
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2007, 18:46   

Czy ma ktoś może na sprzedaż albo wie gdzie mozna kupić taki krążek z 3 ząbkami??Nie wiem jak to sie nazywa.Znajduje sie w kole zębatym przy pompie wtryskowej.Nigdzie tego nie można znaleźć. :( . Pękniety jest i nikt takiego nie chce dotoczyć.Jeżeli miałby ktoś stara pompę to bardzo chętnie bym odkupił :)

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2007, 21:59   

A w ktorym to jest miejscu?

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-08-2007, 22:06   

Zalałem miejsce które cieknie na zaworze hermetykiem i jak na razie zrobiłem prawie 2000 km a zrobiłem to 3 dni temu i trzyma nie ma problemu z odpaleniem zobaczymy jak co za jakiś czas

Odpowiedz do tematu