Amory z Golfa III w Colcie |
Autor |
Wiadomość |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 26-09-2007, 14:32
|
|
|
NIE MA AMORTYZATORÓW GAZOWYCH....
Nie ma konstrukcji amortyzatorów do samochodów osobowych tylko gazowych... zawsze są olejowo- gazowe - lub olejowe....
Hubert - tylna belka owszem jest super ale na autostradzie i to bez dziur - nooo i na normalnej drodze bez dziur i muld również sie sprawdzi.......
Ale... jeśli chodzi o zakręty dziurawe, muldziaste i szybkie.... zabójstwo - trzeba uważać bo tył zachowuje sie jak ping-pong nawet na super hiper amorkach i sprężynach - i to taki ping pong który sie podbija i nie wiadomo kiedy spadnie aby złapać sie z powrotem podłoża - dużo lepszym zawieszeniem w takich przypadkach jest całkowicie niezależne jak CAO czy CJO...
Nie piszę tu o prędkościach rzędu 80km/h tylko więcej - ale oczywiście w uzależnieniu od promienia zakrętu... mówię o ekstremum....
PZDR |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-09-2007, 23:48
|
|
|
ROMEL, wiem. Ale i tak uwazam, że jest jak dla mnie super. I bardzo stabilnie.
A co do ROMEL napisał/a: | Ale... jeśli chodzi o zakręty dziurawe, muldziaste i szybkie.... zabójstwo - trzeba uważać bo tył zachowuje sie jak ping-pong nawet na super hiper amorkach i sprężynach - i to taki ping pong który sie podbija i nie wiadomo kiedy spadnie aby złapać sie z powrotem podłoża - dużo lepszym zawieszeniem w takich przypadkach jest całkowicie niezależne jak CAO czy CJO...
Nie piszę tu o prędkościach rzędu 80km/h tylko więcej - ale oczywiście w uzależnieniu od promienia zakrętu... mówię o ekstremum.... | Ja tam w takich warunkach żałuję samochodu i sie nie wygłupiam bo droga o takiej nawierzchni w każdym samochodzie cywilnym prowokuje zawieszenie do zachowań nieprzewidywalnych. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
ziele477 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2007, 18:18
|
|
|
niestety przednie nie pasują a wszystko tak dobrze się zapowiadało dolny rozstaw śrub pasuje długość amora i skoku, wysokość kielicha na sprężynę i właśnie tu pojawił się problem sprężyna w Colcie jest większa różnica aż 2 centymetry teraz muszę szukać jakiś tanich najlepiej twardszych amorów na przód może ma ktoś jakąś sugestję ??
Wymyśliłem obok mnie jest szrot którego właścicielem jest ojciec mojego dobrego kolesia pożyczę sobie jedną sprężynę oraz górną pokrywkę sprężyny i zobaczę czy da się coś takiego zmontować jutro dam znać. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-09-2007, 21:47
|
|
|
ziele477 napisał/a: | teraz muszę szukać jakiś tanich najlepiej twardszych amortyzatorów na przód może ma ktoś jakąś sugestję ?? | Do Colta 1,8D. Takich szukaj. A poza tym KYB/Kayaba na przód nie jest powalająco droga przecież? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 29-09-2007, 19:50
|
|
|
A moze BILSTEIN B4. |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
ziele477 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 30-09-2007, 16:56
|
|
|
no i bardzo ładnie, wcale za nisko nie siedzi w stosunku do przodu
BTW
springi od Lancera 4x4 są też dobrym pomysłem na utwardzenie tych autek
ziele477,
masz butlę LPG w bagażniku? |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
ziele477 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:36
|
|
|
e-gen napisał/a: |
ziele477,