Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podświetlenie deski rozdzielczej
Autor Wiadomość
fuks
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 12:44   

potrzebujesz czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...mocniejsze.html

btw. polecam sprzedawcę, bo już troszku u niego kupiłem i było ok - tylko trzeba sie jasno wyrażać: kup 3 diody led T5 (czyli bez oprawek) dyfuzyjne !!!! (bądź matowe jak niektórzy twierdza) nie walcowe!!!! bo one świeca jedynie w przód, natomiast dyfuzyjne świeca na boki i efekt będzie git :)

sam panel oświetlenia masz 1 żarówkę + żarówka popielniczki + żarówka zapalniczki!

luckyluck2000
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 13:53   

zamówiłem już żarówki tyle, że walcowe. zamontuje i zobaczę jaki będzie efekt. jeśli kiepski to kupię te drugie, w końcu to żadna kasa a będę bogatszy o nowe doświadczenie! :D

pozdrawiam

Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2008, 13:00   

nom już powymieniałem i świecą:):) tylko nie mogłem rozebrać przycisku z regulacją podświetlenia. bałem się żeby nie złamać. nie wiem co jest ale i tak się ciesze :D

pan_slonik 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 EA2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2008, 13:37   

co do podswietlenia zegarow proponuje wam http://www.allegro.pl/ite...kie_kolory.html

cena owszem duza ale podswieltajac zegary zobaczycie jaki daj aefekt. na zadnych innych diodach nie bedzie takiego efektu.

Podobny lub lepszy efekt mozna uzyskac jedynie zakladajac folie el

pies
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2008, 22:20   

Ja juz sie zgubilem w oznaczeniach :) Jak mi nie swieca przyciski klimy, cyrkulacji, podgrzewania szyby.. to ktore diody mam kupic? :) ) Podswietlenie w sekcji
regulacji nawiewu dziala. Bede wdzieczny za odpowiedz mimo wczesniej udzielonych :)

luckyluck2000
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 17:18   

no właśnie pomóżcie koledze! :D

1-awaryjne, obieg powietrza, podgrzewanie tylnej szyby to diody T10?
2-zegary to W5W i W3W? ile tych diod potrzeba do zegarów?
3-podświetlenie sterowania szybami T5?

pozdrawiam :mrgreen:

[ Dodano: 11-03-2008, 21:17 ]
dzisiaj znalazłem chwilę czasu i wymieniłem diody na panelu środkowym i w schowku. wszędzie zastosowałem diody walcowe T5. przy pokrętłach regulacji temperatury efekt jest super! przy schowku i popielniczce przydałyby się diody dyfuzyjne (lepiej rozpraszają światło). zapalniczka jest podświetlona tylko od góry ale efekt wizualny jest zadowalający.

tutaj widok panelu regulacji temperatury http://img148.imageshack....ge=panelrk6.png , na zdjęciu trochę jaskrawo to wygląda ale normalnie jest to bardzo łagodny kolor nie męczący oczu :D

przy okazji rozmontowałem panel elektroniki sterowania szybami i na pewno nie są to diody T5. :?

Odpowiedz do tematu