|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podświetlenie deski rozdzielczej |
Autor |
Wiadomość |
fuks [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 12:44
|
|
|
potrzebujesz czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...mocniejsze.html
btw. polecam sprzedawcę, bo już troszku u niego kupiłem i było ok - tylko trzeba sie jasno wyrażać: kup 3 diody led T5 (czyli bez oprawek) dyfuzyjne !!!! (bądź matowe jak niektórzy twierdza) nie walcowe!!!! bo one świeca jedynie w przód, natomiast dyfuzyjne świeca na boki i efekt będzie git
sam panel oświetlenia masz 1 żarówkę + żarówka popielniczki + żarówka zapalniczki! |
|
|
|
 |
luckyluck2000 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 13:53
|
|
|
zamówiłem już żarówki tyle, że walcowe. zamontuje i zobaczę jaki będzie efekt. jeśli kiepski to kupię te drugie, w końcu to żadna kasa a będę bogatszy o nowe doświadczenie!
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2008, 13:00
|
|
|
nom już powymieniałem i świecą:):) tylko nie mogłem rozebrać przycisku z regulacją podświetlenia. bałem się żeby nie złamać. nie wiem co jest ale i tak się ciesze |
|
|
|
 |
pan_slonik
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 EA2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Kwi 2006 Posty: 90 Skąd: krakow
|
Wysłany: 03-02-2008, 13:37
|
|
|
co do podswietlenia zegarow proponuje wam http://www.allegro.pl/ite...kie_kolory.html
cena owszem duza ale podswieltajac zegary zobaczycie jaki daj aefekt. na zadnych innych diodach nie bedzie takiego efektu.
Podobny lub lepszy efekt mozna uzyskac jedynie zakladajac folie el |
|
|
|
 |
pies [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2008, 22:20
|
|
|
Ja juz sie zgubilem w oznaczeniach Jak mi nie swieca przyciski klimy, cyrkulacji, podgrzewania szyby.. to ktore diody mam kupic? ) Podswietlenie w sekcji
regulacji nawiewu dziala. Bede wdzieczny za odpowiedz mimo wczesniej udzielonych |
|
|
|
 |
luckyluck2000 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 17:18
|
|
|
no właśnie pomóżcie koledze!
1-awaryjne, obieg powietrza, podgrzewanie tylnej szyby to diody T10?
2-zegary to W5W i W3W? ile tych diod potrzeba do zegarów?
3-podświetlenie sterowania szybami T5?
pozdrawiam
[ Dodano: 11-03-2008, 21:17 ]
dzisiaj znalazłem chwilę czasu i wymieniłem diody na panelu środkowym i w schowku. wszędzie zastosowałem diody walcowe T5. przy pokrętłach regulacji temperatury efekt jest super! przy schowku i popielniczce przydałyby się diody dyfuzyjne (lepiej rozpraszają światło). zapalniczka jest podświetlona tylko od góry ale efekt wizualny jest zadowalający.
tutaj widok panelu regulacji temperatury http://img148.imageshack....ge=panelrk6.png , na zdjęciu trochę jaskrawo to wygląda ale normalnie jest to bardzo łagodny kolor nie męczący oczu
przy okazji rozmontowałem panel elektroniki sterowania szybami i na pewno nie są to diody T5. |
|
|
|
 |
|
|