pytanie typu performance |
Autor |
Wiadomość |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 09-10-2007, 20:44
|
|
|
To nie wyobraźnia tylko najprawdopodoniej przekłamania licznika, wiem co widziałem jak jechałem. Zresztą wcale bym się nie zdziwił gdyby zamknął licznik na 4 biegu a na 5 nie poleciał nawet 1km\h więcej bo tak jest w większości samochodów. Poprostu na 5-tce nie ma już pary, dochodzi do pewnej liczby obrotów i ani drgnie. |
|
|
|
 |
Maniu
Forumowicz
Auto: Galant 1,8
|
Wysłany: 12-10-2007, 16:13
|
|
|
kiepuczi napisał/a: | buhahahaha, skat ty czlowieku wzioles ta tabelke????
Nie wiedzialem ze twoja skrzynka w GS ma dluzsza jedynke niz moja GSX z jedynka z evo III. jednym slowem gratuluje. dodam ze jedynka evo III jest dluzsza od seri w AWD o 10%. A AWD ma dluzsza od GS o 4%
Ale co ja widze ze twoja dwojka miele niczym podwujnie zsynchronizowane koło drugiego biegu Sheppherda. |
Człowieku...wiem ze Twoja wiedza na ten temat jest duza ale kazdy sie kiedys myli! To teraz Cie zaskocze bo specjalnie dla Ciebie nagralem dzis filmik jak to 15-letnim eclipse 1G GS osiagam na 1 i 2 te predkosci. Zaznacze 15-letnim!! Prosze:
http://pl.youtube.com/watch?v=Mh9EIFW2nVo
Jakosc i wykonanie srednie ale co trzeba to widac. Samochod seria
I co Ty na to Kiepuczi?
Co do podawanych czasow to mozliwe ze sa zanizone chociaz nowy eclipse...? Moj raczej ponizej 10s nie zejdzie ale nie sprawdzalem wiec sie nie wypowiem.
Viader przeklamanie licznika raczej nic nie ma do tego co NIBY widziales. Bo jakbys zalozyl kola z oponami 195/75/15 to licznik nadal by pokazywal swoje a jedynie Twoja realna predkosc byla by wieksza. Chociaz tez nie uwierze jak nie zobacze tego ze eclipse osiaga taka predosc o jakiej piszesz na 4 biegu. Sam jechalem ledwo powyzej 200km/h na 4 i bylo mi go szkoda
Pozdro dla niedowiarkow
ps
na 2 raczej srednio miele ale wypowiadam sie jedynie o swoim 15-letnim eclipse |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-10-2007, 16:20
|
|
|
No to ja nie przeczę, że mogę mieć przekłamujący prędkościomierz, ale wnerwia mnie jak mi się sugeruję, że kłamię. Według wskazań było jak mówię, a czy są one prawidłowe to już inna kwestia...Napisz ile miałeś przy 200km\h obrotów na 4 biegu, bo że Ci go było szkoda to mi mało mówi. Jednemu będzie szkoda przy 6k rpm a drugiemu przy 8k rpm.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Maniu
Forumowicz
Auto: Galant 1,8
|
Wysłany: 12-10-2007, 18:24
|
|
|
Viader sory ale nie napisalem nigdzie ze klamiesz, tylko twierdze ze moglo Ci sie wydawac albo masz cos nie tak z licznikiem ale ja sie wcale nie znam na samochodach przy np Kiepuczim a i on sie moze pomylic, wiec to o niczym nie musi swiadczyc.
Przy 200km/h mialem jakies 7400-7600rpm |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-10-2007, 20:45
|
|
|
No to ja mam chyba naprawde coś nie tak albo trafił mi się jakiś nadzwyczajny egzemplarz |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 00:51
|
|
|
Moze ktos kiedys zdjął wskazówkę prędkościomierza i założyl w pozycji lekko odbiegającej od ideału.Sprężyna oporowa może mieć mniejszy naciąg i przy 200km/h widać efekty. |
|
|
|
 |
|