Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:36 |
[MSS 1.6] MSS przed kupnem (używane) - słaby ręczny i pytani |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 09-04-2006, 21:53
|
|
|
Kayu napisał/a: | Po wczorajszych dłuższych jazdach na fotelu pasażera nurtują mnie jeszcze dwa-trzy pytania:
przy włączonej klimie mam wrażenie, że co kilka chwil dmuchawa jakby zwalniała.
...
Z drugiej strony wydajność tej klimy jest mocno dyskusyjna jak dla mnie. |
Klima pracuje w cyklach (kiedyś toczylismy zażarte dyskusje na ten temat ) U mnie wręcz jakby czasem czuć moment jej włączenia pod pedałem gazu, bardziej niż odgłos sprężarki. I faktycznie, wydajność klimy jest kiepska i u mnie
Kayu napisał/a: | I jeszcze jedno: MSS ma grzane lusterka ? (Family 1.6 '2002 po FL) | Wydaje mi się, że tak. Na szkłach luster powinny być oznakowania grzałek. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2006, 09:23
|
|
|
Kayu napisał/a: | przy włączonej klimie mam wrażenie, że co kilka chwil dmuchawa jakby zwalniała. Bez włączonej klimy jest normalnie. Czyżby wentylatory przy chłodnicy były aż tak głośne że słychać jak się wyłączają (co ja interpretuję jako zwolnienie dmuchawy - po odgłosie) |
To raczej słychać włączanie się sprężarki klimatyzacji. Dość gośne łup i trochę inny odgłos pracy wentylatora. Faktycznie, w MSS zaoszczędzono sporo na wygłuszeniu auta. W każdym razie takie odgłosy świadczą tylko o tym, że sprężarka pracuje (MSS był moim pierwszym autem z klimatyzacją i potem miałem "problemy" z innymi, bo nie słyszałem włączania sprężarki )
Kayu napisał/a: |
Z drugiej strony wydajność tej klimy jest mocno dyskusyjna jak dla mnie.
|
Ja nigdy nie narzekałem na wydajnośc klimatyzacji, chociaż przez 70 kkm nie była serwisowana. Ale odczucia są jak wiadomo względne...
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 10-04-2006, 12:01
|
|
|
MSS ma grzane lustra i nie ma oznaczeń o grzałkach
Co do wydajności: ja również nigdy nie narzekałem ale to ja. Serwisu klimy bym na razie nie robił poza doładowaniem czynnika (zawsze po zimie należy to zrobić) reszta po lecie
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 10-04-2006, 13:27
|
|
|
Jackie napisał/a: | MSS ma grzane lustra i nie ma oznaczeń o grzałkach | To nie wiem gdzie ja widziałem te znaczki .... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2006, 17:00
|
|
|
Jackie napisał/a: | MSS ma grzane lustra i nie ma oznaczeń o grzałkach
Co do wydajności: ja również nigdy nie narzekałem ale to ja. Serwisu klimy bym na razie nie robił poza doładowaniem czynnika (zawsze po zimie należy to zrobić) reszta po lecie
Pozdrawiam |
Ee, grzane lusterka jeśli i elektryczne. W moim (2002, Family) nie są.
Co do klimy, to dużo zależy czy była od czasu do czasu włączana w zimie. Trzeba to robić nawet raz na tydzień co by się nie rozszczelniła.
Pozdro |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 10-04-2006, 19:49
|
|
|
minimus napisał/a: | W moim (2002, Family) nie są.
| Ups...
Ale sknerusy w tym MMC, przysępili i na lusterkach |
 |
|
|
|
 |
|